Elalem Ne Der?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 591 gün önce görüldü
Hayatımızı başkalarının belirlediği kurallara göre yaşamamıza sebep olan söz..biz ne isteriz neyi doğru buluruz önemli değildir..tek önemli olan elalemin ne diyeceğidir..

Ya ayıplarlarsa,ya arkamızdan söz ederlerse vs.vs.

Kendi adıma; toplum ya da başkalarının onayı için yaşayan birisi değilim ve sadece vicdani yaşamaya özen gösteririm. Vicdanım rahatsa başkalarının sözüne takılmam fakat aynı zamanda kendi özgürlüğüm adına bencilce hareket etmemeye de özen gösteririm.

Kimse için yaşamadım.Kimsenin yergi ve beğenisi için kendimi dizayn etmedim.Yüreğim ve aklım neye inandıysa o yolda yürüyorum.Kimin ne yaptığı umrumda olmadığı gibi benim ne yaptığım da kimseyi ilgilendirmez.
Elalem denen şey nedir? Adı üstünde el-alem.

Bir kulağımdan girer öteki kulağımdan çıkar.d

benim ne dediğim önemli
onları boşverin

Yaş ilerledikçe elalemi düşünmüyorsun doğru olan nedir bunu sorgulayıp hata yapmamak için el ve alem kendi duyguların oluyor iç sesin ve mantığın.

Hiçbir zaman susturamadığımız iç sesimiz. Hepimiz biri için elalemiz ve demediğimiz şeyi de bırakmıyoruz. Gerek sosyal hayatta, gerek sanal hayatta en gelişmiş olanımız bile, birinin bir açığını görmeye dursun. Kıyametleri koparıyoruz başkaları için. İnsanların fikirlerini etiketlemeyi, onları belli bir kalıba sokmayı pek seviyoruz. Ne zaman bırakacağız bunu yapmayı bende bilmiyorum.

Kimselere göre yaşayamam
Yanlışı doğruyu bilecek yaştayım

Her zaman etkilidir.
Davranışlarımızı sosyal normlar şekillendirir.

Bilinçaltımıza elalem yerleşmiş, çıkması imkansız.

Toplumsal normlar bu ülkenin en büyük sorunu.

Arap emperyalizminin en etkin alanlarındandır.

Geri