Güzellere dokunmayın..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hiç bir şekilde çıkar çatışması yaşamıyorum. Usulde hata yapan esasta hata yapar. Usül herkes için aynıdır. Kanun önünde eğer kusur varsa kusurlu olana gerekli işlem yapılmasından yanayım. Ben hata işlediğimde bana nasıl ceza kesiliyorsa kişiye, kuruma veya zümreye bakılmadan ceza kesilmelidir. Ben her zaman bu düşünceden yanayım.Lawyer cikar catismasi yasamiyo musun bu yorumuna binaen?
Anayasanın 26. maddesinin 1. fıkrasına göre ''Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.'' Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu kapsamda her türlü konu ve olayın haber durumuna gelmesi normaldir. Ancak gizli yapılan çekimler veya kayıtlar kanunda delil niteliğinde olmadığından yasal değildir. Yasal olmayan bir şey ise basın özgürlüğüne girmez.Mesela o kadin sana gelip, izinsiz cekim yaptilar diye sikayette bulunursa naparsin?
Şöyle izah edeyim. Magazin haberlerini takip ettiğin olmuş ise ya da denk gelmiş isen genelde ünlüleri bir mekanda sevgilisi ile ya da herhangi biri ile kaçamak yaparken yakaladıklarında kameralar çeker ve haber mahiyetinde paylaşırlar. (Bu basın ve haber alma özgürlüğüdür.) Akabinde kişi haber olduğunu görünce avukatları aracılığı ile sulh ceza hakimliğinden yayın yasağı konularak yayınlanmasına engel olur ve paylaşılan haberler kaldırılır. ( Bu da kısıtlanabilirliğidir) Kısacası hukuk her iki yönden de işlenebilir. Burada haberi yapan da haklıdır işi gereği, haberi yapılan da haklıdır özel hayatın gizliliği sebebiyle. Çifte standart yok yaniCifte standart.ddd