Efes Pilsen 85 kuruş

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bugün Almanya’da markette gittim.Efes satılıyor fiyat şaşırttı..normalde ithal edilen ürünler ülkelerinde daha uygun fiyata olur bizde ise tersi.
IMG_5288.jpeg

Kasa kasa al, Türkiye'de satarsın.

üretim tarihi eski olabilir ve tad olarak çok farkeder

eğer öyle değilse bir milat

milat mı ? bu durum zaten hep böyleydi neden şaşırdınız bu kadar. biranın maliyeti zaten çok düşüktür, içeriğinin %90'ı su ve geri kalanı da atlardan arta kalan yemediği arpalardan yapılıyor. normalde zaten içtiğin biranın maliyeti 5 lira sen ise, sen 45 lira veriyorsun, hükümetin insan yaşam tercihlerine uyguladığı despot ve zalimce davranış yüzünden. şaşırılacak bir şey varsa o da avrupanın bizden neden çok daha ucuza bira içtiği değil, biz neden pahalıya içiyoruz olmalıdır.

not: avrupaya miadı dolması yakın ürünleri istesen de sokamazsın, ihrac edemezsin, gümrükten geri dönersin. adamların standartları ve prosedürleri var. ayrıca biranın üzerinde yazan son kullanma tarihi de aslında son kullanma tarihi değil, ömrünü yarılama tarihidir. fao'nun küresel uygulama biçimi bu olduğu için böyle yazılır. yine aynı şekilde son kullanma tarihi geçmiş bir ilacı da alabilirsin.

Öyle olduğunu zannetmiyorum. Alman saflık yasası diye bir şey var. Yüzlerce yıllık bira geleneği olan bir ülkeden söz ediyoruz sonuçta. Efes’in bu fiyatlar ile kar edip etmediğini bilemem. Hangi vergi dilimlerine tabi olduklarını da bilmiyorum. Tr’de alkolün yarısından fazlası vergi zaten. Ama büyük bir üretici olarak Efes’in “ben de buradayım” demek için pazarda yer alması, bu amaçla da oradaki firmalarla rekabet etmek istemesi gayet olağan.

Geri