Egzama bulaşıcı mı?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
egzama rahatsızlığı bulaşıcı mı?
egzama hastalığı deride kızarıklık, pullanma, kaşıntı gibi rahatsızlıklar vermektedir. vücudun her yerinde kendini gösterebilmektedir. farklı egzama çeşitleri mevcuttur. beslenme ve strese bağlı olarak gelişmektedir. kişisel olarak değişkenlik göstermekle beraber egzamayı tetikleyen en önemli etkenler, stres, sigara, tuzlu, yağlı ve acılı yiyeceklerdir. egzama genetik bir rahatsızlık olmakla beraber, bir başkasına temas edilse bile hiç bir şekilde bulaşıcı değildir.

Sorunun cevabını biliyorsun madem neden soruyorsun? :D

Bulasici degil tabi, ben sinirlendigimde ya da stress yasadigimda goz cevrem asiri kasiniyor. Gizli egzamam var :T:

Benim ellerimde çıkardı çook çook eskiden. Böyle çatlardı, kaşıntıdan kanatırdım. Bir sürü krem denedim, bir sürü ilaç kullandım, sonra geçti. Niye geçti, nasıl geçti, bilmiyorum ama geçti. Yıllardı yok.

Bu arada egzema değil egzama diye biliyorum ben.

denemeni tavsiye etmem :liv: ama ciktiysa gozunde mutlaka doktora gorun ihmal etme. Kremle filan gecer ama geri gelme ihtimali her zaman var.
dr. gidiyorum zaten sürekli bununla ilgili. krem veriyorla. geçiyor sonra bi daha başka yerimde çıkıyor. şimdi lepra diye bi hastane var deri ve zührevi hastalıklarla ilgili. . oradan randevu almaya çalışıyorum ama çok yoğun bir türlü alamıyorum
Bu arada egzema değil egzama diye biliyorum ben.

tişikkirlir sipirmin :liv:

Başkasına bulaşmaz lakin küçük bir yerde başlayan egzamayı siz sürekli kaşıyarak daha büyük bir alana bulaştırabilirsiniz.

Geri