Egoist birisi oldugunu düşünüyor musun ?

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Egoist birisi oldugunu düşünüyor musun ?

Evet,daha doğrusu egomu ezikleri ezerek tatmin etmeyi seviyorum.
Dinsizin hakkından gelen imansız olmak her daim iyi oluyor.

Kisinin yerli ya da yersiz fark etmeksizin, eleştiriye karşı isteri gelistirip gelistirmemesi önemli bir ipucudur.

Yani, net bir şekilde düşünmüyorum.

Bazen oluyor.
Çok dengesizim bu konuda. Dengelemek için dipteki diğer tarafa eşdeğer boyutta davranmam gerekebiliyor. : ))))

Id , ego ve super ego herkeste olan bir sey.

Ego zaten (ben) demektir. Bazi durumlarda birisi otekinin yerine gecer.

Psikanalizin babasi boyle soyler.

Her insanın içinde egoistlik vardır. Bugün bir mülakata girince başkası olacağına ben olayım deyip torpil yaparak senden iyi olanın elenmesine sebep oluyorsan egoistsin, başkasının başarısını kıskanıp eleştiriyorsan egositsin vs vs ki buna ben yapmam diyen olmaz. O yüzden bencileyinden ziyade ne zaman ki sencileyin dersek egoist olmayız. Velhasıl kelam bende de vardır.

Asla değilim neden egolu olayım ki

Kesinlikle hayır!

İnsan; başkasının hak ve hukukunu çiğnememek kaydıyla, tabi ki hak ve menfaatlerini korumalıdır. Bunun adı da bencillik değildir.

Tabii. Egoist ve narsistim. Başka türlü var olamazsın. Benden daha güzeli mezarda. Bende yarın ölüp onların yanına gideceğim. Egosuz insan isteyene evliya verelim, ben değilim. Başımda Hz. yok benim, ama olurdu... Güzel olurdu benden Hz.

Zannetmiyorum. Bazen egoluymuş gibi tepkiler veriyor olabilirim ama bunlar insani refleksler. Bunlar beni kibirli, egolu, böbürlenen biri yapmaz. Narsist biri olmadığımı biliyorum.

Geri