"Ego" nedir?

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
İnsan Nefsinin Yansımasıdır..​

İnsanların içindeki bitmek Tükenmek bilmeyen Zafer hırsı yada bişey yapabilme isteği.
Yada herşeyi ben bilirim havası.
Burunlari düşsün eğilip almazlar. Sırf egildi dedirtmemek için bence buna gerek yok kendiniz olun ve yalan Dünya olduğunu unutmayın yeter

toplu taşıma aracı değil mi lan ego?
otobüs la bu neyini dallandırıp budaklandırıyonuz

Freud'un kuramının bir parçası.
Dünya üzerindeki her insanda bulunan ve haz libidosuyla çalışan bir mekanizma.

Ukalalık gurur kendini beğenme gibi bişey ben de vardır ama sahtesi:)

Hepimizin zaman zaman esirinde olup gururlandigimiz ozunde alcaltici olan bir kavram.

Film çekimlerimiz sırasında egoistin alasını gördüm tanıdım .. Ha birde sanalda olan egoistler var ki onların durumu daha acınası ..

Kafi miktarda taşıdığında başını dik tutmanı sağlayan davranış biçimidir.
Tümden egodan yoksun kimselerin birilerine bağlanma isteğiyle sağa sola tapındığına rastlarsınız.

Alçaklık kompleksinin savunma mekanizması, kişinin sürekli "ben" diyerek kendini kanıtlama çabasıdır.

Kendini yüksekte gören ama aynı zaman da aciz olan varlıklara deniyor.
Allah sonlarını hayır etsin.

Özel ilişkilerini ifşa edip sakız eden insanlar egoyu iyi bilir :D

En yakın arkadaşım.

Yakında sansür isteyeceğim bu 3 harflik kelimeye. Bırakın şu pis kaka laflarını.
İnsanın özgüvenini diri tutmasını sağlayan ve güçlü hissettiren şeylerden birisidir. İstisnasız her insanda vardır her yeti gibi. Kullanma kılavuzunu bilmeyenler yüzünden bu güzel hissiyatı aşağılık bir şeymiş gibi yansıtılması doğru değil zannımca. Bedenize kıyafet giydirir gibi ruhunuza ego giydirmiyor sadece aksesuar olarak taşıyorsanız mükemmel hissedersiniz.
Bir de genellemeler mevcut ki, parmak ısırtıyor insana.

sanılanan aksine kötü değildir ego, yokluğunun yarattığı zarar, fazlalığının verdiğinden daha kötüdür.

Geri