E-devlet uygulaması harika.

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Devlet Bilişim alanında e-devlet uygulaması ile hem vatandaşın hem de işletmelerin işlerini çok kolay bir hale getirdi. (İşe alım)

Hepiniz çok iyi hatırlarsınız Eskiden bir işe girmek istediğimizde yok ikametgah sabıkaydı vukuatlı nüfus kaydı örneği vs.vs bir sürü evrak hazırlamamız gerekirdi. Şimdi ise hepsini e-devlet üzerinden elde edebiliyoruz. Yok oraya git buraya git onu Al bunu al yok Kırtasiye gir hepsini çıkar git. Ayrıca adını sanını duymadığınız bir avukatın Hakkınızda dava açılmış diyerek canınızı sıkmasına da artık izin yok. E-devlet üzerinden Hakkınızda açılmış dava olup olmadığını anında öğrenebiliyorsunuz. Vergi borcu hakeza trafik cezaları dahil.

Böyle bir uygulama yapan başka bir deriz var mı merak ediyorum Bilen varsa yazabilir mi?

Çok değil bir kere takdir ve yapıcı eleştiri yapmanı yani; şöyle bir güvenlik doğrulama yöntemi yapılsa çok daha iyi olur dediğini duysam keşke..
Büyük rahatlık.
Ama bunu yapmak yetenek değil.
İnterneti bulan adamlar sence bunu beceremez miydi.
Sabun köpüğü gururlarin var.
Misal togg
Oysa bu ülkenin her milimi her saniyesi gurur sebebi zaten.

Büyük rahatlık.
Ama bunu yapmak yetenek değil.
İnterneti bulan adamlar sence bunu beceremez miydi.
Sabun köpüğü gururlarin var.
Misal togg
Oysa bu ülkenin her milimi her saniyesi gurur sebebi zaten.
İşte bende tam olarak bunu merak ediyorum. Başka hangi ülkelerde bunun gibi kolaylıklar sunuluyor?

İşte bende tam olarak bunu merak ediyorum. Başka hangi ülkelerde bunun gibi kolaylıklar sunuluyor?
Kimse bunu sunmaz. Dedim işte. Güvenlik açığı bu. Bizim insana koymaz açık. Adam telefonda sigortacisina kredi kartı cvv sini veriyo poliçe yapsın diye

şu veri sızıntılarından sonra giriş ve birçok işlem için ek güvenlik onayı getirdiler. kolay kolay işlem yapamıyorsun.
güvenlik açıkları olsa da ben yine de harika bir hizmet olarak görüyorum. en son şunu yapmıştım.

şu e-devlet verilerini koruyabilseler, çalınmasına karşı ek önlemler alabilseler cidden çok güzel bir sistem.
oturduğum yerden kira sözleşmesi hazırlayıp ülkenin bir ucundaki kiracının e-devletine onay için düşürüyorsun. tabii bizi düşündüklerinden değil, vergi kaçırmaya yönelik yapmışlar bunu ama cidden pratik.

Her türlü veri gözükmüyor ve bazı verilerin aktarımı için ilgili kurumlara başvurmanız gerekebiliyor. Çoklu vatandaşlık bile onay ile sisteme aktarılıyor.

Tapu, ehliyet, diploma v.s gözükmeyebiliyor ve gözükmeyince de insanlar telaş yapabiliyor oysaki orjinal evraklar ellerinde ve ilgili birimlerde de kayıtlı olduğuna göre dijital ortamda olmaması problem değildir hatta izine tabi olmalıdır. Bankalar nasıl imza olmadan kapatılan mobil işlemleri açmıyorsa burada da kişilerin onayı alınmalıdır.

Tapusu bende olan adıma kayıtlı taşınmazı e-devlet'te göremiyorum... Ne yapmam gerekir?

Son düzenleme:
Dünyanın x yerindeki y kişisi donunun rengine kadar kişisel her türlü bilgine ulaşabiliyor güvenlik açıkları sayesinde. Arkasını bilmeden boş güzelleme olmuş.
Severim kolaylığını, millet istediğin bütün bilgilerime ulaşabiliyor.

Aynen,zibilyon tane veri çalınabilirken hala çift adımlı doğrulama sorabiliyor.
Daha ne kadar harikalaşabilecek bakalım.

Geri