-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Salaklık değil de gerçeği kabullenmekte zorlanmak ya da her konuda kontrol sahibi olduğumuzu zannetmekten kaynaklı olabilir.Şey SALAK olabilir miyiz acaba?
Uzun zamandır birçok kişi tarafından dile getirilen; olayları değiştiremiyorsan hissettiklerini ya da tepkilerini değiştir ifadesinin sentezi ve bir olayı ya da sonucunu değiştiremeceğini bile bile o konu için neden üzülürsün?Başlık ilk mesajla uyumlu değil.
Başlıkta anlatılan, aslında kaygı bozukluğu olanlar için bir telkin yöntemi. "Deprem için kaygılanma, sen bunu engellemeyemezsin" gibi. Tamamen palavradır. Kişinin kendisini iyi hissetmesi için söylenir.
İlk mesajdaki marcus salağının dediği başka bişey. Olayı degistiremezsen ona verdiğin değeri değiştir diyo. Yani Filistinde savaşı durduramazsin. Orada seni rahatsız eden şey çocuk ölümleri ise, çocukları umursamayı bırakırsan artık savaş senin için üzücü olamaz demek istiyor. Tam bir salak Marcus.
Sadece laf. Sorumluluktan kaçma şekli. "yhaa nasıl olsa değiştiremiyorum niye üziliim". Salağım, üniversite giriş sınavında nasıl olsa başarılı olamayacaktım. Niye üzileyim kazanamadim diye. İklim krizi var, kuraklık var. Ben ne yapabilirim ki. Ne üzülecem üç yıl sonra tarım bitecek aç kalacaz diye.Uzun zamandır birçok kişi tarafından dile getirilen; olayları değiştiremiyorsan hissettiklerini ya da tepkilerini değiştir ifadesinin sentezi sonuçta ve bir olayı ya da sonucunu değiştiremeceğini bile bile o konu için neden üzülürsün?
Ekleme yapmıştım ve diyorum ki üzülmeyi bıraktığında o olaya verdiğin değer azalmaz ancak sen kendini daha güçlü hissedersin ve değiştirebileceğin olaylara odaklanırsın, bu daha mantıklı değil mi?Sadece laf. Sorumluluktan kaçma şekli. "yhaa nasıl olsa değiştiremiyorum niye üziliim". Salağım, üniversite giriş sınavında nasıl olsa başarılı olamayacaktım. Niye üzileyim kazanamadim diye. İklim krizi var, kuraklık var. Ben ne yapabilirim ki. Ne üzülecem üç yıl sonra tarım bitecek aç kalacaz diye.
Bu kadar nükleer silahı olan ülke var. Biri patlatacak zaten on yıla kalmaz. Çoluk çocuk sekiz kollu doğacak diye niye endişe duyayım. Elimden bişi gelmez ki.
Bazen yoktur sadece beklersin.Her zaman yapılacak bişey vardir hemde her zaman.
O sirada tost yapıp yersek bişey yapmış oluruz ahahahaBazen yoktur sadece beklersin.