Eğitim sistemindeki dengesizlikler.

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
*ÖSYM başkanı olarak bir eğitim bilimci yerine makine mühendisi seçilmesi.
*5 ila 10 yılda bir yapılması gereken sınav değişikliklerinin her yıl yapılması
*Tıp okumak isteyenin coğrafya tarih,hukuk,sosyoloji okumak isteyenlerin ileri düzey matematik & geometri sınavlarına tabii tutulmaları.
*Daha doğru dürüst sırası olmayan okullar varken, yarıdan fazla okul Galatasaray,Vefa,Kabataş vb. standartlarına taşınmamışken ,dershanelerin kaldırılması.
*Branşı ile alakası olmayan mesleğe sahip insanların üç dört aylık kurs ile başka insanların branşlarına konmaları,Sonra asıl branş sahiplerinin açıkta kalmaları.

Şeklinde onlarca belkide yüzlerce örneklendirilebilecek durumdur.​

Makine mühendisi ufaçk bir makinenin çalışma prensibini bilmez elektrik mühendisi prizi takamaz inşaat mühendisi harcın nasıl yapıldığını bilmez.Kurumlarda gördüğüm dengesizlikler cabası eğitim sistemi cortingen olmuş vaziyette

YDS den 45le geçemeyip, Tıpdilden 90 la geçmem :p

Hala ağustos öğretmen atamalarını beklemek.

Liyakati olmayan alanda geçmişte çokça gördüğümüz bakanların (Örneğin hukukçu olan Erkan Mumcu'nun Milli Eğitim Bakanı olması gibi) eğitimi yap boz tahtasına dönüştürmeleri.
Geçmenin kolay, iş bulmanın zor olduğu bir sistem.
Üniversite sayılarının çoğalmasına karşılık mezunlara iş olanağı tanınması konusundaki istihdam eksikliği.

dengeli bir tarafını göremedik ki

Kpss'ye hazırlanmak için dershanelere giden adaylar en büyük dengesizliklerden biri bence.
Hani derler ya ''kelin ilacı olsa başına sürer'' diye, e o dershanedeki öğretmenler zaten atanamamış öğretmenler, atanmak için o öğretmenlerden ders alan öğretmen adayları var.
Bundan daha dengesizce bir şey olabilir mi ?

Yok .
Tarih öğretmeniyle sınıf öğretmeni aynı puanla atanmıyor mesela.

Eğitim sistemimizdeki en büyük sorun eğitim sistemimizin olmaması

Geri