Elim Yandı Ne Yapmalıyım ?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Eldeki yanık izi geçer mi, eldeki yanık izi nasıl geçer, yanık nasıl tedavi edilir, yanığa ne iyi gelir

Arkadaşlar iki gün önce elime kaynar çay döküldü sol elim parmaklarımla beraber yandı :( Suya falan tuttuktan sonra gerekli müdahaleyi yaptık ama iz kalacak gibi.
Parmaklarım ve elimin üstü kızarıp şişmişti.Şimdi parmaklarımdaki kızarıklık gitti ve şiş indi ama elimin üzerindeki iz her geçen gün daha da morarıyor gibi.İz kalmaması için ne yapmalıyım ?​

Eczaneden bepanten + anestol + silverdin bu üçünü aynı anda sürdüğünde acıyı alir iyilestirir iz kalmasını önler

2 gün önce benimde aynısı oldu yanık kremi sürdüm gecti biseyi kalmadi sürdün mü bunlardan birini?

Geçmiş olsun canım Silverdin krem ,stilex jel ve buna benzer bepanthen hametan var ama en iyisi stilex ve silverdin benim cildim hassas oldugu halde iz kalmadi kisiden kisiye degisebilir

en iyisi BEBANTEN hep evde bulunsun

ama ciddi bir yanik anlattigin Doktora git

ben gecen tavuk gogsu dograrken parmagimi kestim cok kanadi acile gittim ya dedi dikis aticam yada oylece sarim yine yerine yapissin 4 gun sargidaydi ve 0 su temas olmaliydi

anlican onemli olabilir DOKTORA git

geçiyo geçiyo endişe etme, acımıyosa sorun yok.
Güneş yanığı gibi düşün. Geçiyo.

Soguk suya bastir.

Geçmiş olsun @Restful.

En doğrusu @Aslı'nın dediği hametan olabilir.

Geçmiş olsun canım, benimde yanmıştı ama baya kötüydü, ufak bir iz kaldı kolumda. Çay döküldüyse kalmaz iz muhtemelen.Daha derin yanıklarda kalıyor.

Geçmiş olsun demekle birlikte doktora gitmeni tavsiye ederim...

ciddi yanıklarda her zaman iz kalır bir kremlede geçmez izi en aza indirmek için yanığın derecesine bakmak lazım. Onun içinde doktora git doktor ona göre krem önerir ve iş işten geçtikten sonraki yanığın peşine buraya yazmışın vakit zaten kaybetmişsin doktorda birşey yapamaz.

Senin için çok önemliyse o izlerden kurtulmak estetikle hallediyolar

022-3.jpg

@restful; Her derde deva bence al bir tane her zaman çantanda bulunsun. :p

Canııımm geçmiş olsun keşke tahin yağı sürseydin yandığında hiç bişeyin kalmazdı.:/

Öncelikle geçmiş olsun diyorum

Hastane personeli olarak size bir krem önereceğim eczanelerde bulunan bir krem HAMETAN tavsiye ederim cilt yanığı için iz kalmasını da önler aynı zamanda arkadaşlardan biri silverdin demiş silverdin de iyidir ama benim tavsiyem HAMETAN geçmiş olsun tekrar.

Geri