elektrik çarpması

• Kullanıcı ZiFiR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 2128 gün önce görüldü
bedene teması halinde karadenizlilerden daha iyi horon teptirir yüksek voltajlar hariç

Bende Çok Oluyor Bu..

El Sıkışmaya Bile Çekiniyor İnsan,
Çarparım Diye..

Sırf nasıl bir his olduğunu deneyimlemek için serçe parmağımı gece lambası fişe takılıyken ampul yerine sokmuştum.

İtici bir güç oluyor sonra da yanmış gibi bir acı veriyor.

Noksanım kafadan -_-.

Bir yılbaşı gecesi,yılbaşı ağacının ışıklarına salak salak ellerken yaşadım bunu kdjaskf.

yaş 8-10 gibi. bizim evin dibinde otopark var. gittim kamyonun birinin farı kırılmış içindeki lambayı çarptım geldim eve... kablo aradım buldum, kablonun bir ucu lambanın alt kısmına bir ucunu da yan kısmına iliştirdim bantladım görünürde herşey tamamdı + - kısmını da halletmiştim. sonra kabloyu fişle birleştirdim. artık sadece prize fişi sokup ışık cümbüşünü izlemek kalmıştı. bi elimde lamba bi elimde fiş. fişi prize soktum lamba daha once hiç parlamadığı kadar parlayıp ani bi şekilde söndü, o anda lambada da kaçak varmış elimle tuttuğum icin beni iki metre öteye fırlattı ve sigorta attı. annemden dayak yedim.

bu olaydan çıkarılacak ders: voltaj düşürücüler cok önemli bi icatmış.

Ben küçükken fişi prize takılı olan atari adaptörünün atariye takılan kısmını yalamışım. Ondan böyleyim.

on yıl kadar önce fişin prize giren o iki iletken ucunu söküp ellerimle prize taktıktan sonra 200 bpm lik horon tepmemin sonrasında elektrikçi olmaya karar verdim. /desem yalan olur :p

Ara ara oluyor topraga bas gecer diyorlar ama hikaye

300 500 kan dolasımını hizlandırır 220 iyidir
ama 380e yakalanmayın :D

esra eroldaki insanların eksikliğini çektiği enerji akımı.

Ayy çok fena oluyorsun :T: bir kez küçük çaplı yaşadım
Çok korkmuştum. İleri derecesi çok tehlikelidir,hayatı sonlandırabilir.

Geri