ekşisözlük yazarından IŞİD militanıyla röportaj

• Kullanıcı Arpes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 187 gün önce görüldü
Ekleme-çıkarma-kesme-biçme yapmadan direk alıyorum. Aslında röportajın matah bir yanı yok sadece bu adamların çok uzakta değil içimizde de olduklarını bilin. Yazının sonuna sayfanın linkini de atacağım.

---------------------

ilk olarak röportaj whatsapp üzerinden online olarak yapılmıştır.

memletim adıyaman taraflarında yüzlerce insanın ışid'e yıllar içerisinde parça parça katıldığını bilirim. şu an ırakta bulunan arkadaşlarımdan birine uzun uğraşlar sonucu ulaşmayı başardım; ve kendisinden beni örgütün üst kademelerinden birine ulaştırmasını rica ettim.
sonunda hangi kademede olduğunu bilmediğim biri ile whatsapp üzerinden ekşi sözlükte yayınlanmak üzere bir röportaj yapabildim.

ismi "ibrahim usamme" kaynak hakkında ve güvenilirliği konusunda maalesef buradan pek fazla bilgi veremeyeceğim, sadece ilgililere , çok ilgilelere kaynaklar hakkında açıklamalar yapılabilirim..
objektif bir şekilde sorular sormaya çalıştım. ışid nedir ne değildir, amaçları nedir bu gibi soruların hepsine bir de ışid militanları gözünden cevap aradık. cevapları kişisel olarak çok yüzeysel bulduğumu da belirtmek isterim.

c: corialynne
ışid: ışid üyesi/militanı/gerillası artık her neyse.

