ekmek arası dolma

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Dolmayı ekmeğe yatırmak..." dediğimiz, çıtır çeyrek somun arasına dolmayı yatırmadan evvel, zemini boşluk kalmayacak biçimde yan yana vaziyette kuru soğan dilimleriyle, ikinci katı limonlanmış tuzlanmış turp dilimleriyle bezemeli, üçüncü kata da dolmayı yatırmalıyız.

Ekmek arası pirinç kalabalığı, ekmek arası makarna, ekmek arası çitos gibi, m ü k e m m e l .

Lanet olasıca karbonhidrat ne kadar sa karbonhidrata yakışıyor…

Patatesli pizza mesela. Muhakkak deneyin..

Ay ben çerez gibi yiyorum ekmekle diill

Çok lezzetli oluyor ama artık yapamıyorum :(
Dolma da yasak bulgurlu yap diyo diyetisyen. Kökten bıraktık…

dolma eğer biber dolması ise taktiği vereyim, önce ekmeğin içini çıkarcaksın bi güzel. sonra laaps diye iki dolmayı boş ekmeğe yuvarlıcan. sonra kalan ekmek içini de yemeğin yağına suyuna bandııp onu da tıkıvericen dolmaların arasına. gerisi malum...

Benim adıma bunun en güzel versiyonu, içi alınmış susamlı ekmeğin içine etli lahana sarması konulup üzerine de sarmanın suyunun gezdirilmek suretiyle yapılanıdır. Hele bir de lahana sarmasının altında etli kemik de dizilmişse................

Şunca yıldır dolmayı severim, denemedim.:s

benimkiyle köfte yeriz ya

Bunu yapmak bi tek biz Y kusaklarinda mi lanetlenmek gibi bi seydi acaba . Gerci abarttim belki de sadece benim çevremde öyle oldu. Çok iyi hatırlıyorum ilkokulda Talha diye bi çocuk vardi. Beslenmesine sürekli ekmek arası sarma getirirdi. Bir linç bir dislama ki sormayın samimi olmadığım halde hatrimda kalan ender simalardan. Bi kere merak edip annemden istemistim anne beslenmeme koysana diye, sigara içiyorum desem daha az tepki verirdi sanırım. Çocuk aklımla 'neden bu kadar iğrenç buluyorlar biri ekmek biri dolma' diye sorguladigimi bilirim. Hala merak ediyorum sevmeyen niye bu kadar sevmiyo?

Denemek lazim ama ekmek arasi doner daha makbul gecer

Geri