Edirne’nin bu kadar geri kalmasının sebebi nedir, kasıtlı bir şey mi?

Konu sahibi son olarak 807 gün önce görüldü
Edirne neye göre, kime göre geri kalmıştır ? bu saçma savı neye dayanarak ortaya atıyorsunuz ? sessiz sakin güzel bir şehirdir edirne, sanayi şehri olmaması geri kalmışlık göstergesi değildir. edirne tarımcılık konusunda türkiye'nin en verimli topraklarının başında gelir ve büyük geliri buradandır. bulgaristan ve yunanistan’ın sosyete pazarı haline gelmesinin sebebi edirne'nin geri kalmışlığı değil, ülkenin geri kalmışlığından kaynaklıdır zira türk lirasının değeri tuvalet kağıdından daha değersiz olmasındandır. osmanlı’ya neredeyse bir asır boyunca başkentlik yapmış, adeta yaşayan bir tarih şehridir, dünyada metrekare başına en çok tarihi eser düşen şehirlerin başında gelir. her gördüğünüz saçma görseli paylaşmak zorunda değilsiniz.

Edirne geri kalmış ama mesela Erzurum çok ileri, şahlanıyor maşallah.

edirnede
güzel bi köfteci var diyorlardı
adı aklıma gelmedi

ciğercilerinde çok sıra olması edirne'yi olumsuz etkiliyor ve kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. insanları otobüslerle ciğercilere bırakıp sırayı çok gösteriyorlar ve esnafı batırmaya çalışıyorlar. uyuma türkiye.

ciğer de yiyelim gidince
müstakbel

Hamzabeyliden Edirneye giris yaptiniz mi hic ? Adrenalin sevenler denesin....

Hamzabeyliden Edirneye giris yaptiniz mi hic ? Adrenalin sevenler denesin....
yok yapmamışım. pasaporta baktım kapıkule'den girmişim ama çok sakindi.
geçen kayınbabiçkomla laflarken sofya anılarıma değinmiştim de vay vay vay damadişkoma bak her masada var dercesine dikkatle dinliyordu. ghjfhkl

yok yapmamışım. pasaporta baktım kapıkule'den girmişim ama çok sakindi.
geçen kayınbabiçkomla laflarken sofya anılarıma değinmiştim de vay vay vay damadişkoma bak her masada var dercesine dikkatle dinliyordu. ghjfhkl
Kayinbabickoyu tavladiysan dah sirtin yere gelmez.

• Alkış
Tepkiler: Sux
Edirne ile Erzurum'u karşılaştırmak..

hamdi sedefci ve altunhanlar.

Baba tarafı Tekirdağ'lı birisi olarak soruyorum; Edirne'nin neresi geri kalmış?
Eski Osmanlı başkenti olması bir yana, gastronomi ve Turizm alanında sayılı şehirlerden. Mimari desen o biçim. Şehrin dokusu birçok Anadolu kentinden bile çok çok iyi durumda. Edirne geri kalmış ise, Anadolu orta çağda yaşıyor demektir.

Laf olsun diye ya da ilgi çekmek için saçma sapan konular açmayın lütfen.

Sorunun cevabindaki azinlik kitle,bütün ileri görüslügü savunan tezleri yansitiyor.
Dogru mu yanlis mi tartisilir.
Bunlari nereden buluyorsun Pomak abi?

edirne tekirdağ taraflarında
bi kız vardı
bak o geldi aklıma

Geri