Ekrem İmamoğlu

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Biliyorlar zaten jesse, inkar ettikleri yok ki.
Gayet gurur duyuyorlar bundan. Zamaninda akpliler megri megri yapmis falan filan hani.
Yalniz ben hdplerin ne kari olacak bundan onu merak ediyorum. Neye karşılık verildi bu oylar aceba.

En nihayetinde laz muteahittir bu da. Hayirlisi olsun.

bizler durduk yere vatan haini, dinsiz imansız adamlar olarak kolayca nitelendirilirken de aynı sağduyuyu bekliyorduk oysa arkadaşlar.

bkz: lahanayı yerken kıtır kıtır, sapına gelince me

bize yakışan ise (her kesimin tabiki de fanatiği var, insanoğlu nihayetinde yapacak bir şey yok) her zamanki efendiliğimiz ile galibiyetimizi kutlamak.

bu konuda belki yapılabilecek en makul şey, bu arkadaşlara hezimete alışkın olmadıkları için soğuk birer beypazarı sodası ısmarlamak olur.

Şimdi kendilerini ispat etme zamanı. Bakalım o vaad ettikler başarıyı gösterebileceklermi ? güzel lafların ardından ne gelecek göreceğiz. (Hemşerimdir işini bilir tabii.) Ama diğeri Melih beyin gölgesinde kalır.

images

Tebrik ederim Ekrem bey.
Hadi bir de seni görelim.

Ashriel hnm ortada dönen pazarlık şunlar olabilir bana göre:

- apo'nun salıverilmesi
- tabelalardan tc'yi kaldırmak
- istiklal marşı ırkçı olduğu için değiştirmek
- teröristleri mobil mahkeme ile aklamak
- apo'nun bildirilerinin diyarbakır meydanında polis gözetiminde okunması
- şehirlerde pkk'nın silah depolamasına izin vermek
- 2. bir dilde eğitim hakkı

Araştırılmalı ve varsa bu hainlikleri yapanlar idam edilmeli.

Ya raskol Allah askina birak bu halleri. Deminki yazının sadece basini okudum. Her seyde hakli ol da doğuda akp verenlere kurt kardeslerim denmesi ile batıda chp verenlere terorist denmesini kiyaslamissin. Gerisini okumadim. Hangisi kandilin istedigi? Hakli yanlarin olabilir ama gozunu tıkıp haksiz yanları mesrulastiriyor olman seni ciddiye almama, adam bu konuda hakli dememe engel.
Bakalım ne olacak her şey zaman icinde belli olur nasil olsa.

ayyy buda mı sözlük konusuydu soryy bay Fernando :)
o zaman şöyle yazalım
chp nin kalesi gibi gördüğü yerler var
izmir edirne tekirdağ artvin çanakkale sinop buralar milletvekilligi secimlerinde de chp nin önde gittiği yerler oralarda gerçek chp seçmeni var orası net
ama bi kabul ederseniz bunu bunca tartışmaya gerek kalmaz
chp özellikle istanbul ve Ankarada Hdp lı seçmenin oyunu alarak ipi göğüsledi
ve konuya son sözüm
sevinin sevinin de edebiyle adabıyla sevinin kardeşler
sayın imamoğlu umarım Istanbul için güzel şeyler yaparsınız bizde gelince helal olsun adama deriz niye demeyelim ki sonuçta ortada güzel bir şey varsa oda millet içinse elbette deriz

Ağızdan salyalar saçılırcasına , sağa sola sataşmadan da siyaset yapılabileceğinin canlı kanıtı olmuştur.
İstanbul Belediye Başkanlığı ile başlayan bu süreç muhtemelen kendisini Cumhurbaşkanlığına kadar da götürecektir.

Adam demokratik yollarla aldi.Bu işler böyle.Son sözü halk verir.
Diktatörlük yokmuş demek.
Hoş demokrat değilim:D

Ama international relationshipler için mühim bir detay.
Tayyib beycim diktatör tohmetinden kurtuldu.

Bu adamın zaten kutuplaştırıcı bir kelimesini duymadık, adam zaten saldırmıyor da, seçmeni ağzından köpükler saçarak saldırıyor. Onu ne yapacağız?

Ashriel hnm kaçırdığınız ve benim üstünde durduğum nokta şu; mhp ile ortak değilken, iyi parti diye bir oluşum ortada yokken, yani çözüm süreci döneminde, akp tek başına %50'yi nasıl alıyordu? Kürt oylarını büyük çoğunlukla süpürerek değil mi? Kürtler o dönem güneydoğu'daki illerde bağımsız adaylarını seçtiriyolardı, metropollerde akp adayına yöneliyorlardı.

Şimdi, bundan 5 sene önce bu seçmenler kardeşti, candı ciğerdi de, bugün nasıl terörist oldu? akp'ye karşı cephe aldığı için mi? O gün bu süreçleri eleştiren Bahçeli dahil bütün liderler haindi, barış istemiyordu da, bugün nasıl muteber oldu? akp'ye yanaştığı için mi?

Ve bu kirli pazarlıklar herkesin gözünün önünde yıllarca yapılırken eleştirisini göremediklerimiz, bugün niye kirli pazarlık senaryosu yazıyor?

Şunu anlayın ki kürtler de kendilerince bir tercih yaptılar, chp'ye ortak olmadılar chp'yi desteklediler, tıpkı dün akp'yi destekledikleri gibi. Ve bizler için de, onlar için de her şeyi zaman gösterecek.

Rasko o dönem kürtler HDP’nin talebi ile değil, kendi iradeleri ile destekliyorlardı. Yani o dönemde de HDP aday çıkarıyordu. Bu olayın farkı aday çıkarmayıp seçmenini millet ittifakına yönlendirmesi. Aradaki farkı anlayabildin mi?

Arkadaş nasıl hdp'nin talebiyle değil gözünüzü seveyim, farklı gündemleri mi takip ettik yıllarca? Yürütülen görüşmeler neticesinde kürt siyaseti kendi gücünü de konsolide ederek yıllarca akp'nin yararına hareket etti bu ülkede işte. Bugün de çıkarlarını akp karşıtı olmakta buluyorlar ki oraya yöneldiler. Niye akp kürtten oy alınca "adam etti, yola getirdi" oluyor da, chp kürtten oy alınca "chp'yi pkklılar ele geçirdi" oluyor. 7/24 o algı pompalandığı için olabilir mi?

Valla kardeş size göre akp'nin yararına olan her şey çözüm, kardeşlik, birliktelik, diriliş vs., zararına olan her şey de hainlik, bölücülük, terörle işbirliği. Anlayışım öyle çarpık olacağına anlamamayı yeğlerim.

AKP kandilden gelen aciklama sonucu seçim mi kazandi diyorsunuz? Bana video yollar misiniz lutfen. Yani dağdan açık açık biz akpye oy vermenizi istiyoruz diye emir geldi mi? Ben çok sıkı bi siyaset takipçisi değilim cunku boyle bir sey bilmiyorum. Ya da unutmuş da olabilirim. HDP ile ittifak oldu, silahlar bırakılacak diye beraberlik kuruldu ama mehmetcik-terorist çatışırken, HDP acik acik sırtını o teroristlere dayanmışken boyle bir ittifak oldu mu bilmiyorum.

Geri