Eğitim sistemi değişikliği

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Türkiye'de bakanlığın ve bürokrasinin can sıkıntısından bir nevi hobi olarak yaptığı şey.

Türkiye'de bir birey eğitim hayatını asla belirli bir sistem dahilinde tamamlayamaz.

4+4+4’ün de değişeceği söyleniyor.

En iyi eğitim sistemi Finlandiya'da olduğuna göre, onlardaki sistemi incelemek gerekiyor.

En iyi eğitim sistemi Finlandiya'da olduğuna göre, onlardaki sistemi incelemek gerekiyor.
Onlardaki sistem bize uymaz. Biz sınıflarda kalabalık bir ülkeyiz. Onlarda 6 bilemedin 10 kişi oluyor. Muazzam bir eğitim zihniyetleri var. Keşke olsa ama zor ya.

Özel Çamlıca Lisesi gibi olması yeterli. Pinti okul patronu vs Mahmut Hoca yani.

Okul müdürleri profesyonel olacak. Öğretmen kadrosunu kendisi belirleyecek. Ölçme ve değerlendirmesini yapacak, buna göre yeri geldiğinde yenileyecek.

Devlet eline bırakılmış eğitim bürokrasinin kendi yandaşımı nereye yamayacağım meselesine dönmüş durumda. Onu düzeltemezsin.

En iyi eğitim sistemini bizim ülkemiz kaldırabilir mi? Mesela ergenliğe henüz girmiş öğrenciler bu ülkede cinsellik ve cinsel yönelim eğitimi alsa aileler ne tepki verir? Benim zamanımda lise felsefe kitabında yer alan tanrı yanılgısı konusu bile es geçiliyordu. Şuan muhtemelen kitapta yoktur bile kaldırmışlardır. Ek olarak Finlandiya’daki eğitimci kalitesi ile bizim eğitimci kalitesi bir mi?

En iyi eğitim sistemini bizim ülkemiz kaldırabilir mi? Mesela ergenliğe henüz girmiş öğrenciler bu ülkede cinsellik ve cinsel yönelim eğitimi alsa aileler ne tepki verir? Benim zamanımda lise felsefe kitabında yer alan tanrı yanılgısı konusu bile es geçiliyordu. Şuan muhtemelen kitapta yoktur bile kaldırmışlardır. Ek olarak Finlandiya’daki eğitimci kalitesi ile bizim eğitimci kalitesi bir mi?
İnceleyip en uygun şekli ile aktarabilirler ve tabii ki sil baştan bir değişim zaman alacaktır ancak bir yerden başlamak gerekiyor.

İnceleyip en uygun şekli ile aktarabilirler ve tabii ki sil baştan bir değişim zaman alacaktır ancak bir yerden başlamak gerekiyor.
Önce insan kalitesi ve kafa yapısını değiştirmek gerek. Yani önce eğitim sisteminde bu yönde bir güncelleme yapıp gelecek nesli bağnaz kafa yapısından kurtarmalı. Finlandiya eğitim sistemini rol model almak en kolayı.

baktınız eğitemiyorsunuz
biraz öğretmeyi deneyin
belki bişeyler öğrenirler

Geri