Eğer siz işveren olsaydınız ne tür bir işçi alırdınız? Tecrübesiz düşük ücretli mi yoksa tecrübeli y

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 36 gün önce görüldü
Tecrübe ücret belirleme kriteri olarak görülmemeli ben bunu savunuyorum aslında :)

ne tür bi işletmede iş veren olduğuma göre değişir bu yanıt aslinda. ama su an yaptığım işi göz önünde bulundurarak yanıtlamam gerekirse ikisini de alirim. zira cok büyük bir tecrübeye gerek yok benim yaptığım işte.benim için asil onemli olan özveridi. tecrübe edinilir bi şekilde. yeter ki calismak istesin. bu isteğini göstersin..

• Beğen
Tepkiler: X
Bu durum bana gore tamamen eldeki imkanlarla alakali.

Ben genelde Tecrubeli ve tecrubesiz harmanliyordum ama imkanlarim el verseydi tamamen tecrubeli insanlarda olustururdum kadromu.

Tecrübesiz, yüksek ücret, aile sahibi. Bu modeller genellikle üzmez, yanıltmaz, çalmaz, sadık ve çalışkan olurlar. Biraz mecburiyetten, biraz insanlığından.

Benden is veren olmaz ya.

İşin niteliğine ve çalışılacak pozisyona göre değişir yani hiç bilmeyen birilerine iş emanet etmek çok büyük zarar getirecektir. Tecrübesiz birine de fırsat veririm ancak ağırlıklı olarak tecrübeli kişiler ile çalışmak isterim ki arkalarından aksaklıkları gidermek zorunda kalmayayım.

İşin niteliğine, yerine, saatine, ortamına ve birçok etkene göre aranan nitelikler değişebilir ama birkaç husus değişmez:
Kendini geliştirmeye çalışan biri olmalı(Çöpçü bile olsa)
Azimli olmalı
Sorunlara pratik çözümler üretebilmeli
Çalışmayı sevmeli
Ben farklıyım diyebilmeli.

fakir ama gururlu, 3. nesil instagram fenomeni güruhuna mensup, plaza insanı kıvamında ama mahalle çoçuuuuuu alırdım.

Kapitalsem düşük ücretli, komünistsem yüksek nitelikli alırdım.

O anki ideolojime bağlı shhsh.

Gelir gider dengesi ilgili bir durum eğer ki gelirin yüksekse her zaman tecrübeli bilgi birikim sahibi katkısı daha fazla olucaktır,teşekkürler

Acemi işveren veya yöneticiler, tecrübesiz çalışanları tercih eder.
Nedenleri: Kendisinden bilgili olandan çekinir, Çok şey bildiğini sanıp sıfırdan ve kendi istediğim gibi yetiştireceğim düşüncesinde olur. yada kötü niyetli olduğu için kendisini denetleyebilecek Yada açığa çıkarabilecek kimseleri etrafında istemez.

Tecrübeli ve zamanında ağzı yanmış işveren veya yöneticiler tecrübeli elemanları tercih eder.
Nedenleri: Tecrübesizi eğitmek zaman ve sermaye tüketir. En iyisi önce başkaları eğitsin ve sonra daha fazla maaş/prim teklif ederek çengel atılsın.

Pamuk gibi bir patron olurdum ben ya ortaya karışıık bir ekip kurardım

Vasıfsız elemanları şirkete hissedar yapardım, tamamını isterlerdi.

"İnsanlar aç, açız aç" diyen kadının kilo fazlalarına dikkat çekmek isterim.

Çalışan arkadaşlarımı yemek bilgisine, eğitimine ve deneyimine göre aldım. Hepsi mezun değil, ama hepimiz çok iyi işler başarıyoruz, birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz. [emoji176]

Her işte;

1 çok iyi bilen
1 orta bilen
2 deneyimsiz alırdım :)

Geri