14 haz 1:18 pm - c: allahın selameti üzerinize olsun..
14 haz 1:19 pm - c: isminizi ve bilgilerinizi koruyacağıma sızdırmayacagıma emin olabilirsin.
14 haz 1:21 pm - c: dediğim gibi eksi sözlük yazarıyım yaşanan şeylerle ilgili bilgi ve yorumunuzu almak için numaranıza ulaştım. amacım türkiyenin en çok girilen sitelerinden birinde size karşı yapılan iddialara karşı cevap hakkı tanımak ve örgütünüzü kendi ağzınızdan tanıtmanıza fırsat tanımak.
14 haz 3:58 pm - ışid: aleykumselam adınız ne facede
14 haz 4:18 pm - ışid: hangi site öğrenebilir miyim
14 haz 5:48 pm - c: www.eksisozluk.com
14 haz 5:50 pm - c: hakkınızda çok çeşitli iddialar var; hükümet tarafından silah verildiği.
el nusra ile de çatışmalara girdiğiniz, el kaide ile ters düştüğünüz vs vs
14 haz 5:51 pm - ışid: hükümet kafir, onlardan bişey almıyoruz, nusra ile çatışıyoruz çünkü nusra bize ihanet etti, öso denen demokrat grubla birlik oldu, hatta bazı yerlerde pkk ile beraber oldu, qaide değiliz zaten biz
14 haz 6:01 pm - c: ışid le ilgili herkesin bir tanımı var ama tam olarak ışid nedir sizce.
14 haz 6:03 pm - ışid: ışid, allahın kanunlarını yeryüzüne hakim kılıp, yahudi ve hristiyanların ürünü olan şirk ve küfür sistemleri olan, demokrasi ve laikliği yeryüzünden silmeye kendini adamış ehli sünnet olan bir cemaattir.
14 haz 6:04 pm - ışid: yüzyıllardır islam ümmetinin üzerine karabasan gibi çökmüş olan yahudi ve hristiyanlsrdan ümmetin hesabını sormaya niyetli olan müslümanların cemaatidir
14 haz 6:06 pm - ışid: amacımız allahın şeriatını yeryüzüne yaymaktır
14 haz 6:07 pm - ışid: sitede ismimi vermenizde bir sakınca yok
14 haz 6:08 pm - c: sünni mi , şii mi yoksa selefi mi. destek aldığı ülkeler, hedefleri ve yakın uzun orta vade planları?
14 haz 6:09 pm - c: planlı bir oluşum mu yoksa dağınık bir yapı mı
14 haz 6:10 pm - c: tüm mezheplere mi karşı yoksa insanların söylediği gibi şia karşıtı mı
14 haz 6:12 pm - ışid: bizler ehli sünnetiz, sünniyiz, her sünni aslında selefidir. selefi salihin dediğimiz ve rasulullah saw in de hayırlı nesil dediği ilk üçe nesil olan, sahabe, tabiin ve etba tabiini takip etmeye calışıyıruz. günümüzde içinde bir çok şirk ve bidatlar bulunan yanlış islam inancını reddediyoruz ve sahabenin inandığı gercek islamı yeryüzüne yaymaya calışıyoruz. hiçbir ülkeden yardım almadık almıyoruz. allahın indirdiğiyle hükmetmeyen hiçbir yönetimi benimsemiyoruz hepsini reddediyoruz. silahlarımızı, allahın bizlere helal kıldığı ganimet yoluyla sağlıyoruz
14 haz 6:14 pm - ışid: şialar bu ümmetin içinde tehlikeli bir çibandır. ehli sünnet alimleri bunu kitaplarında sıkça dile getirmiştir. şialar her zaman müslümanlara karşı kafirlere destek vermiştir. imam.şafi rahimehullah ın da dediği gibi, kıyamete kadar kılıç onların kafasında olacak biiznillah
14 haz 6:16 pm - ışid: ve planlı bir cemaatiz.
14 haz 6:24 pm - c: toplamda sahip olduğunuz asker/gerilla/mücahit sayısı nedir
türkiye ile ilgili planlariniz var mı varsa neler, türkiye içerisinde yoğun aktif olduğunuz şehirler bölgeler var mı.
14 haz 6:26 pm - ışid: sayımız cok, allahın izniyle bütün islam düşmanlarını yenebilecek gücümüz ve sayımız var ama başarı bizden değil allahtandır. diğer sorunuza cvb veremem
14 haz 6:28 pm - c: irak şam islam devleti.. ismindeki gibi sadece irak ve şam yöresinde planlandığınız anlamına geliyor.
14 haz 6:32 pm - ışid: önce ırak islam devletiydi sonra şam da da bölgeleri oldu, böyle diyelim. amacımız bir bölgede hakimiyet kurmak değil, tüm dünyaya islamı hakim kılmak
14 haz 6:49 pm - c: bundan, örgütün yani sizin deyiminizle devletin uzun vadede isminin değişeceğini çıkarabilir miyiz
14 haz 7:00 pm - ışid: öyle diyebiliriz ama biz örgüt değiliz cemaatiz hatta
14 haz 7:00 pm - ışid: biz bir devletiz
14 haz 7:03 pm - ışid: bütün dünya bizim devlet olduğumuzu biliyor ama bundan yani islamdan korktukları için kabullenemiyorlar
14 haz 7:04 pm - ışid: kendilerine müslüman diyen her insana allahın şu ayetini hatırlaturum
14 haz 7:04 pm - c: bugün ki bağdat olayları ile ilgili ne söyleyeceksiniz, son durum nedir
14 haz 7:06 pm - ışid: yahudi ve hristiyanlar, siz onların dinine uymadıkça asla sizden razı olmazlar (baqara 120)
14 haz 7:07 pm - ışid: bağdatın fethi çok yakın inşaallah. rafızı ıraq hükümeti sonundan korksun, allahın izniyle müslümanlar cok kararlı, durduramayacaklar

14 haz 7:10 pm - c: bazı videolarda cihat ahlakının dışına çıkıldığı iddia ediliyor, bildiğiniz gibi öldürdüğü adamın kalbini yiyen adamın olduğu bir video yayımlanmıştı ışid e ait olduğu iddia edildi.

14 haz 7:13 pm - ışid: kesinlikle yalan, bizler asla böyle birşey yapmadık ve yapmayız. allah swt fasıklardan gelen haberi araştırmayı, bilmeden bir kavme zulmetmemeyi emreder. bizler ne esire işkence yaparız ne de ölülere islam dışı uygulamalar

14 haz 7:15 pm - ışid: genelde bu tür videolar şebbihler ya da pkk tarafından yapılıp islam devletine atfediliyor. hatırlarsanız gecenlerde bizim bir köyü basıp köydeki herkesi öldürdüğümüz iddia edilmişti ve bunu pkk nın yaptığı ortaya cıkmıştı. allah ve rasulunun yasakladığı her işten uzağız biz.

