El opmek

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Toplumlarda farkli sekillerde oluyor. Bizde adabi muaseret iken, bati'da papa'nin sag eli opulur, ya da kadinlarin eli nezaket geregi opulur. Tam olarak neden nasil olustu bu hareket bilmiyorum. Sonuc itibariyle herkes opuyor. Sonra bi gun haci amcanin biri namahrem diye elini ceker sap gibi bakakalirsiniz ben gibi. Sanki namusuna goz diktik :asd:

iğrenççççç :T:
temiz mi piss mi belli değil :T:
sarılırım ben. kim öpecek :T:

orf adetimiz lan..ben buyugumun ellerini operim ama cogu izin vermez sevinir cogu direk yanagimi yada alnimi oper...

cocugum oldugunda ogretecem ins...

Öpüp baş üstüne koyuyorsanız hürmeten sadece öpüyorsanız nezaketen oluyor.p

Ozellikle bayramlarda, beni gorur gormez elini gozume sokan teyzelerden dolayi sogudugum eylem. Yaslaninca kimseye elimi opturmeyecegim yeminim var kldjsk

El öpmeyi pek hazetmem açıkçası. Ayrıca elin üst tarafını uzatmak bir üstünlük ifadesi belirten ifadedir. Şöyle düşünün dua ederken yada bir dilenci sadaka isterken size uzatılan elin iç kısmıdır.

yaşlıların eli öpülür
Bahar da yaşlandı
o halde baharın eli de öpülür

Bebişlerin eli öpülür en çokta, mis gibi el ohh.

Aslında bizim şu adetleri bi gözden geçirip yeniden duzenlesek iyi olur.

Saygıdan gelir. Ne görürsen onu işlersin. Kendine, çocuklarına.

Arkadaş gibi eyvallah mı desin saygısızca.d

Saygıdan öpülür büyüklerin eli

El öpenlerin çok olsun evladım sözünü duyarsın sonra

İçini garip bir saygı hissi kaplar o anda

Opmekle dudadiginiz eskimez:aeg: neresi denk gelirse opun xd sevin, sarilin, gulumseyin. daha guzel ne var:aeg:

mathi'ye katılıyorum, kendimden büyük birinin elini hiç gocunmam öperim ne var yani? erkeğin üstünlüğünün hissettirilmeye çalışıldığı her durumdan iğrenirim ama bu öyle değil. bir erkek de kendisinden büyük bi kadının elini öpüyor o yüzden rahatsızlık veren bir durum değil benim açımdan.

El öpmek eylemine sözüm yok da öpmeyi sevmiyorum o yüzden öper gibi yapıyorum yiyecek olana :d

Geri