Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
''Eğer doğru yönde çaba gösteriyorsanız, o zaman herhangi bir şeyi kaybetme korkusu duymazsınız. Çabanız yanlış yönde olsa bile, eğer onun bilincindeyseniz yanılgıya düşmezsiniz. kaybedilecek hiçbir şey yoktur. Yalnızca doğru çabanın daimi saf niteliği vardır.”

Shunryu Suzuki - Zen Zihni Başlangıç Zihni

“Felsefe demek, karanlık bir odada bir kara kedi arayan insanların uğraşı demektir. Komünistlerse karanlık bir odada var olmayan bir kara kediyi ararlar ve din konusundaysa, insanlar var olmayan karanlık bir odada var olmayan kara kediyi arayıp bulduklarını söylerler.”

"Dünyayı bize büyük gösteren bizim küçüklüğümüz, oğul. Hırsımız, sabırsızlığımız, bencilliğimiz. Önce bu yüzden küçülüyor, sonra da dünyayı çok büyük görüyoruz."

Şöyle dedi: Çok korkuyorum.
'Neden,'diye sordum.
Öyle mutluyum ki Doktor Resul. Böylesine büyük,müthiş bir mutluluk, insanı korkutuyor.Yine nedenini sordum,şöyle dedi:
'Senin bu kadar mutlu olmana, ancak senden bir şey almaya hazırlandıkları zaman izin verirler.

Uçurtma Avcısı, Khaled Hosseini

"Ben onu zaten hiç anlayamadım. Sözlerine göre değil de hayatımdaki yerine göre değerlendirmeliydim. Onu yapayalnız bıraktım. Yaptığı kaprisin bana olan sevgisinden kaynaklandığını düşünemedim."

“Bir düşü gerçekleştirme olasılığı yaşamı ilginçleştiriyor.”

Simyacı, Paulo Coelho

İnsan bir şeyin ne anlama geldiğini anlayamıyorsa o zaman o şeye mutlaka yanlış bir taraftan bakıyor demektir.

Agatha Christie

Biz canlıların cehennemi gelecekte var olacak bir şey değil, eğer bir cehennem varsa burada, çoktan aramızda; her gün içinde yaşadığımız, birlikte, yan yana durarak yarattığımız cehennem. İki yolu var acı çekmemenin. Birincisi pek çok kişiye kolay gelir: Cehennemi kabullenmek ve onu görmeyecek kadar onunla bütünleşmek. İkinci yol riskli: sürekli bir dikkat ve eğitim istiyor; cehennemin ortasında cehennem olmayan kim ve ne var, onu aramak ve bulduğunda tanımayı bilmek, onu yaşatmak, ona fırsat vermek.

Italo Calvino - Görünmez Kentler

• Beğen
Tepkiler: X
“Çok azımız aşık olacak kadar cesur bir yüreğe sahiptir.”
Gurur ve Önyargı, Jane Austen

• Beğen
Tepkiler: X
"Kuşkusuz aşklarımız yerinde duruyorlardı ama artık kullanılamaz haldeydiler. İçimizde taşınması güç bir suç veya mahkumiyet gibiydiler. Geleceği olmayan bir sabırdan ve inatçı bir bekleyişten başka hiçbir şey değildiler."

Veba

"Küçüklüğünde sevilmeyen, okşanmayan, nazını çekecek kimse bulunmayan bir çocukta ince ve güzel hislerin doğmasına nasıl imkân tasavvur edilir?"
-Bir Kadın Düşmanı

Geri