14 haz 7:26 pm - c: hatayda ışid mensubu veya destekçisi bazı kişilerin "hristiyanlar ürdün e , şiiler mezara" diye söylemler atanlar olduğu söyleniyor. bilginiz dahilinde mi yoksa bu sloganı atanların bağımsız iradelerinin bir ürünü mü.
en önemlisi bu söylemi destekliyor musunuz.
itikadi olarak şia taraftarlarına bu kadar sert ve keskin misiniz.

14 haz 7:33 pm - ışid: bu onların kendi iradeleri altında olan sözleri. şialar konusunda evet sertiz çünkü onlar müminlerin annesi aişeye iftira atıyorlar, ümmetin en hayırlıları olan ebubekr, ömer, osman ve daha bir çok sahabeye (allah hepsinden razı olsun) küfrediyorlar. onları kafirlikle itham ediyorlar. bu sadece onların 1000 lerce küfürlerinden biri ve bu bile onlara karsı sert olmamıza, düşman olmamıza yeterlidir. ama şu da var ki, musulda şu anda tevbe noktaları oluşturuldu, gerçekten tevbe edip islam inancını kabul eden şialar affediliyor ve onlara asla dokunulmuyor. bizler kimsenin cehennem ehlinden olmasını istemiyoruz

14 haz 7:36 pm - ışid: bu söylemi destekleme meselesine gelirsek, islama düşman olan herkes ya tevbe etmeli ve islam inancını kabul etmeli ya da sonları daha.önce allahın dinine düşmanlık eden kafir kavimlerle aynı olacak. dünya da zillet ahirette ise ateşli bir azab..

14 haz 7:53 pm - c: şia ile beraber yaşama durumunuz yok yani, ya tebliğinize uyacaklar ya terkedecekler ya da ölecekler
14 haz 7:56 pm - ışid: onlar tevbe edip hallerini düzeltmedikçe onlarla beraber yaşama olanağımız yok.
14 haz 8:22 pm - c: türkiyenin doğusu ile ilgili yakın zaman diliminde söylemek istedikleriniz neler..
14 haz 9:46 pm - ışid: inşaallah türkiye de de islam hakim olacak.
14 haz 10:26 pm - c: lideriniz kim ve lideriniz aynı zamanda halifeniz mi?
14 haz 10:32 pm - ışid: liderimiz, emirimiz, sevgilimiz ve islam ümmetinin özlemini duyduğu kureyşli olan halifemiz müminlerin emiri ebubekr el bağdadi el qureyşi el huseyni dir.

14 haz 11:02 pm - c: esir alınan türklerin durumları nedir, bulundukları şartlar nasıl? konsolosluk baskınında bizzat bulundunuz mu ve baskının yapılması doğru muydu sonuçta orası bir elçilik.
14 haz 11:15 pm - ışid: hiçbir esire kötü davranılmaz bizde, ben yoktum o sıra ben suriyedeydim. oraya saldırı amaçlı bir baskın yapılmadı, eğer öyle olsaydı onlar esir alınmaz öldürüldü. bizim tc hükümeti ile bir hukukumuz olmadığı için kendi bölgemizde başka silahlı bir grubun bulunmasına müsade edemeyiz.

edit: sorularım devam ediyor, kendisi mümkün olduğunca cevap vereceğini. kendisinin cevaplarını bilmediği soruları da başkalarına sorarak vermeye çalışacağını belirtti.
istihbahrati olmayan bilgiler dışında tüm sorulara cevap verebileceklerini belirtti. sözlük yazarlarından soru sormak isteyenler bana özel mesajla sorularını ulaştırabilirler.

edit2: caps ekleyebilirim ama bu konuşmalar whatsapp'dan e-maile gönderildiği için gerekliliğini duymuyorum dediğim gibi kaynağın güvenirliği konusunda herkes özgürdür.

--- yeni sorular ---

edit 3 yeni sorular:

c:
www.eksisozluk.com/entry/43503549 tüm yorumlara cevap hakkınız bulunmaktadır.
1-beşar esad a karşı tavrınız nedir
2- ortadoğuda hristiyan nüfusun en yoğun olduğu ürdün e karşı, orta ve uzun vadede planlarınız nelerde.
3- geçen sene hatay reyhanlıda yaşanan bombalı saldırıda ışid'in rolü var mı yoksa bu saldırı kimin işiydi.

