Ekmek tarifi

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pilav-Makarna-Hamur İşleri
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
3 su bardağı un (Kıvama göre artırabilirsiniz)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket instant maya

Bir kabın içerisine ılık suyun üzerine mayayı ve şekeri ilave ederek aktive edin. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra üzerine tuzu, yağı ve unu ilave edip güzelce yoğurun. Hamuru en az bir saat mayalanmaya bırakın.Ekmek yapımında malzeme çok az ve kolay ancak bekleme işlemi bir hayli fazla. Bu nedenle hamurun üzerini bir havlu ya da streç filmle kapatıp bir saat kadar beklemelisiniz. Bir süre sonra hamurun iki katına çıktığını göreceksiniz… İşte o zaman, hamuru pişirme kabına koyun ve bir yarım saat de o şekilde mayalanmaya bırakın. Soğuk fırına yerleştirip, fırını 200 dereceye ayarlayın. Ortalama yarım saat-40 dakikada ekmeğiniz hazır. Fırından fırına pişme süresi değişecektir. Bu nedenle kontrolü elden bırakmayın. Fırından çıktıktan sonra üstünü nemli bezle örtüp dinlendirdikten sonra ekmeğiniz yenmeye hazır olacaktır.

Dip not :Ekmeğin içinin yumuşak dışının kıtır olması için fırına bir kap su koyun.
IMG_20200410_124941_215.jpg

Koskocaman 5 milyonluk İzmir'de bulunan yakışıklılar şu sempatik, yetenekli, güzel kadını nasıl görmez yahu. Daha ne yapsın bu kadın arkadaş, hem yuvarlak hem dikdörtgen ekmek yapıyor, pergel ve cetvel kullansa ancak böyle yapar..

Koskocaman 5 milyonluk İzmir'de bulunan yakışıklılar şu sempatik, yetenekli, güzel kadını nasıl görmez yahu. Daha ne yapsın bu kadın arkadaş, hem yuvarlak hem dikdörtgen ekmek yapıyor, pergel ve cetvel kullansa ancak böyle yapar..

Haha pislik yapmasana yaaa:)))

Tarifin püf noktası: Eğer ekmeği yaptıktan sonra olur da foruma atmazsanız, ekmek kendi kendini imha ediyor arkadaşlar. Mutlaka paylaşmak zorundasınız. Sosyal medya ekmeği.

@Sade hanım ortalama maliyetini ne kadar oluyor bir ekmeğin. Kaç gram yapıyorsun, bunlar önemli..

Fark ettim de benim makinenin ayarında büyük boy yokmuş, sadece küçük ve orta boy için ayar yapılıyor ama kitapçıkta küçük, orta ve büyük boy ölçekleri var. Ben şimdiye dek hep malzemeleri büyük boy ölçeğinde yapıp boyut ayarını hep küçükte kullanmışım. Bir kez daha deneme yaptıktan sonra eğer yine olmazsa senin tarifi deneyeceğim Sade.

o değil de korona yüzünen ofisimizi showroom'a taşımışlar show mutfağının bir aşçısı var sanırsın somer şef adam her gün bize bir yemekler yapıyor ben hayatımda böyle kaliteli yemek yemedim

o değil de korona yüzünen ofisimizi showroom'a taşımışlar show mutfağının bir aşçısı var sanırsın somer şef adam her gün bize bir yemekler yapıyor ben hayatımda böyle kaliteli yemek yemedim
Ne gibi yemekler yapıyor, dünyanın en iyi yemek yapan insanı da olsa benim yeni lezzetler tatmaya hiç merakım yok. Masterchef de yapılan hemen hemen hiç bir yemek ilgimi çekmedi. Resmen çiğ yiyorlar her şeyi. Benim yediğim klasik 10 çeşit yemek vardır.

Ne gibi yemekler yapıyor, dünyanın en iyi yemek yapan insanı da olsa benim yeni lezzetler tatmaya hiç merakım yok. Masterchef de yapılan hemen hemen hiç bir yemek ilgimi çekmedi. Resmen çiğ yiyorlar her şeyi. Benim yediğim klasik 10 çeşit yemek vardır.

Geçen gün İtalyan usulu pizza yaptı italyada bile öylesin yemedim sonra Bask kek yaptı ilk kez yedim şuan olsa 4 dilim yerim makarna yaptı ama makarnayı kendi açtı değişik güzel bir lezzeti vardı bide klasik antrikot yaptı et yediğimi hissettim

@Sade Ramazan geliyor.Corona falan dinlemeyip sıraya gireriz :)

@Sade Fırıncılık hizmetinize açılmıştır.
Vergiyi @X e ödüyorsun, komisyonu bana :p

Evde fırın açıp ekmek satışına başlıyacağım sizleri kırmayıp:D
Fabrika da ustalardan birinin eşi yapıyor 85 yıllık maya ile siyez buğdayı ve normal buğday 2 ekmek aldım 35tl tuttu bence başlamalısın iyi para var bu işte

Geri