Eğitim Ortamının Özellikleri Nelerdir?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yükseköğretim
eğitim ortamı nasıl olmalıdır , eğitim ortamının özellikleri nelerdir , formasyon ders notları , pedagojik formasyon ders notları , sınıf yönetimi dersi eğitim ortamının özellikleri nelerdir , eğitim ortamı nasıl olmalı , sınıf yönetimi dersi konu anlatımı

Sınıf kolektif bir varoluş alanıdır.Farklı sosyo-ekonomik semtlerden gelen öğrencilerin paylaştığı sınıf ortamı , çok boyutlu ve dinamik bir süreklilik halindedir.Bu bağlamda sınıf yaşamı , sosyal yağının küçük bir kesintisini oluşturur.
Eğitim Ortamının Başlıca Özellikleri :
Anındalık , süreklilik , eş zamanlılık , karışıklık , karmaşıklık , açıklıktır.Sınıfta açık ve yüz tüze bir iletişim vardır.Bu nedenle iletişim, doğrudan ve anında gerçekleşir.Ancak , aynı zaman kesitinde birden çok şey gerçekleşebilir.
Örneğin ;Öğretmen ders anlatırken bir yandan öğrencilerin tepkilerini ölçer.Kural dışı davrananları uyarır.Öte yandan sorular yöneltir, zamanı kontrol eder.Bütün bu olaylar doğal bir akış içerisinde gerçekleşir.Her şey sınıfın içinde yaşanır.
Öğretmen bu canlı eğitim ortamını etkileyen fiziksel ve psikolojik dinamiklerin önemini bilmelidir.Ancak bu şekilde etkili bir eğitim ortamının sağlanması ve sürdürülmesi mümkün olabilir.

Geri