ışid: esad kafirdir tağuttur, onun cezasını allah bizim elimizle versin, amin. ürdün amerikan üssüdür yakın vadeyle ilgili planlarımızdan bahsedemeyeceğim ama bir gün inşallah ürdünde de şeriatı hakim kılacağız. reyhanlı saldırısını kesinlikle biz yapmadık, kimin yaptığı konusunda maalesef bilgi veremeyeceğim.

c: türkiyeden gittiğinizi söylediniz, başka gidenlerde olmuştur. sayıları hakkında bilgi verebilir misiniz.

ışid: burada 5 bine yakın türk var
--- yeni sorular ---

edit 4: gerçek mi değil mi diye şüpheye düşen arkadaşlar için diyebileceğim şey şu; adamlar kendilerini gizlemiyorlar ibrahim usamme denilen adam türkiyeden onlarca belki yüzlerce insanı ışid'e götürmüş birisi, kendisini vs gizlemiyor. röportaj soruları ve cevapları gerçektir inanıp inanılmaması konusunda daha fazla ikna etmeye çalışmayacağım.

edit 5: bana objektif olarak davranıp adamlara bir muhabir gibi (röportaj uslübü budur) sorular sorduğum için bana ana avrad sövenler var, kınıyorum efe'mm hemde esefle.
allahın selameti üzerine olsun diyerek başladığım için de küfür yemekteyim bu tarz insanların okuması için yapılmadı bu röportaj zaten. bazı işlerin nasıl yapılması gerektiğini bilmemiz gerekiyor, camiye haçla, kiliseye de seccadeyle girilmez sonuçta.

edit 6: yeni sorular

--- yeni sorular 2 ---

16 haz 3:50 pm - c: yol kesip sabah namazının rekat sayısını sorup bilmeyeni öldürdüğünüz yönünde söylentiler var. doğru mudur
16 haz 3:54 pm - ışid: onlar ıraq ordusuna malzeme taşıyan işbirlikçi şialardı
16 haz 3:55 pm - c: böyle şeyler oluyor mu yani, namaz rekat sayısı sormalar felan.
16 haz 3:59 pm - ışid: onlar yalan söyledi sacşarımı bildikleri için sünniyiz dediler bu yüzden soruldu, yoksa böle bişey olmuyor

16 haz 4:38 pm - c: 1- amerika ve israile veya onların üstlerine saldırmama nedeniniz ne
2-1700 askerin idam edildiği fotoğraf gerçek mi
3-infaz yöntemleriniz var mı, yoksa sadece kafaya ateş açmak mı

16 haz 6:18 pm - ışid: 1, her şeyin bir sırası var. hersey sırayla
16 haz 6:18 pm - ışid: 2 fotografı görmedim
16 haz 6:18 pm - ışid: 3 infaz ya kursunla ya da bıcakla olur

16 haz 6:20 pm - c: tikritte idam edilen 1700 kişiye ait olduğu iddia ediliyor. tikritte 1700 asker idam edildi ama değil mi.
16 haz 6:21 pm - ışid: evet edildi
16 haz 6:21 pm - c: sadece şii oldukları için idam edildikleri doğru mu peki
16 haz 6:22 pm - ışid: onlar binlerce sünni kadına tecavüz ettiler, binlerce sünnşyiz katlettiler. hamdolsun cezalarını buldular. namusuna el uzatılıpta ses cıkarmayan tek varlık domuzdur. bizler insaniz ve müslümanız, hak ettikleri cezayı buldular
16 haz 6:23 pm - ışid: amerikayı ırakta barındıran ve onlarla birlik olan hainlerdi onlar
16 haz 6:23 pm - c geri kalan esir askerler neden idam edilmedi sünni oldukları için mi ve birinci soruma verdiginiz cevaba ithafen önceliğiniz bölgeyi şia dan temizlemek anladığım kadarıyla..
16 haz 6:27 pm - ışid: sucu sabit olanlar idam edildi sadece, amacımız ümmetin içindeki bu çibanı bitirip sonra ipi tutanları bitirmek yani abd israil vs

