Egosu yüksek insan mı daha samimidir, yoksa mütevazi insan mı daha samimidir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 902 gün önce görüldü

Sizce ? :)

Mutevazi olan var suskun kimseyle icli disli olmak istemeyen insanlardir birde oyle davranmak isteyenler var cok yapmacik duruyor nasil incelsem de nasil insanlara övgude bulunsam beni sevseler modundadirlar.Egosu yuksek insanlar ise surekli baskalarina aşağılayıcı gozle bakarlar ikisini de sevmiyorum insanin bir özü kendine has davranisi vardir yani baskalari seni ne yaparsan yap gormek istedigi gibi gorur onun disina cikmamak lazim.

Sizce ? :)

Fünyesi çekilmiş sorulardan .. Nasıl cevap verirsek verelim elde patlama ihtimali yüksek ..
Şimdilerin moda kelimesi " ego " aslında bizim bildiğimiz nefs'tir ..
Bu sorunun net cevabını asla veremeyiz gibi .. Duruma ve ruh haline göre kimin samimi olup olmadığı değişir ..

Ego iyidir. Candır canandır. İçtendir. Samimidir.

Egosu yüksek olan zaten tribünlere oynuyordur.

Hayatta en nefret ettiğim kendini öven, sürekli egoist tavırlarıyla dikkat çekmeye çalışan insan tipidir. böyle insanları toplum içerisinde bozmak çok zevkli oluyor :p

Tabi ki egosuz insan daha iyidir, sıra beklemez atlar taksiye :D

Tabi ki egosuz insan daha iyidir, sıra beklemez atlar taksiye :D

Arkadaşı dışarı alabilir miyiz, biraz hava alsın. :D

Şimdi EkSen'in dediği gibi soru biraz ters. Şimdi yüksek ego ve mütevazilik de bir arada bulunabilir bunlar zıt şeyler değil. Hoş duruma göre değişen şeyler bunlar da bir insanın karakter özelliği değil ki, zaten öyle olsa tip olurdu herkes.

Egolu insan, kendini büyük göstermeyi sever, hep ben bilirim hep ben yaparım edalarındadır. Genellikle yabancı şark dinler bunları söylemeye çalışır Türkçeyi İngilizceden daha berbat bir dil gibi gösterir halbu ki Türktür :)

Misal Arpes in egosu yüksek ama nasıl bi yüksekliktir o allaamm .p aynı zamanda samimidir de, efendime söyleyeyim Mavazee* de mütevazi aynı zamanda samimi. yaa öyle .p

Cok Abartmadigi Sūrece Ego Sahibi Olanlar Bana Daha samimi Geliyor. Yani en azindan rahat Oluyor ve Ayak Uydurabiliyorsun. Mùtavazi Olan kisiyi Sverim,sayarim Fakat Egoistler Favorimdir;)

bu iki değişken samimiyet ölçütü değidlir bence. benim samimiyet ölçütüm kurulan cümlelerin doğruluk oranıdır.

Egosu yüksek insan samimi olamaz; zira egosu buna engel olacaktır. Mütevazı da samimi olamaz; Çünkü öyle değilmiş gibi davranır ve gerçeği söylerken kırmaktan çekinir. O halde; hiçbiri samimi değil...

Soruya gel =)
Egolu bir insandan ne samimiyeti görebilirsin ki

Bu nasıl soru yahu, cevap açıkça belli değil mi zaten
napayım ben egosu yüksek olan insanı, mis gibi sıcacık insanlar varken

Mutevazi iyidir.

Ego belli bi zaman sonra legoya donuyo. (:

Mutevazı çok sinsi gelir. Egosu yüksek olan içini rahat rahat kustuğu için kelimenin tam anlamıyla samimidir.

Geri