Eğer bizim kitâbların içinde, bana âit de birkaç satır yazı olsaydı

Konu sahibi son olarak 2806 gün önce görüldü
Eğer bizim kitâbların içinde, bana âit de birkaç satır yazı olsaydı, pırlantaların arasına cam parçalarını karışdırmış olurduk ki kıymeti kalmazdı
Bir mürşid-i kâmilin sohbeti ele geçdi mi, herşey ele geçdi demekdir. Allah’ın sevgili kullarının yanında bulunmak. Şimdi arayın da bulun onu! Nerde o? Nerde, arayıp da bulalım. Ancak, onların kitâbları var şimdi elde.
İşte bizim Seâdet-i Ebediyyemiz ve diğer kitâblarımız. Allahü teâlâ’nın sevdiği kullarının yazıları bunlar. Ben soranlara diyorum ki: “Bizim kitâblarımız çok kıymetli, çook”. Bizim kitâblarımız çok kıymetlidir, her kitâbdan daha kıymetlidir, diyorum. Niçin kıymetlidir?
Çünki bizim kitâblarımızın içinde, bana âit bir yazı yok efendim. Hep büyüklerin yazıları. Onun için kıymetli. Pırlantadır onlar. Bize âit yazılar ise, cam parçaları gibidir. Pırlantanın yanında, cam parçasının kıymeti olur mu?
Eğer kitâblarımızda bana âit de birkaç satır olsaydı, pırlantaların arasına, cam parçalarını karışdırmış oluruz ki, o zaman hiç kıymeti kalmaz. Elhamdülillah, bize âit hiçbir yazı yok. Nasıl olsun ki efendim!
(Hüseyin Hilmi Işık rahmetullahi aleyh)
NOT;
Seadet-i Ebediyye (Tam İlmihal). Diğer kitapları Hakikat Kitabevi. Kitabevi vakıftır. Kitaplar maliyetine verilir. Ayrıca sitesinden okunabilir, dinlenebilir. Allah rızası için bir hizmettir.

Geri