Ecnebiler Nasıl Taharetleniyor?

Konu sahibi son olarak 1272 gün önce görüldü

Hani bazı konular vardır sorup öğrenebileceğiniz bir şey değildir, araştırıp bilgi edinme şansınız da pek yoktur, böyle internette, ansiklopedilerde, kitaplarda falan yer almaz. Direkt kaynağından öğrenmeniz gerekir de kaynağa sormaya yüzünüz tutmaz. İşte ecnebilerin taharet yöntemleri bizim için böyle bir konudur. Gerçi neden bu kadar merak içindeyiz bir muamma ama bir şekilde de merak ediliyor

Şimdi bilininler şunlar, bunlar taharet musluğu kullanmıyor, onun yerine sadece tuvalet kağıdı kullanıyorlar.

13CbNer

Yani bir nevi sil-çık olayı ve fakat bu beraberinde bir takım sorular getiriyor.

anigif_enhanced-23972-1426527991-10.gif

Çöp kovasına atsan… arkadaş üç büyük abdest sonrası o tuvalete girilmez ki kokudan? Günde 10 defa tuvalet kağıtlarını boşaltman gerekir.

Tamam işediğiniz zaman sorun yok, silip çıkmanız çok da abes değil ama arkadaş olay büyüdüğü (!) zaman sil-çık ne derece verimli olabilir ki?

anigif_enhanced-20384-1410276123-1.gif

Tuvalet kağıdı sadece sıvama işlemi görür gibi, acaba diyoruz “sıçıp sıvamak” deyimi bize Avrupalılar’dan falan mı geçmiş?

s-c62451bd00bf902a357ced7a4a46100fc007b2d4.gif

Kaldı ki böyle bir durumda tuvalet kağıdının “tek yaprak yeter” sloganını karşılayacağından emin değiliz.

s-f571fa024319458d2b370013dc1af798b73fcd73.gif

Hal böyle olunca kağıdı klozete falan da atamazsın, atarsın da 1 ay sonra tıkarsın o tuvaleti benim güzel kardeşim.

s-bc1feebbbc5955440bd9451c8d3eb508b1fcd5d1.gif

Biliyorum “yapacak başka işin yok mu lan senin?" diyorsunuz ama bazıları merak içinde; bu adamlar nasıl taharetleniyor?

tumblr_inline_nf7gwfKZcj1rbn9kn.gif

Su olmadan nasıl bir hijyen yakalıyorlar merak içindeler

Bir de böyle filmlerde falan görülür, kadının eteğinin içine tuvalet kağıdı sıkışmış peşi sıra geliyor onunla, adamın ayakkabısına yapışmış mesela upuzun bir tuvalet kağıdı.

anigif_enhanced-buzz-28552-1371478706-38.gif

Yahu ne yapıyorsunuz da böyle oluyor? Yani tuvalet kağıdını koparmadan mı kullanıyorsunuz da donunuzun içine sıkışıp peşinizden geliyor?

giphy.gif

Arkadaşım siz ayda kaç rulo kağıt bitiriyorsunuz? Kaç kağıda siliyorsunuz o mabadı ki bu kadar uzun kağıtlar sizi komik duruma düşürecek şekilde peşinizde salınıyor?

eating-toilet-paper-o.gif

Bir de tuvalete girdiğinizde kağıdın bittiğini görünce hayata küsmeler, isyankar tavırlar falan, ne iş?

no-toilet-paper-o.gif

Nedir bu kadar büyütülecek olan, yıka

"Ya onlar bide kullanıyor" diyebilirsiniz ama lüks evler haricinde bide göreniniz var mı?

s-5b7e97870b2d260af7dff686a4fb32548a6d40f8.jpg

Anlamıyoruz, bu ecnebilerin taharet olaylarını anlamıyoruz.

s-4688524106c7866e3fb6011fc08adb3a666f6148.gif

Neyse çok uzadı, elin totosunun derdi forumu gerdi

tumblr_nf3kax9qtY1srp6ljo4_400.gif

taharet-muslu%C4%9Fu_461822.jpg

anasayfa441%20%286%29.jpg

önemli bi konu bence filmlerde de bırakıp çekip donu çıkıyorlar bu insanların temiz olması nası mümkün anlamıyorum

Belki de sandığımız kadar temiz degiller:)Tuvaletlerinde çeşme dahi yok diye biliyorum.Neyse zaten hiç merak etmedim daha once ,konu başlığını görünce göz attım sadece=)

Necasetten taharet olayi olmadigindan cabucak silip cikiyorlar,ellerini de cok hizli yikiyorlar cok hijyenik olmayabilirler,tarihi binalarinda da lavobo asla olmayabilir fakat en azindan tuvalet ihtiyacini gordukten sonra, temiz birakiyorlar. Kendi vucut temizligi beni ilgilendirmez,beni ilgilendiren geride biraktigi pislik. Bir ulkenin gelisip gelismedigini isletmelerindeki tuvaletlerden anliyabilirsiniz. Kusura bakmayin ama Turkiye insani bu konuda sinifta kaldi. Yol kenarlarindaki ya da carsi icindeki butun isletmeler,hastanelerin tuvaletleri bok goturuyor tabiri caiz ise. Cok degil bi kac sene once Karaman'in bir koyunde wc sordugumda elime bir ibrik verip ahirin yolunu gostermislerdi bana .) Bu sene Fatih'te ''Bado'' isimli isletmenin tuvalet temizligini begendigim icin sahibini tebrik ettim. Adam saskinlikla yuzume bakti :D Lutfen lutfen lutfen tuvaletten cikarken arkaniza bakin,buraya benden sonra da ''insan'' gelecek diye dusunun.

Necasetten taharet olayi olmadigindan cabucak silip cikiyorlar,ellerini de cok hizli yikiyorlar cok hijyenik olmayabilirler,tarihi binalarinda da lavobo asla olmayabilir fakat en azindan tuvalet ihtiyacini gordukten sonra, temiz birakiyorlar. Kendi vucut temizligi beni ilgilendirmez,beni ilgilendiren geride biraktigi pislik. Bir ulkenin gelisip gelismedigini isletmelerindeki tuvaletlerden anliyabilirsiniz. Kusura bakmayin ama Turkiye insani bu konuda sinifta kaldi. Yol kenarlarindaki ya da carsi icindeki butun isletmeler,hastanelerin tuvaletleri bok goturuyor tabiri caiz ise. Cok degil bi kac sene once Karaman'in bir koyunde wc sordugumda elime bir ibrik verip ahirin yolunu gostermislerdi bana .) Bu sene Fatih'te ''Bado'' isimli isletmenin tuvalet temizligini begendigim icin sahibini tebrik ettim. Adam saskinlikla yuzume bakti :D Lutfen lutfen lutfen tuvaletten cikarken arkaniza bakin,buraya benden sonra da ''insan'' gelecek diye dusunun.

eskiden kız istenmeye gidildiğinde önce evin tuvaletine bakarlarmış

Yabanci arkadaslarimi eve davet edince, herzaman ki aldigim soru: 'Neden tuvaletiniz de bu var?'

Aleyna anladim ki gülmek icin seni takip etmeli .d

Geri