Ecem Özkaya Kimdir - Ecem Özkaya Biyografisi

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
Ecem Özkaya (Ecem Nur Özkaya) (d. 25 Haziran 1988, İstanbul), Türk Oyuncu.

Ecem Nur Özkaya, Maltepe Üniversitesi Radyo ve Televizyonculuk bölümünde eğitim almıştır. Elveda Rumeli dizisinde Küçük Zarife karakterini oynadı.

Ayrıca, Kartallar Yüksek Uçar (2007), Havalimanı/İyi Uçuşlar (2008), Cümbür Cemaat Aile (2010), İffet (2011) dizilerinde ve Sizi Seviyorum (2009) isimli sinema filminde oynamıştır.

2012 yılından bu yana TRT 1'de yayınlanan Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinde Biricik rolünü oynamaktadır.

Dizileri

2007 Kartallar Yüksek Uçar Seval
2008 Havalimanı/İyi Uçuşlar İdil
2009 Elveda Rumeli Küçük Zarife
2010 Cümbür Cemaat Aile Zeynep
2011-2012 İffet Nil
2012 Zengin Kız Fakir Oğlan Biricik

Ünlü oyuncu Mustafa Üstündağ’ın eşi olan ve eşi gibi kendisi de oyuncu olan Ecem Özkaya Üstündağ, dizi ve sinema filmleri ile kariyerine adım atmıştır. 2007 yılında aktif olarak oyunculuğa başlayan Ecem Özkaya Üstündağ, geride kalan süreç içerisinde hem dizi hem de sinema filmlerinde yer almış son olarak 2012 yılında Zengin Kız Fakir Oğlan ile kamera karşısına geçmiştir.

1988 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Ecem Özkaya Üstündağ, İstanbul’da tamamladığı ilk, orta ve lise eğitimi sonrasında üniversite eğitimini de İstanbul’da almıştır. Maltepe Üniversitesinde Radyo ve Televizyonculuk bölümünde aldığı eğitim ile ilk çalışmalarına başlamış dizi dünyasına ise 2007 yılında yayınlanan Kartallar Yüksekten Uçar isimli yapımda canlandırdığı Seval karakteri ile adım atmıştır.

Mustafa Üstündağ ile olan evliliğinden Ahmet Kaan Üstündağ isminde bir erkek çocuğa sahip olan başarılı oyuncu 2007 yılında yer aldığı dizi sonrasında 2008 tarihinde Havalimanı – İyi Uçuşlar isimli yapımda İdil karakteri ile ekranlarda yer almıştır.

2009 yılında yayınlanan o dönem oldukça popüler dizilerden birisi olan Elveda Rumeli dizisinde Küçük Zarife karakteri ile ekranlarda yer alan başarılı oyuncu devam eden süreç içerisinde Cümbür Cemaat Aile ve İffet gibi yapımların yanı sıra 2012 – 2014 yılları arasında yayınlanan Zengin Kız Fakir Oğlan gibi dizilerde de yer almıştır. Sinema kariyerinde ise Sizi Seviyorum isimli yapıma dahil olmuştur.

bJqo9n.jpg

Geri