Ekmeği ayaklar altına aldılar! Ünlü giyim markası ZARA'nın reklamına sosyal medyada tepki yağıyor

• Kullanıcı CRown
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
  • -
    Etiketler Etiketler
    zara
Konu sahibi son olarak 1293 gün önce görüldü

İspanya merkezli giyim markası ZARA'nın reklamı sosyal medyayı ayaklandırdı. Sandaletleri ekmeklerin üstüne konumlandıran dev giyim markasına yönelik binlerce tepki tweeti atıldı. Yaşananlara kayıtsız kalamayan ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, "Allah size o ekmeğin kırıntısını nasip etmesin." dedi.​

Dünyanın en büyük giyim şirketlerinden biri olan ZARA, internet sitesinden satışa sunduğu deri sandaletin görselinde ekmekleri kullandı. 50 euroya satılan ürünün görselinde, ekmeklerin üstüne sandaletler yerleştirildi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI​

Sandaletlerle ekmeğin üzerine basıldığı görsele sosyal medyadan tepki yağdı. Kullanıcılar görseli büyük bir saygısızlık olarak nitelerken ZARA'dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. #zarahaddinibil etiketiyle Twitter'da paylaşım yapan kullanıcılar, ZARA'nın yaptığı hatadan bir an önce dönmesini istedi.
unlu-giyim-magazasi-zara-ekmegi-ayaklar-altina-15009292_4337_m.jpg

İşte yapılan yorumlardan bazıları:
  • Gün geçmiyor ki güzel ülkemizde bir rezillik daha olmasın. Şimdi de dünyaca ünlü ZARA yeni ürün tanıtımında ekmeğe büyük saygısızlık yapıyor.​
  • Böyle reklam mı olur? Üzerine basacak ekmekten başka bir şey bulamadınız mı? ZARA'yı kınıyorum!​
  • Biz ekmeği 3 defa öpüp alnımıza koyarak büyüdük. Ekmek şeklinde çanta yapmanız yetmedi, bir de üstüne ekmeği ayaklar altına alıyorsunuz! Böyle mi tanıtım yapıyorsunuz? Bu kadar düştünüz mü!​
  • Neden? Neden yani. Neden ekmek? Hele dünyada bu kadar aç varken?​
  • Bundan böyle bunlara para kazandıran utansın!​

"EKMEĞE BU HAKARET NASIL YAPILIR?"​

Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe de yaşanan skandala tepkisiz kalamayarak sosyal medya hesabından art arda paylaşımlarda bulundu. Tilbe, "Allah size o ekmeğin kırıntısını nasip etmesin. Kapansın ZARA kendi memleketine gitsin , Allah orada versin cezalarını bize bulaştırmasın. Nimet sizi çarpsın , ayaklar altında siz kalın İnşallah ve inşallah. Dünyada ve ülkemizde o kadar aç ve muhtaç varken , ekmeğe bu hakaret nasıl yapılır?, Allah sorsun , alçaklar." ifadelerini kullandı.

unlu-giyim-magazasi-zara-ekmegi-ayaklar-altina-15009292_3571_m.jpg

Konsept ne?
Anlayamadim.

cidden bu fikir nasıl ortaya çıkıyor. kim çıkıp da ekmeğin üzerine sandalet koyalım dedi de bu kabul gördü : /

O üstteki sosis mi sigara böreği mi?
Ben acıktım galiba sklsm

Kuskonmaz angiecim.
De ne alaka?

ekmeğe mi fazlaca kutsiyet yükleniyor yoksa ekmek yerine ne bileyim pasta filan olsaydı daha mı az tepki çekecekti, ben de bunu düşündüm.

bence gıda ile pabuç reklamı zaten ofsayt... estetik bile değil ve pabuçla ne alaka

Insan sayısı arttıkça salak sayısı da artıyor.. dikkat çekmeye çalıştıkça mala bağlıyorlar

Sürdürülebilirlik, geri dönüşüm zamazingosu farkındalığı amacıyla atıklardan dönüştürülmüş sandalet olabilir belki .dd

gün içinde çöpe yemek dökerken kutsal değil ama adam foto çektiği için auuvv…

Twitter a bi girdim anam kiyamet.. Zara vatan hainiymis, dis guclermis, ekmek kirintisina muhtac kalsinmis, muslumanlar bunu kabul edemezmis. Neden sundan dolayi;
1B378703-6663-4F5B-82FB-53F740DFDCC8.jpeg

kahrolsun inditex grubu. Boykot ediyoruz.. ( indirimi 23 haziranda basliyormus. Ona gore alin.)

buradaki mesajı anlamayacak ne var ya. zara son yıllarda sadece memesiz ve 42 kilo kızlara üretim yaptığı için ekmeği eziyor ki yiyemeyin. ekmek yemezseniz bizi giyersiniz diyor işte… müthiş bi tanıtım, evdeki ekmekler ezilsin diye tost yapmaya karar verdim.

Ben bu konuya yazmıştım, konu tekrarı mı… mod yok mu şu jujuyu banlasınlar

Domatese basınca sıkıntı yok.çünkü o nimet değil

Bu görüntüden çıkan mana şu; "sizin değerleriniz bizim ayaklarımızın altındadır."
Katolik hristiyanı, ateist inançsız bir firma dolayısıyla nimetin onlar için karşılığı.

Geri