Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
"Bu sevinçli, akıllı uslu insan sesleri arasında yalnızım. Bütün bu adamlar, vakitlerini dertleşmekle, aynı fikirde olduklarını anlayıp mutluluk duymakla geçiriyorlar. Aynı şeyleri hep birlikte düşünmeye ne kadar önem veriyorlar."

Jean Paul Sartre - Bulantı

eğer karanlık bir evrensel ilke sizin kurbanlar sınıfına ait olacağınız hükmünü vermişse, içinizde sakladığınız cennet parçasını ömrünüz boyunca ayaklar altına alarak buna uyarsınız; bakışlarınızda ve düşlerinizde beliren azıcık atılım da, zamanın, maddenin ve insanların murdarlığı önünde kirlenecektir.

çürümenin kitabı

Yaşamak acı çekmektir ve hayatta kalmak acıda bir anlam bulmaktır.

İnsanın Anlam Arayışı - Victor E. Frankl

Hiçbir zarafet önyargısı taşımayan, kendi kendine teslim edilmiş olan varlık bir canavardır; kendi içinde, sadece elikulağında terörün ve inkarın kol gezdiği karanlık bölgeler bulur. Ölmekte olduğunu bü tün canlılığıyla bilmek ve bunu gizleyememek bir barbarlık eylemi dir. Her samimi felsefe, sırlarımızı eleyen ve istenen etkilere dönüş türme işlevi gören uygarlığın unvanlarını inkar eder. Böylece havailik, olduğumuz gibi olma derdine karşı en etkiii panzehir haline gelir:
Onun aracılığlyla dünyayı kötüye kullanırız ve derinliklerimizde ya tan yakışıksızlığı gözlerden saklarız. Onun hünerleri olmasa. bir ruh sahibi olmaktan ötürü nasıl yüzümüz kızarmazdı' ? Aşın hassas yalnızlıklarımız, ötekiler için ne cehennemdir! Ama hep onlar için, bazen de kendimiz için icat ederiz görünümlerimizi. ..

Emile cioran

... çünkü bir insan kendini sınırladığı ölçüde sonsuzluğa da yaklaşmış demektir...
(Stefan Zweig - Satranç, sayfa 10)

Seni öyle çok seviyorum ki.. Condolezza, bebeğim.

Ağzına veresim geliyor,
Ağzımdaki dişleri..

- ah Muhsin ünlü.. kitabı unuttum

“Kendi günlük yaşantılarımız da, kollektif cinneti nasıl savunduğumuzu gösteren basit örneklerle dolu. Hızlı, daha hızlı arabalar imal etmek ve satın almak için milyarlar harcarken, bir yandan da hız limitini denetlemeye ve azaltmaya çalışıyoruz. Yeryüzünde yaşayabileceğimiz bir sürü yer olduğu halde o kadar sıkışıp kaldık ki, ne zaman yürüyüp ne zaman duracağımızı gösteren ışıklara muhtacız.”

Gündüz Vassaf - Cehenneme Övgü

Çünkü kocaman bir hayal kırıklığından başka birşey değiller.

Zeus kabadayı - beni neden sevmedin?
Tavsiye ederim çok güzel bir kitap

Mr. and Mrs. Smith have got a red car.

Geleneksel aile çiftliğinde emek ve ev hayatı iç içe geçmiştir, oysa bir fabrika kentinde sanayi ile hane iki ayrı şeydir. Örneğin köylülerin çocuk sahibi olma nedenleri herkesle aynıdır ama büyüdüklerinde toprakta çalışmaya başlayacakları, yaşlandıklarında onlara bakacakları ve nihayetinde onların payına düşen mütevazı dönümlerin vârisi olacakları için de çocuk yaparlar. Çocuklar şirin görünmelerinin yanı sıra emek gücünü, bir refah sistemini ve çiftliğin devamlılığını temsil eder. Buna karşın modern uygarlıkta çocukların ne işe yaradığını söylemek güçtür. Çalışmazlar, üstelik bazılarının göze hoş göründüğü bile söylenemez. Bakımları pahalıdır, üstelik her zaman mantıklı davranmazlar. Bebekken onlara bakmak insanlık tarihinde bilinen en zor işlerden biridir. Tüm bunlar düşünüldüğünde modern insanın üremeyi becermesi başlı başına şaşırtıcı bir durumdur. Oysa çocukların köylülere ve kiracı çiftçilere olan faydası yadsınamaz.

Terry Eagleton - Kültür

Sevgili efendim, kim kime yardım edebilir ki? Kim kimin ruhunu anlar? İnsan ancak kendine yardım edebilir!

Avcının notları - turgenyev

"Mademki, yaşıyoruz, yaşadığımız sürece mutlu olmaya, sağımızda solumuzda mutluluk yaratmaya bakmalıyız. Mutluluk, bir yerde ve her yerde, hiçbir şey beklemeden dünyayı, insanları sevmektir."

Yabancı, Albert Camus ..

Körlerin en körünün artık görmek istemeyen kör olduğunu söylersek çok büyük bir gerçeği dile getirmiş oluruz.
Saramago - Görmek

Bir gün yorgun bedenlerin dinlendiği yerde yeniden buluşacağız

İki Şehrin Hikayesi - Charles Dickens

Kötü fallar umrumda değil benim. Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin. Şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta. Madem hiçbir insan bırakıp gideceği şeyin gerçekten sahibi olmamış, erken bırakmış ne çıkar, ne olacaksa olsun.

(Hamlet)

Sevgili Sami,

Mektubunu aldim,hatirin icin bes on dakika hayalimin derinliklerini terk ederek karanlik bir cukura benzeyen şu âleme ciktim.A çocuk! Mademki âlemin bir timarhane,insanlarin bir sürü deli oldugunu söylüyorsun,su halde benim deliligime niye itiraz ediyorsun?
Galiba herkesin cinnetine benzemeyen bir tür cinnete tutuldugum için!

Amak'i Hayal/Filibeli Ahmet

Raci"den Sami'ye Mektup

Geri