Eleştiri kaldıramayan insanla nasıl mücadele edilir?

Konu sahibi son olarak 2305 gün önce görüldü
yaptığım her eleştiriye karşı saldırı olarak cevap veren biri var örneğin çok sessiz konuşuyorsun diyorum senin kulağında işitme problemi vardır dio ve buna benzer bi çok örnek...

dönerci kedi

bunlar, kusuru her zaman karşıda bulan kişilerdir.
doğrusu bunları düzeltmek veya düzeltmeye çalışmak çok zor.

eleştirinin türü de önemli bu süreçte yapıcı mı yoksa yıkıcı mı? eleştiride bulunan kişi dan dun konuşuyorsa mesela, iyi niyetle söylese bile derdini saldırı olarak algılanabilir. onun dışında bazı megaloman tipler var ki... ay o konu da hiç konuşmak istemiyorum ya.

Tınlamamak bence en güzeli. test edildi onaylandı işe yarıyor. Birde bunların hep başkalarının hatalarını görüp kendini kusursuz sananları var.

Uslup önemli , sınırlar içindeki söylemler can sıkmaz , ama anlamamaya inat ediyorsa sessizlik iyidir.

İmam-ı Gazali der ki; "cahillerle tartışmaya girmeyin,zira ben hiç yenemedim."
Cahillik bilgisizlik değildir sadece. Eleştiriye açık olmamak,ben bilirimci zihniyet de nazarımda böyledir ve mücadeleye girmek bir sonuç getirmez maalesef.

Eleştiri kaldıramayan insanla sınanan insan da bir yerde hata yapıyordur ya da eleştiri tarzını değiştirmesi gerekiyordur. Suçlamak son aşama olmalı.

“Çuvaldızı başkasına batırmadan önce iğneyi kendine batır “………. Demiş Bilge atalarımız

Eleştirinin amacı, bir olayı ya da kişiyi daha iyi noktaya taşımaktır ve aşağılama çabaları, eleştiri kapsamına girmez. Bu sebeple kullanılan dil ve üslup çok önemlidir yoksa karşı taraf haklı olarak savunmaya geçecek ve eleştiri de amacına ulaşmayacaktır.

Niye mücadele edeyim ki,eleştiri kaldıramıyor ise hala toyluğu ve bencilliğiyle boğuşuyordur.Salla gitsin.

Geri