Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 988 gün önce görüldü
-Çok canın acıyacak,Zeze.
-Zaten çok acıyor.

Şeker Portakalı-José Mauro De Vasconcelos

İnsanların hiçbir şey öğrenecek vakti yok. Her şeyi hazır alıyorlar. Ama dost satan satıcı olmadığından dostları da yok artık.

- Küçük Prens

Hayatta güçlü olacaksın, çünkü gerçek yasa güçtür. Adil olmanın,haklı olmanın,ahlaklı olmanın,merhametli olmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Kötüye kullanılsa bile,insanların önünde eğildiği tek değer ; Güçtür .

Beyoğlu Rapsodisi - Ahmet Ümit

İnsanı sadece biyolojik bir varlık olarak göremediğimiz,onun varoluşuna çeşitli yüce anlamlar yüklediğimiz için,gövdeden akan kanın,can denilen şeyi çekip almasını,dolayısıyla o kişinin ''ölmüş''olmasını bir türlü kavrayamadığımızı düşünüyorum.
Hayvanlar ölümü anlıyor ama insanlar anlayamıyor.Can denen şey,her türlü yaralanmaya,berelenmeye açık haldeki insan bedeninden bir saniye de çıkıp gidiveriyor ve insanlar bunun sonucunda aklını kaçıracak kadar sarsılıyorlar.''Tanrım,daha bir iki saat önce nasıl da canlıydı,nasıl da kahkahalar atıyordu şimdi nasıl yok olabilir''diye tekrarlayıp duruyorlar..

Kardeşimin Hikayesi

Ne kadar başka olursanız olun, gene erkeksiniz... Ve bütün tanıştığım erkekler bunu, yani kendilerini sevmediğimi, sevemediğimi anlayınca, büyük bir tessür, hatta hiddetle beni terk ettiler... Güle güle... Ama niçin beni kabahatli zannettiler? Kendilerine asla vaat etmediğim, sadece kafalarında yaşattıkları bir şeyi vermedim diye mi?

Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna(Sf.96)

kendi kendimden nefretimin çerçevelediği ve çirkinleştirdiği bir dünyada yalnızım.
peyami safa - yalnızız

O bir çay istemişti,trenin içinde
Biz tren yolcusuyduk,çölün içinde
Ben yalnız kalmıştım,senin içinde
Oysa kaç kişinin yerine sevmiştim seni

Aşkı geçtik,gözlerini açabilirsin...

Haydar Ergülen/İç Nefes

Umut;bir yolun dönemecinde var hızla koşarken,
birden yetişen kurşunla yere serilivermekti.

Albert Camus/Yabancı

Hayatın bir değişmeler silsilesi ve her değişmenin bir tekamül olduğunu anlamayanlar yobaz kafalı insanlardır..

İçimizdeki Şeytan-Sabahattin Ali.

Gece inmiş şehre
Sadece şiir merhem olur gönlümün karasına şimdi
Birbirine kırgın duvarlar,insanlar ve gölgeler
Şimdi ne yazsam da geçse kalbimin küsü ?

Erdem Bayazıt/Diriliş Saati

Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur. Farklı olan yürek ve niyettir.

Bir Çift Yürek / Marlo Morgan

Her insanı seven birileri bulunur. Çünkü budur dünyada kalmış son adalet kırıntısı.

Emrah Serbes / Deliduman

Demek hayat böyle iki adım ilerisi bile görülmeyen sisli ve yalpalı bir denizdi.Tesadüflerin oyuncağı olacak olduktan sonra ne diye bir irademiz vardı?Kullanamadıktan sonra göğsümüzü dolduran hisler ve kafamızda kımıldayan düşünceler neye yarardı?Yaşayışımıza ve etrafımıza şekil vermek arzusuyla dünyaya gelmekten ise hayatın ve muhitin verdiği şekli kolayca alacak kadar boş ve yumuşak olmak daha rahat,daha makul değil miydi?

Sabahattin Ali-İçimizdeki Şeytan

Hayatta güçlü olacaksın, çünkü gerçek yasa güçtür. Adil olmanın,haklı olmanın,ahlaklı olmanın,merhametli olmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Kötüye kullanılsa bile,insanların önünde eğildiği tek değer ; Güçtür .

Beyoğlu Rapsodisi - Ahmet Ümit

Vicdanımız yanılmaz bir yargıçtır,biz onu öldürmedikçe...

Vadideki Zambak/Balzac

Şu üstünde tepinip durduğumuz dünyada bir avuç anlayışlı insan kaldı. Her şeye çocukça inanmaya hazır bir avuç dürüst insan. O insanları da kandırmanın,kendimize benzetmenin yollarını arıyoruz.

Hikayem Paramparça/Emrah Serbes

İnsan kendisini neyin cehenneme götüreceğini içten içe bilir.

Goethe/Faust

Geri