Eda bebek kör olmaktan ameliyatla kurtarıldı

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Çocuk Sağlığı ve Eğitimi
610295_detay.jpg

İzmir'de 5 ay önce henüz 23 haftalıkken dünyaya gelen Eda Bebek'te körlük tehlikesi ortaya çıktı. Minik bebek, hava ambulansıyla Eskişehir'e getirilip Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla kör olmaktan kurtarıldı. Daha önce bir bebeklerini erken dünyaya geldiği için kaybettiklerini belirten Hasan Şimşek, "Erken dünyaya gelen bebeklerde görülen körlük tehlikesi tedavi edilmezse, yaşam boyu körlüğe neden oluyor. İzmir'de ve Ege bölgesindeki hastanelerde derdimize çare olamadılar. Bu durumu hem Sağlık Bakanlığı'na, hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığım mektup ile bildirdim" dedi.

İzmir'in Bayındır ilçesinde esnaflık yaparak geçimini sağlayan Ersan Şimşek (36) ile Emine Şimşek'in (27) 5 ay önce 23 haftalık olarak Eda ismini verdikleri bebekleri dünyaya geldi. İzmir'deki Tıp Fakültesi Hastanesi ve başka sağlık kuruluşları bebekte kör kalma tehlikesi bulunduğunu belirterek, aileden bebeğin gözlerini ameliyat edecek merkez bulmalarını istediler. Baba Ersan Şimşek, Ege bölgesindeki birkaç tıp fakültesi hastanesi ile sağlık merkezilerine başvurarak, bebeğinin ameliyat edilmesini istedi. Ancak iddiaya göre ameliyatı yapacak kuruluş bulamadı.

Çaresiz kalan baba, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı ile irtibata geçti. Anabilim Dalı doktorları ameliyatın Eskişehir'de yapılabileceği söyleyince, baba bu kez 112 hava ambulansından yardım istedi. Bebek İzmir'den 112 hava ambulansı ile Eskişehir'e getirilerek, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda başarılı bir ameliyat geçirdi. Bebeğin kör kalma tehlikesi önlendi.

Baba Ersan Şimşek, yeniden dünyaya gelmiş gibi olduklarını belirterek, "Daha önce de bir bebeğimiz erken dünyaya geldiği için yaşatılamadı. Eda bebeğimiz de dünyaya erken geldi. Ancak yaşadı. Erken dünyaya gelen bebeklerde görülen körlük tehlikesi tedavi edilmezse, yaşam boyu körlüğe neden oluyor. İzmir'de ve Ege bölgesindeki hastanelerde derdimize çare olamadılar. Bu durumu hem Sağlık Bakanlığı'na, hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığım mektup ile bildirdim. Eskişehir mutluluğumuzu artırdı" dedi.

Geri