Ekran kartının kaç GB olduğu nasıl öğrenilir ?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Ekran kartınızın bellek boyutunu öğrenmek için yapmanız gerekenler;

Başlat >> Çalıştır kısmına dxdiag komutunu yazarak tamam butonuna tıklıyoruz.Açılan pencerede ekran sekmesine gelerek ekran kartınızın bütün özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Yaklaşık Toplam Bellek: kısmında ekran kartınızın kaç mb (gb) olduğu yazar.

Oraya bakılırsa benimki 12 GB.
GPU-Z ile bakın. https://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/

20tneis.png

Bak ya ekran kartıyla prim yapıyor :D 12 gb ney la :D

Biliyorum hocam ya bende düzgün gösteriyor ama sende niye öyle gösteriyor acaba

aha bende yazan bu, sistem belleği 16gb, yarısını paylaşımlı olarak üstüne mi ekliyor ne yapıyor bilmiyorum, en doğru bilgileri almak için GPU-Z en iyisi yine

335430p.png

niye 12225 yazıyormuş merak ettim biraz araştırayım

aha bende yazan bu, sistem belleği 16gb, yarısını paylaşımlı olarak üstüne mi ekliyor ne yapıyor bilmiyorum, en doğru bilgileri almak için GPU-Z en iyisi yine

335430p.png

niye 12225 yazıyormuş merak ettim biraz araştırayım

Aynen paylaşımlı olarak üzerine eklediğinden kaynaklanıyordur.

şunu gördükten sonra zaten dxdiag'a güvenilmeyeceğini anlıyoruz :)

20a329x.png

bu şunu da gösterir, bilgisayardan donanımdan anlamıyorsunuz diyelim, gittiniz bir bilgisayar alacaksınız, kulaktan dolma şeyler biliyorsunuz işte cigabayt, bit falan fazla olunca o ekran kartı iyidir zannediyorsunuz, satıcı size dxdiag'dan bak bunun ekran kartı şu kadar cigabayt diyip kolayca sizi kandırabilir, çok görüyorum sahibinden üzerinden satış yapıp dxdiagdan ekran görüntüsü koyan çakalları

iyi ekran kartı istiyor ve tüm oyunları rahatça kaldırdın diyorsanız ekran kartı sayısı gb ı haricinde bit ede bakmak lazım yani

2 gb nvidia 128 bit yerine
1 gb 256 bit daha iyi.

benim önerdiğim 2 gb 256 bit

iyi ekran kartı istiyor ve tüm oyunları rahatça kaldırdın diyorsanız ekran kartı sayısı gb ı haricinde bit ede bakmak lazım yani

2 gb nvidia 128 bit yerine
1 gb 256 bit daha iyi.

benim önerdiğim 2 gb 256 bit

böyle ezbere değil artık bu işler

GTX 980 Ti özellikleri: 6GB VRAM - 384 Bit
R9 390 özellikleri: 8GB VRAM - 512 Bit

bilin bakalım hangisi daha performanslı?

Sanırım artık, stok soğutma vb şeylerde çok önemli konumda sadece bit ve gb değerleri tek başına yeterli değil artık.

Sanırım artık, stok soğutma vb şeylerde çok önemli konumda sadece bit ve gb değerleri tek başına yeterli değil artık.

soğutma vs değil, onları aynı kartın farklı partner modellerini karşılaştırırken ele alırsın

içindeki gpu'ya bakılır, mimarisine bakılır, barındırdığı teknolojilere bakılır. bu devirde gb ve bite bakıp kart alan adam ciddi manada yanılgıya düşer

soğutma vs değil, onları aynı kartın farklı partner modellerini karşılaştırırken ele alırsın

içindeki gpu'ya bakılır, mimarisine bakılır, barındırdığı teknolojilere bakılır. bu devirde gb ve bite bakıp kart alan adam ciddi manada yanılgıya düşer
Sen olmasan zaten 390x almazdım büyük ihtimalle hocam o konuda çok katkın oldu, sadece kasa içi soğutma yetersiz şuan biraz onun dışında senin önerinle kurduğum pcden çok memnunum. Soğutma olayı için bi ara rahatsız edicem seni

Sen olmasan zaten 390x almazdım büyük ihtimalle hocam o konuda çok katkın oldu, sadece kasa içi soğutma yetersiz şuan biraz onun dışında senin önerinle kurduğum pcden çok memnunum. Soğutma olayı için bi ara rahatsız edicem seni

380X diye hatırlıyorum sana aldığımızı, tabi hallederiz :)

Ben şuna hasta oluyorum aga şimdi x kişi geliyor benim bilgisayarım GTA V açar mı diyor.Hani bak oynayabilir miyim ? donma sıkıntısı yaşar mıyım ? vs. yok adam açar mı diyor. Açarsa iş bitti sanıyor çünkü :D Soruyorsun işlemci modelin nedir ? Ekran kartı modelin nedir ? Cevap yok. Ne yapayım şimdi ben bu adama :D

Ekran kartı seçerken fiyat performansı da baz alın öyle Ti ekran kartı almak her yiğidin harcı değildir :D Tamam çekirdek hızı, kullanılan teknoloji filan önemli detaylar ama artık harcadığı watt güçü bile dikkate alınmaya başlandı. Yani kısacası işler öyle eskisi gibi değil hakikaten iyi araştırmak lazım.

Aynen öyle fiyatına göre en iyisini önermeye çalışırım ben de hep, bütçe sıkıntısı olmayan gidiyor GTX 1080'i alıyor zaten 3000 TL.

Geri