16 haz 9* c: 1-hadislere karşı mısınız?
2-bir kişinin kafir olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz.?
3- türkiyede yaşayanlar, memurluk yapanlar, okul okuyanlar, vergi verenler kafir midir?
16 haz 9* ışid: hadislere karşı olan islam dininden cıkar. kişilerin nasıl kafir olacağı kuran ve sünnette belirtilmiştir kafadan kimde kimseye kafir hükmü veremez. tağuti sistemlerde okul küfürdür. memurlukta da islamın şirk dediği yemin metni var ise ve metne imza atıyor ta da yemin ediyorsa islam dininden cıkar. tc de de bu durum böyledir
16 haz 11* c: vergi vermek peki. her alışverişten kdv olarak vergi alınıyor.. bu vergiler sizin deyiminizle tağudi sisteme gidiyor.
17 haz 12* ışid: vergi vermek konusu alimlerce ihtilaflı, haram olarak görüyoruz ama insanlardan bu vergiler zorla alınıyor, ellerinde vermeme gibi bi imkan yok gibi. tağuti sistemler insanları her yerden sömürüyor
17 haz 12* c: türkiye de namaz kılıp oruç tutan kuran okuyan insanlar var, ama memurluk yapıyor okullarda okuyor ve oy veriyorlar. böyle bir insanın oy vermesi dinden çıktığı anlamına mı geliyor
17 haz 12* ışid: bakın kurana, allah müşriklerden söz ederken, onların bazı ibadetler yaptıklarından söz eder. bir ayette onların namazı der, onlar oruc ta tutardı, sadaka verirlerdi vs ve kendilerini ibrahim as ın dinine nispet ederlerdi ama allah azze ve celle onların bu amellerinin boş olduğunu ve müşrik olduklarını söyledi. kişi allaha ortak koşarsa bütün amelleri bola gider. allah kehf suresinde size en vok amelleri husrana uğrayanı bildireyim mi, onlar dünyada iyi ameller yaptıklarını sandıkları halde bütün amelleri boşa gidenlerdir buyurur. oy kullanmak allah tan başka kanın koyucu seçmektir, hakimiyet allahın hakkıyken bu hakkı beşere vermektir ki işte bu kişiyi islamdan cıkarır. allah rasulüne bile kanun koyma hakkı vermemiş kendi koyduğu kanunları uygulamasını emretmiştir. allah bir ayette yaratmak ta emretmekte allaha aittir buyurur. tevbe suresi 31 ayeti okurken rasulullah saw yanına önceden hristiyan olan adiy nin hatem girer, rasulullah saw, onlar allahtan başka bilginlerini ve rahiplerini rabler edindiler kısmına geldiğinde adiy biz onları rab edinmemiştik der. rasulullah saw buyurur. onların allahın yasaklarını serbest, serbestlerini yasal yapıyor muydu? adiyla der ki evet onlar böyle yapıyorlardı.rasulullah saw sorar siz onlara itaat ediyor muydunuz? adiy cvb verir evet onlar okumuş insanlardı biz onlara itaat ediyorduk. rasulullah saw buyurur. işte onların yaptıkları allahın kitabına muhalif rablik sizin yaptığınızda allah tan başkasına ibadet etmektir (sahih hadistir).
17 haz 12:21 am - ışid: allah azze ve celle buyurur; allah kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz (nisa 48 ve 116)

--------------------------------------

Röportajı ekşi sözlük yazarı corialynne yapmış, sayfanın linki de şöyle:

https://eksisozluk.com/eksi-sozluk-yazarindan-isid-militaniyla-roportaj--4430156

inanasım gelmedi müdür

Çok yüzeysel çok herkesin bildiği şeylerden oluştuğu için bana da gerçekçi gelmiyor ama bi ufak arama yaptım bu ismi geçen militan videolar çekiyor, oğluna sapkın sapkın şeyler öğretiyor ve ışid türkiye sorumlusu gibi bir şey olduğunu iddia ediyor. Ama dediğim gibi kaynağın güvenilirliği şaibeli. Yazara mesaj attım, dönerse kaynak konusunda bir bilgi verirse ben de burada açıklarım.

berhat nolur bi özelt geç.

Çok yüzeysel çok herkesin bildiği şeylerden oluştuğu için bana da gerçekçi gelmiyor ama bi ufak arama yaptım bu ismi geçen militan videolar çekiyor, oğluna sapkın sapkın şeyler öğretiyor ve ışid türkiye sorumlusu gibi bir şey olduğunu iddia ediyor. Ama dediğim gibi kaynağın güvenilirliği şaibeli. Yazara mesaj attım, dönerse kaynak konusunda bir bilgi verirse ben de burada açıklarım.

sawı görmeseydim belki inanabilirdim ama saw ne

Saw ne ya? Ciddi ciddi okuyordum "saw"ı görene kadar. Gerçek midir bu şüpheliyim. Spekülatif bir metin de olabilir.

saw değil (SAV) diye geçer o aslinda. Peygamber efendimizin ismi geçtiğinde söylenir sallallahu aleyhi ve sellem demektir.

