Eğitim sistemimizi yeterli buluyor musunuz ?

Konu sahibi son olarak 1665 gün önce görüldü
Eğitim sistemindeki alternatifleriniz nelerdir?

Daha iyi eğitim için yeterli adım atıldığını düşünüyor musunuz ?

Ömrüm boyunca yeterli bulmadım, bulmam da. Bu saçma sistemi savunacağım hiç bir yanda olamaz. Lisede öğretilen ne kadar konu varsa üniversiteye başladığınızda yanlış olduğunu görüyoruz. Üniversite bittikten sonrada üniversitede öğretilenlerin büyük çoğunluğunun yanlış olduğunu görüyoruz. Şimdi bu sistemin neresini savunayım ben.

Yapılandırmacılık diye bir sistem getiriyorsunuz; ama sınıf mevcudu -en iyimser tablo- 30 kişi.

bir saniye sorulması gereken soru Eğitim var mı olacaktı :)

Yaz-sil tahtasına döndü eğitim sistemimiz.Düşünülmeden alalecele verilen kararlarla eğitim verilmeye çalışılsada hep sınıfta kaldılar.

Bayılıyorum eğitim sistemimize ..

adli-tip-in-ozgecan-arslan-raporu-5417027.Jpeg

eğitim "satın alınan" birşey olduğuna göre, yeterli mi yetersiz mi buna cüzdanınız karar verir.

yeterli olmadığını buraya üye olan ona buna saldıran küfürler eden şuursuzlardan da anlayabiliyoruz

ben anlamam. deniz gezmiş gocukumu giydim fıroyut okuyorum. her türlü giderim var. seksiyim balım çikolatayım.

Sürekli değişen, sınavlarla bize kafayı yediren eğitim sisteminin neyini yeterli bulayım? torpillerle başa geçen öğretmenlerin durumu da çok adil maşallah... yeni nesilden de pek bir şey beklememek gerekiyor aslında.

Hangi eğitim sistemi?

40 yıldır ilköğretim öğrencilerine pamukta fasulye yetiştirten, ampul, duy ve kablolarla elektrik devresi yaptırtan, kolaya et attırıp çürümesini bekleten eğitim sistemi mi?

Kinetik enerjiyi ısı enerjisine çevirme konusunda kaydıraktan kayınca poposu yanan çocuk örneği veren öğrencinin dayak yemesi gibi mi?

4. Sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar renkleri, günleri, ayları ve rakamları göstererek ingilizce öğrettiğini sanan eğitim sistemi mi?

Beden eğitimi dersinde sıraya dizip yoklama aldıktan sonra hadi serbestsiniz diyen bir beden eğitimi öğretmenine sahip eğitim sistemi mi?

Bence eğitim sistemimiz yeterli, biz yetersiziz.

Eğitim sistemi mi var ki.
Her gelen kafasına göre takılıyor.
Bende bu sistemin maduresiyim.
Mülakat zaten ayrı bir olay.

Eğitim sistemimiz her ne kadar günden güne gelişmekte olsa da eski eğitim sistemimiz daha verimliydi. Şuan ki eğitim sistemimizde çok fazla noksanlıklar var. Öğrencisinden öğretmenine, velisinden yöneticisine herkesin eksik tarafları var o yüzden kademe kademe olarak kalifiye olmayan her şeyi copy/paste öğrenen bir eğitim sistemimiz oluşuyor.

Geri