okulun tarihçesi....
Okulumuz adını Atatürk’ün “Gazi” unvanından almış olup, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okuldur. İl merkezine yaklaşık 1 Km. uzaklıktadır. İl merkezinin doğusunda yer alan okulumuz Orduevi’nin yaklaşık 200 m. güneyinde yer almaktadır.
Okulumuzun bina inşaatı 10.07.1995 tarihinde başlayıp 10.04.1999 tarihinde bitirilmiş ve 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz hizmete başlamıştır. Okulumuz daha önceden Adalet Bakanlığına bağlı kapalı cezaevi olarak hizmet veren ve sonra boşalan 10.400 m2’lik alan üzerine inşa edilmiş, Büyük Tip Temel Eğitim okulu olup, bir blok halindedir.
Okulumuzda ikili öğretim yapılmaktadır. Bünyesinde yabancı dil ağırlıklı ve normal lise olmak üzere 2 öğretim sistemli bir eğitim-öğretim yapısı bulunmaktadır. Okulumuzda - 2003-2004 eğilim öğretim yılı itibariyle - 69 öğretmen görev yapmaktadır. Bütün branşlarda öğretmen sayısı yeterli derecede mevcuttur.
Öğrenci mevcudumuz her yıl 2000 civarındadır. 21 Derslikle hizmete başlayan okulumuzda sonradan derslik sayısı 24’e çıkarılmış olup lise 1. sınıflar dışındaki sınıflarımızın mevcutları fazla kalabalık değildir.
Okulumuzda spor salonu olmayıp, olumsuz hava koşullarında çok amaçlı salondan yararlanılmaktadır. Müzik laboratuarı ve internet bağlantılı bilgisayar laboratuarı teknolojik donanımlara sahip olup yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bununla birlikte yeterli donanıma sahip Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuarları bulunmaktadır.
Okulumuzda bir uzman rehber öğretmen, öğrencilerimize yardımcı olmaktadır. Sakın, temiz ve her zaman mesai saatlerinde açık olan bir kütüphanesi bulunmaktadır. Düzenli, geniş kantini; dinlenme salonu ve büyük bahçesi ile ders aralarında öğrencilerimizin dinlenmesi sağlanmaktadır.
Okulumuz yeni bir okul olmasına rağmen, Eğitim-Öğretim, kültürel ve sportif alandaki başarılan ile dikkati çekmiştir. Bu durum okulumuza olan talebi arttırmıştır.