Ebû Saîd Ebu’l-Hayr'dan Bir Rubai

Konu sahibi son olarak 3385 gün önce görüldü
Ebû Saîd Ebu’l-Hayr'dan Bir Rubai

از واقعه*ای تورا خبر خواهم کرد
وآنرا بدو حرف مختصر خواهم کرد
با عشق تو در خاک نهان خواهم شد
با مهر تو سر ز خاک برخواهم کرد
[FONT=&quot]
Sana bir gerçekten söz edecek
[FONT=&quot][FONT=&quot]V[/FONT][/FONT]e onu iki cümle ile özetleyeceğim:
Senin aşkınla toprağa girecek,
[FONT=&quot][FONT=&quot]Y[/FONT][/FONT]ine senin sevginle topraktan başımı kaldıracağım.[/FONT]

Ben de sana bir gerçeği söyleyeceğim hocam, bu rubai 1 kilo rakı içtirir, ne hoş bir hüzzam bu.

Topraktan başımı kaldıracam falan demiş. Ben korktum.

İnsanlar aşık olabilir birbirine. Lakin burada önemli olan, onu ilahi aşka çevirmek gayesidir. Ve çoğu beşeri aşk ilahiye varmadan sonlandigi için ilahi aşka varamamiştir. Burada bu beyitlerde de hiciv edilen bu olmalı. Yine de hocam daha iyi bilir tabi.

Ben de sana bir gerçeği söyleyeceğim hocam, bu rubai 1 kilo rakı içtirir, ne hoş bir hüzzam bu.

Alkole çok kaptırmayın kendinizi hocam. Bu kadar içecek kadar sevip de yara bırakan biri mi oldu? :)

İnsanlar aşık olabilir birbirine. Lakin burada önemli olan, onu ilahi aşka çevirmek gayesidir. Ve çoğu beşeri aşk ilahiye varmadan sonlandigi için ilahi aşka varamamiştir. Burada bu beyitlerde de hiciv edilen bu olmalı. Yine de hocam daha iyi bilir tabi.

Şair düşünce olarak mutasavvıf olduğundan bu yorum da doğrudur hocam.

Mastor ortalık tekrar durulur o mesele değil de şu alkolden devlete giden paranın haddi hesabı yok. Fazla pahalı olmayan biraz başka aktiviteler gerçekleştirseniz fena olmaz. :D

Geri