Ehliyetsiz yakalanan kadının artistliği

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Arkasına aldıklarına güveniyo. Ohhh.

Hangi kalantorun stres bileziği acaba bu kadın.

Video silinmiş ama sosyal medyadan izlemiştim Kadın alkollü gibi görünmüyordu ehliyetsizmiş bana işlem yapamazsınız demiyor video çekilmesinden rahatsız bence haklı bu uygulama niye var bilmiyorum denk gelmedim hiç ama

Bazı insanlara anlam veremiyorum. Bu kadar mı şımartılmışsınız, bu kadar mı kibirlisiniz? Abi bir hata yapıyorsunuz ki hatanın ne olduğu önemli değil üstüne tehdit edip artistlik yapmak nedir ya. İyi ki kameralar var iyi ki bu tür durumlar paylaşılıyor. Bazı görünmeyen kişileri de dizginliyor bu görüntüler. :)

Lawyer cikar catismasi yasamiyo musun bu yorumuna binaen?

Lawyer cikar catismasi yasamiyo musun bu yorumuna binaen?
Hiç bir şekilde çıkar çatışması yaşamıyorum. Usulde hata yapan esasta hata yapar. Usül herkes için aynıdır. Kanun önünde eğer kusur varsa kusurlu olana gerekli işlem yapılmasından yanayım. Ben hata işlediğimde bana nasıl ceza kesiliyorsa kişiye, kuruma veya zümreye bakılmadan ceza kesilmelidir. Ben her zaman bu düşünceden yanayım. :)

Mesela o kadin sana gelip, izinsiz cekim yaptilar diye sikayette bulunursa naparsin?

Mesela o kadin sana gelip, izinsiz cekim yaptilar diye sikayette bulunursa naparsin?
Anayasanın 26. maddesinin 1. fıkrasına göre ''Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.'' Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu kapsamda her türlü konu ve olayın haber durumuna gelmesi normaldir. Ancak gizli yapılan çekimler veya kayıtlar kanunda delil niteliğinde olmadığından yasal değildir. Yasal olmayan bir şey ise basın özgürlüğüne girmez.
Resmi makamlarca kısıtlama getirilebilir mi evet, nasıl olur bunu söyleyeyim. AİHS’nin 10. maddesindeki düzenleme esas alınarak, basının özgür olduğu, bu özgürlüğün bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama ve eser yaratma haklarını içerdiği; 2. fıkrasında ise basın özgürlüğünün kullanılmasının ancak demokratik bir toplumun gereklerine uygun olarak; başkalarının şöhret ve haklarının, toplum sağlığının ve ahlakının, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, devlet sırlarının açıklanmasının veya suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla sınırlanabileceği hükme bağlanmıştır. Yani yukarıda yazılanlar nazara alındığında eğer bu haber şeklinde yapılmış ancak kişinin özel hayatına haysiyetine, şerefine ve özlük haklarına zarar veriliyorsa usulüne uygun bir şekilde kanuni yollara başvurmak kaydı ile habere konu olan ya da paylaşıma konu olan kısımlara yayın yasağı getirilebilir.
Çok fazla yazmış olabilirim :)

Haber niteligi olan icerikler toplumu bilgilendirme amacli oldugundan,kisisel bilgilerden arinmasi gerekir.
Buna insanin yüzü de dahil.
Yani yazdigina nazaran,kadini savunurdun sikayet etse cünki beyaninda hakli.

Şöyle ki; buradaki konu aslında haberden ziyade kişinin tavır ve hareketleridir. Suça konu olayda kadını haber konusu yapmak haber alma özgürlüğüne girer ama kadının isim, adres veya eşgal bilgilerini verilmesi özel hayata girebilir ancak eğer usulüne uygun bir başvuru halinde yayın yasağı getirilebilir. Yoksa burada usulsüz bir durum söz konusu değil :)

Cifte standart.ddd
Şöyle izah edeyim. Magazin haberlerini takip ettiğin olmuş ise ya da denk gelmiş isen genelde ünlüleri bir mekanda sevgilisi ile ya da herhangi biri ile kaçamak yaparken yakaladıklarında kameralar çeker ve haber mahiyetinde paylaşırlar. (Bu basın ve haber alma özgürlüğüdür.) Akabinde kişi haber olduğunu görünce avukatları aracılığı ile sulh ceza hakimliğinden yayın yasağı konularak yayınlanmasına engel olur ve paylaşılan haberler kaldırılır. ( Bu da kısıtlanabilirliğidir) Kısacası hukuk her iki yönden de işlenebilir. Burada haberi yapan da haklıdır işi gereği, haberi yapılan da haklıdır özel hayatın gizliliği sebebiyle. Çifte standart yok yani :)))

Konuyu alt üst ettik ya :))

Senin ilk yorumun kadina yönelikti.
Ben ise sana,mesleginden dolayi, hukuki boyutunu sordum ve cikar cikmasi yasayip yasamadigini.
Ve senden aldigim cevaplar dogrultusunda,evet yasixorsun su an, yasamiyorum demis olmana ragmen.

Etik acisindan kadinin yaptigi tartisilabilir.O baska konu ama.

Kadının adı soyadı yok, din bilgisi yok, tc kimlik no yok bir şey yok. Çekim anonim, mobese kayıtları da yayınlanıyor, rastgele oradan geçen birisinin yüzü de, haberlerdeki arkadan geçen insanlar da, kamusal alan ve sizin yüzünüz kvkk kapsamında değil… -diye biliyorum- :d

Istemiyor kardesim..zorla mi

Geri