Elektrik Faturası 1.050 TL'yi Geçen Vatandaşlar 2 Bin TL Ödeyecek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Şubat ayından itibaren elektrik faturalarında yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, aylık elektrik tüketimi 417 kilowattsaat (1.050 TL) olan vatandaşlar...

1 Şubat’tan itibaren Elektrik Faturası 1050 lirayı geçen 2 Bin lira ödeyecek

Şubat ayından itibaren elektrik faturalarında yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, aylık elektrik tüketimi 417 kilowattsaat (1.050 TL) olan vatandaşlar, tüketimlerinin bu sınırı aşması durumunda sübvansiyonlu fiyat yerine gerçek maliyetleri ödemeye başlayacak. Yeni düzenleme, özellikle yüksek tüketim yapan aboneleri hedef alıyor.

1,2 Milyon Abone Etkilenecek

Türkiye’de yaklaşık 40 milyon mesken abonesinin bulunduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, düzenlemenin yaklaşık yüzde 3’lük bir kesimi, yani 1,2 milyon aboneyi etkileyeceğini açıkladı. Bakan Bayraktar, bu grubun genellikle büyük evlerde yaşayan, elektrikli araç kullanan veya elektrik tüketimi yüksek olan kesimlerden oluştuğunu ifade etti.

Elektrikte Gerçek Maliyet Dönemi

Bakan Bayraktar, “Ayda 417 kilowattsaat tüketimin üzerine çıkan aboneler, şubat ayından itibaren elektriği gerçek maliyetine göre ödeyecek. Bu düzenleme, yüksek tüketim gruplarına yönelik bir uygulamadır. Ortalama bir hanenin elektrik faturası 414 TL civarındayken, yüksek tüketim yapan abonelerin aylık faturası 1.050 TL’yi aşıyor. Bu noktadan sonra sübvansiyonlu fiyat uygulaması sona erecek” dedi.

Faturalar Nasıl Etkilenecek?

Sektör kaynaklarına göre, aylık 417 kilowattsaat sınırını aşan abonelerin faturalarında yüzde 96-97 oranında artış yaşanabilir. Bu durumda, 1.000 TL olan bir elektrik faturası 2.000 TL’ye kadar çıkabilecek. Ancak bu artış, sadece belirlenen sınırı aşan tüketiciler için geçerli olacak.

kaynak

Bu ne kardeşim .. kullandığım elektriğin neden iki katını ödüyorum lannn .. ?

Bu ne kardeşim .. kullandığım elektriğin neden iki katını ödüyorum lannn .. ?
Yok. Kullandığın kadarını ödeyeceksin, devlet indirim yapmayacak belirli bir kullanım limitinin üstüne artık.

"tüketimlerinin bu sınırı aşması durumunda sübvansiyonlu fiyat yerine gerçek maliyetleri ödemeye başlayacak."

@HosgeldinHarunAbi kaçak elektrik kullanıyor faturası bizlere kesiliyor. öder misin faturalarını.

vatandaş yararına bir tane güzel bir şey olmuyor şu ülkede. hep öpün.
Bölgesel ödeme var, komşularım ödüyor senlik bir şey yok. Sorunsuz, oyna devam :d

2000 gelen de 4000 versin

Bu zamlardan sonra geçmeyen yok ki :emo:

Her ay 2.000 gelen fatura bu ay bu kadar.
Şaştım kaldim valla ekstra hic biseyde yok
Kınıyorummm

Sn. Xxxxxx, ......... tesisat ve xxxxx0000xx sözleşme hesap numaralı elektrik aboneliğinizin 02.02.2026 son ödeme tarihli 01/2026 dönemi tüketim bedeli 7.255,43 TL olup, 2.875,43 TL'lik devlet desteği sonrasında ödenmesi gereken fatura tutarı 4.380,00 TL'dir. Fatura detaylarını incelemek için 90 gün geçerli linkiniz: link. Mesaja konu bilgilerde hata olduğunu düşünüyorsanız bize bildiriniz. Abonelik, fatura, ödeme ve başvuru işlemlerinin kolay yolu Enerjisa Mobil'i indirmek için:

2.427 TL gelmiş ama ödemem gereken tutar devlet desteği ile daha düşük gelecek ay faturadan anlarız durumu..

Geri