Yazilani parca parca okudum ve ISID hakkinda bildigimden ötesini bulamadım. Beyinleri güzel yıkanmış, cemaatiz diyor ilginc. Bilmiyorum, kaynak iyi olsaydi belki daha fazla inanırdım.

saw değil (SAV) diye geçer o aslinda. Peygamber efendimizin ismi geçtiğinde söylenir sallallahu aleyhi ve sellem demektir.

Yazilani parca parca okudum ve ISID hakkinda bildigimden ötesini bulamadım. Beyinleri güzel yıkanmış, cemaatiz diyor ilginc. Bilmiyorum, kaynak iyi olsaydi belki daha fazla inanırdım.
aynştaynımız gelmiş.

Her şey çözülmüş sıra tiki tayfayla ışid militanı ayrımına gelmiş. Saw'ı görene kadar iyi gidiyordu, saw nedir abi, saw olmasa inanırdım... Ah muhsin ünlü.

Saw, ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam demektir. Salavat getirmek ifadesindeki salavat da ṣalawāt şeklinde yazılır.

Hz. Muhammed olarak bilinen şahsın tam ismi şu şekildedir: Abū al-Qāsim Muḥammad ibn ʿAbd Allāh ibn ʿAbd al-Muṭṭalib ibn Hāshim. Halifeniz kim sorusuna verilen yanıta ithafen.

Yani, bu ifadeleri görmüş olmak benim daha çok inanmamı sağladı. Röportaja muhatap olan militanın örgüt sırlarını açıklamasını beklemek komik olur. Bunun için militan değil, itirafçı gerekir. Söylediklerinin bilinenler olması ama bilinen olaylar içinde bilinmeyen detaylara yer verilmesi yeterlidir.

Buradaki müslümanların tamamı inanç sorgusuna girsin. Bilmeden inanmak neyin nesi.

Isid eksi sozlugumu takip ediyomus :D butun bu olaylar trollemeden ibaret diyebilir miyiz o zaman .p

iddiaya göre ekşi sözlük yazarı ışid militanıyla röportaj yapıp, diyalogları sözlüğe aktarıyor. Işid militanları sözlükte yazarlık yapıyor değil.

Oncelikle bu cahilce yaziyi okumadim.benim nazarimda ışidde pkkda terör örgütüdür.masum insanları katleden bütün örgütleri lanetliyorum.ancak merak ettiğim iside bu kadar tepki verilirken pkk neden inkar ediliyor.eylemler yapilmiyor.herkes işine geldiği gibi davranip her türlü boka kılıf uyduruyor.popülist ve sürü psikilojisine uymuş ahmaklar isid gazina kanip pkkyi şirin görmek istiyor.provakötörlere karşı uyanık olmak lazim

pkk ise nedense ısrarla kobane'nin düşmemesini istiyordu. ışid onlarca suriye şehri ve birkaç kürt kasabası ele geçirmişti ama kobane kuşatılınca herkes ayaklandı. çünkü kobane pyd-ypg-pkk örgütünün yuvasıydı. eğer türkiye kobane'ye yardım ederse kendisine 30 senedir bela olan bir örgütü çok önemli bir dertten kurtarmış olacaktı. eğer yardım etmezse, ışid isimli terör örgütü ile pkk isimli terör örgütü birbirini kıracaktı.

Ilginc analizler

Herkes inandım inanmadım diyor da, zaten mesele inanıp inanmamak değil ben de röportajı aktaran yazar da kaynağın güvenilirliği şaibeli diyor zaten ensonhaber gibi bi durum anlayacağınız.

Büyük bir organizasyon ve tecrübeye sahip,uzman bir örgüt.

Afganistan'da pişmiş,Irak'ta kavrulmuş prefesyoneller barındıran bir oluşum..

Ne derseniz boş..
Mevla görelim neyler,neylerse güzel eyler..

Demek ki iskence etmeden kesiyorlar
Vay be cok hos gorulu adamlarmis

Geri