Eğitim seviyesi arttıkça ahlaksızlığın artması .

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Aileden baskı gören gençler, genelde üniversite ortamında kayışlarını koparttığı bir durumdur .

Bir sürü din alimini de içine alıp kendiyle ters düşen konu.

Olanıda vardır olmayınıda, genelleme yapmayalım.
Olsada hiiiiiç birimizi ilgilendirmez herkes kendi ahlakına baksın pls.

ölümlü dünya ölümlü insan ha alim olsan ha zalim olsan

Kimisi gerçekten kayışları koparabiliyor, bizzat şahit oldum malesef.. İlim cehaleti alır, eşeklik baki kalır.

ne alaka birader eğitimle ahlaksızlık? eğitim olmazsa ahlaksızlığın tanımını bile yapaman, sanki bana nurettin nursaçan bq

Eğitim seviyesi arttıkça ahlaksızlık artmıyor ahlaksızlık hep diz boyu ( dfjbh) sadece modernizm ve çağdaş olma fikri altında meşrulaşma sürecine giriyor.

Herşey demeyeyim ama birçok şey kişinin kendi içindedir.
Eğitimmiş-ortammış-aileymiş vs vs bunlar kısmen bahanesi olur.
Ahlaksızlık kavramına gelince ; bana göre göreceli bir kavramdır.

Böyle eğitime böyle ahlak, ne bekliyorsunuz ki?? :T:

Başlık ile içeriği pek anlamlı bulmadım. İçerikte yazılan şeye bizzat üniversitede şahit oldum. Bu eğitim seviyesinin artışı değildir.
Aileden görülen baskı ve zorlama ile üniversiteyi aileden ayrı rahat, özgür okumanın getirdiği bastırılmış, bilinçaltına itilmiş duyguların patlamasıdır.
Genellikle de ahlaksız diye tabir edilen durumlar baskı ve zorlamanın vuku bulduğu bireylerde ortaya çıkar.

Freud der ki; bastırılmış, bilinçaltına itilmiş duygularımız kişiliğimize yön verir. :)
O yüzden çocuklarımızı baskı ve dayatma ile değil güzellikle egitelim ki sonuçlar menfi olmasın.

sosyolojik açıdan: okumadan kendini adam sanan lümpenlerin,yeni dönem cehaletin yüceltilmesi modasının verdiği cüret ile aristokratlara,entelektüellere,beyaz türklere saldırı amaçlı iftira kampanyasıdır.
psikolojik açıdan: cahilin,eğitimli üzerine ahlak eksenli projeksiyonudur.
kişisel görüşüm:la oğlum yörü git

Bir üst eğitim kurumuna geçmiş bir insanı eğitim seviyesi arttı olarak adlandırmak bana göre yanlış olur... İnsanlar yapamadıklarına her daim özenti ile bakmaktadırlar... ellerine ilk geçen fırsatta da bunların hepsini yapmak için akıl almaz garip bir çaba içine girerler... ama bu yaptıklarının ahlaksızlık gösterisi olduğunun farkına asla varamazlar ve ileri ki yaşamlarını tamamen etkileyeceklerini asla düşünmezler... Kesinlikle pişman olurlar ama iş işten geçmiş olur... :) :) :)

eğitim arttıkça din etkisi azalıyor.dolayısıyla yobazlar bu dini relaksasyonu ahlak yitimi olarak yorumluyor.ahlak kavramını din ekseninden çıkaramadıkça böyle düşünmeye devam edecekler.dinsizlik sapkınlık namussuzluk yada ahlaksızlık değildir.cennete inanmadan cennetlik davranmak çok daha erdemli bir harekettir.cehennem korkusu olmadan düzenbazlık yapamayan ise zaten zavallıdır

Bastirilmis duygularin aciga cikmasi desek daha dogru olur. Dogdugu gunden itibaren aylarca ahirda kalan dananin ilk diaari saliniminda ipinden bosanip saga sola toslamasiyla esdeger bir durum

Haliyle egitimle ahlakin orantisi yanlis bana kalirsa.

moruk başlık biraz yanlış olmuş sanki.

demek istenilenler ile başlık örtüşmüyor gibi.

tahsilli insanlar ahlaksız olur gibi bişey çıkıyor başlığa bakılırsa.

ha eğer eğitim düzeyi arttıkça, dine olan bakışaçısı da değişiyor demek istiyorsan dine göre ahkalsız olan (aslında normal) şeylerden mi bahsediyor olmaktasın? tam kavrayamadım

ahlak; müslüman kesimin, diğer insanların davranışlarının kendilerine yanlış gelmesidir. :p

Geri