Tarif Elma Dilimli Kek Tarifi

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Elma Dilimli Kek Tarifi Tarifi İçin

elma-dilimli-kek-tarifi-b9129f5c-d028-4571-8839-025d3591d50b.jpegMalzemeler​

Kek harcı için:

• 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:

• 2 adet orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker veya toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Elma Dilimli Kek Tarifi Alternatif Öneriler:

• Beyaz un yerine tam buğday unu kullanarak daha farklı dokuda bir kek hazırlayabilirsiniz.
  • Toz şeker yerine esmer şeker veya Hindistan cevizi şekeri tercih edebilirsiniz.
  • Elmaların arasına iri çekilmiş ceviz, fındık veya badem ekleyebilirsiniz.
  • Tarçına ek olarak bir tutam muskat veya zencefil kullanabilirsiniz.
  • Kek harcına kuru üzüm ya da küçük doğranmış kuru kayısı ekleyerek farklı aromalar elde edebilirsiniz.
  • Süt yerine kefir veya yoğurt kullanarak daha yumuşak bir kıvam yakalayabilirsiniz.

Elma Dilimli Kek Tarifi

Nasıl Yapılır​

1. Yumurtaları ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tarçını eleyerek karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir kek harcı elde edene kadar karıştırın.
  4. Yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız harcı dökün.
  5. Elmaları ince dilimler halinde kesin ve kek harcının üzerine hafifçe yerleştirin.
  6. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp şeker ve tarçın karışımını serpiştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40–45 dakika pişirin.
  8. Kürdan testi yaptıktan sonra fırından çıkarın, dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Servis Önerisi
  • Elma dilimli keki hafif ılıkken veya tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Yanında taze demlenmiş çay, filtre kahve veya cappuccino ile sunum yapabilirsiniz.
  • Servis öncesinde üzerine pudra şekeri serperek daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Bir top vanilyalı dondurma veya yanında çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırpmak kekin daha kabarık olmasını sağlar.
  • Unu eleyerek eklemek kekin daha yumuşak ve homojen dokuda olmasına yardımcı olur.
  • Elma dilimlerini çok kalın kesmemek, kekin üzerinin dengeli pişmesini sağlar.
  • Fırının kapağını ilk 30 dakika açmamak kekin sönmesini önler.
  • Fırından çıkan keki kalıpta kısa süre dinlendirmek, dağılmadan çıkarılmasını kolaylaştırır.

Şeker içeriğini değiştirip ve de azaltıp çünkü elmadan da gelecek olan şeker var, unu da yulaf ya da tam buğday unu ile Change edersek gerçekten şahane olur. Üzerine bakar mısınız kızarmış elma görüntüsüne off diyorum..
Teşekkürler Gül hanım.

Yapmadim ama yerim

bugün elmalı kurabiyemsi bişey yedim
pek sevmedim ya
belki elmalardandır tam bilemedim

Geri