Düzenli Yaşam Başarının Sırrımıdır?

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugunlerde is hayatinda basarili olmus kisilerin roportajlarina ve kitaplarina goz atasim tuttu, gerci oldum olasi merak etmisimdir.. Binlerce insanin kontrolunu nasil yaparlar, burada oturup Cin'deki fabrikasini nasil denetlerler Dunya'nin her yerine nasil yatirim yaparlar vs vs... Ornekleri cogaltabiliriz lakin yeterli oldugunu dusunuyorum. Hepsinin ortak noktasi '' Duzen ve sistem ''

Kendi hayatima goz atmaya karar verdim ve gordumki buyuk duzensizlikler mevcud, uyku duzeni, beslenme aliskanliklari yasayis tarzim vs vs.. Cevremdeki '' Universite Gencliginin '' buyuk cogunluguda bu dertten muzdaripmis, soyle bir cevresine bakinca anliyor insan.

Daha sonra giriste belirttigim ''basarili'' olarak sifatlandirilmis kisilerin yasam tarzlarini inceledigimde 8 saat calisma 8 saat dinlenme 8 saat uyku prensibini belirlediklerini gordum bir cogunun, tabi calisma ve dinlenmeyi daha farkli duzenleyenler olsada hepsinin sistemli calistigi gercegi degismedi.

Peki ya sizler ne dusunuyorsunuz arkadaslar bu konuda? Basarinin altin kurali sistem'midir, cogu genc arkadsimiz sanirim bende dahil bu sekil bir hayati monotonluk olarak goruyor, bu zihniyetin duzelme imkani varmi? varsa nelerdir?

Dusuncelerinizi pekce onemsiyorum, yorumlarinizi eksik etmeyiniz.

Sevgiler, saygilar.

Ibrahim Celik

10.03.2011

Sevgili @X, ben de bakarım böyle hikayelere sıkça. Disiplinin ve doğru alışkanlıkların öneminin çok olduğunu ben de farkettim.

Başarının tanımı da çok önemli. Başarı, çoğu genç için para ve statü. Halbuki zaman ve değerlerin ne kadar önemli olduğu genç yaşlardan öğretilmeli ki disiplinli olmak gözümüzde bir fedakarlık olmaktan çıkıp, sadece bir gereklilik olsun.

Ben en önemli başarı kuralının okumak olduğunu düşünüyorum. Doğru kaynaklardan edinilmiş doğru tavsiyeler zihnimizde ve ruhumuzda cerrahi operasyon yapmış oluyorlar.

John Maxwell, iyi liderler Harika sorular sorar der. Bu isimli bir kitabı da var. Siz de harika bir soru sormuşsunuz.
Cevapları ben de merakla okuyacağım.

Düzenli hayat hiç bana göre değil, plan ve proje ile yaşamak hayattan da çok keyif almaya engel sanki. Ama iyi bir kariyer planı ve gelecek için düzenli ve planlı yaşam şart. İnsanın kişiliği ile de alakalı bir durum sanki, örneğin ben hemen herkesin aksine stresli ve baskı hissettiğim anlarda başarılı olan biriyim. Hayat ile ilgili planlama erken yaşlarda başlamalı, yoksa aman boş ver deyip standart yaşama devam ediyorsun.

• Beğen
Tepkiler: X
Ben hayatımın her döneminde programlı biri olmaya çalıştım. Günü saatlere bölmüş hangi saatte ne yapacağım nerede bulunacağım az çok bellidir.
Şu var,insan düzenli beslenmeye geçtiği zaman bile kendisini daha iyi hisseder sabahları daha dinç uyanır düzenli yaşam da böyle bir şey.
Anı yaşamak lafını herkes yanlış anlıyor gibi. Planlı biri olunca asıl anı yaşamaya zaman yaratabiliyorsun.
Planlı biri olmak her konuda bir başarı getirir. Tabi o planı istikrarlı şekilde devam ettirmek asıl sır.

Düzen başarının tek sırrı diyebılır mıyız

etkenlerden bır tanesı

Elbette düzenli ve planlı yaşamak başarıyı getirir. Üniversite sınavında derece yapmış kişilere nasıl başardınız diye sorulunca çok çalışmadım sistemli çalıştım diye cevap verirler.

• Beğen
Rahat yaşamak ile başarılı olmak arasında seçim yapmalıyız. Biz rahat yaşamayı tercih ederiz. Ortamın geneli düzensiz se, sizin düzeniniz de arada kaynar gider.

Hayatta başarı için 1) Düzen şart. 2) Uygun ortam şart. 3) Bilgi de şart. 4) İrade şart.

Kendi alanınızda bilginiz yoksa, başarılı olma durumunuz da olamaz.
Yönetmekte başarılı olanların başarılarının sırrı, yönetim konusunda bilgili olmaları dışında yönetim ve yönlendirme konusundaki kişisel yeteneklerinin olması.

Başarı sadece ulaşılan sermaye miktarı ile ölçülmemeli. Herkes kendi alanında başarı gösterebilir. Hedefini önce doğru seçmeli ve de azimli ve bilinçli olarak hedefine yönelmeli.

Keyifli yaşamayı tercih edenler de, yattıkları yerden hayal kurar.

• Beğen
Degildir.

Sabanci koc kanatli duzenli mi yasiyorlarmis?

Sadece bir etkendir

• Beğen
Güzel bir soru
Başarının sırrı değil belki ama sistemli çalışmak, yaşamak başarıya giden yolda büyük etken.

Öncelikle 2011 demişiz, o zamandan bugüne hala fikir ve görüşleriniz aynı mı? Onu bilmek isterim.
Çok fazla şey değişti çünkü.
Otomatiğe alınmış, programlanmış bir hayatın günümüzde başarı getirdiğine inanmıyorum ben.
Tam tersi, daha aktif, daha sosyal olmak başarının anahtarlarından biri olduğunu düşünüyorum.
8 saat çalışma, 8 saat dinlenme, 8 saat uyuma bence çok eskilerde kaldı.
Evet düzenli bir hayat tabii ki şart, ama bunu bu şekilde sınırlandırmak bence doğru değil.
Hayatımız çalışma-dinlenme ve uykudan ibaret kalırsa sosyalliği ve mutlu olmayı unuturuz.
Tek düze bir yaşam şekli, bir süre sonra sıkmaya ve mutsuzluğa yol açar.
Mutsuzlukta başarısızlığın tetikçilerinden biridir bana kalırsa.

Sevgili diE, söylediklerine kısmen katılmakla birlikte tezini de çürütmeye geldim:) uyku mühim azizim.
Bak ben sıfır uykuyla yazmaya çalışıyorum ama kafamı toparlayıp sağlıklı şeyler söyleyemiyorum.
Bilmem anlatabildim mi
Düzenli yaşam elzemdir vesselam.

Son düzenleme:
velevki kesinlikle katılıyorum.
Uykusuz halime denk gelmek inanki hiç istemezsin.
Sadece bunun bir programlamaya oturtulması bana saçma geliyor.

Ahaha sevgili diE, inşallah denk gelmem programlı uyumak gerek diyorum ısrarla:)

• Beğen
Tepkiler: diE
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri