Soru Elimizden bir şey gelmeyecek konulara, bu gerçeği bile bile neden üzülürüz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İnsan deger verdigi şeye üzülür
Evet ancak üzülmeyi sonlandırdığında da verdiği değer azalmaz. Yas tutan birinin üzüntüsü zamanla şekil değiştirir, kabullenme başlar fakat verdiği değerin bittiği anlamına gelmemektedir.

Elimizden bişey gelmedigi icin üzülmüş olduğumuz için üzülüyorken aslında elimizden bişey geldiğini o kişi için üzüldüğümüzü göstererek "a benim için üzülüyor" u dedirtirsek elimizden geldiği kadar yanlız değilsin mesajını vermiş oluruz.

Kolumuzda boşuna durmuyor bu zımbırtı.

O da, weltschmerz... Bir de bunun kardeşi var, o nedir? O da kolumuzda durur.

Dünya hayal ettiğim gibi değil ve muhtemelen hiç olmayacak, bundan dolayı duyduğum üzüntü...

Hiçbir şeye gücüm yok, değiştiremiyorum.

Sadece gözyaşı döküyorum, ezik...

İnsan olumlu bir olasılık beklentisi içine giriyor ve etki edememekten rahatsız oluyor.

Çünkü insanın en temel özelliklerinden birisi buna sebep olur. Umut. İnsan olmayacağını bir yandan bilse bile, içinde her zaman olacağına dair umudu taşır.

images

pişmaniye

sevdiğimiz birinin kaybı ölümü üzer elimizden bir şey gelmese de. “İnsanın duygulardan oluşan varlık olmasıyla ilgili. “
Aşk acısı koymaz mı? Bir sürü şarkı yazılmış uğruna :)))
Bunun gibi, ben şahsen üzülürüm, elimden bir şey gelmediği için daha da üzebilir.
Ay offf üzülme nildoş 😂😂😻

çünkü bastırılmış her duygu günün sonunda farklı bir şekilde gün yüzüne çıkıyor.
bu yüzden çaresiz de olsak üzülüyoruz.

Geri