Duygu kontrolü olmayan insan.

• Kullanıcı USTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 1561 gün önce görüldü
Sevindiğinde,aşırı coşup şımaran, Olumsuz bir durum olduğunda,hemen öfkelenen,hiddetlenen,bağıran çağıran kimsedir.

Güven duyulmayan insandır.Çünkü ne zaman ne yapacağı belli değil.Heran İnkarcı ve nankör olabilir.

Üzüldüğünde gülen, mutlu olduğunda ağlayan mı mesela :T:

En sinir oldugum tip

Öfke hariç hepsini bir ipte tutabilirim.

İnsanın elinde olup olmaması tartışılır ama aşırı tepkiler çok itici olabiliyor.

bazı duyguları uclarda yasarım lakın kontrolu elden bırakıpta bu sınıfa da gırmem

Güzel yorumlar yapılmış.Aynen katılıyorum.

Değerli Gülse öyle değil.
Mesela; Normal şartlarda Seni çok seven,saygı duyan,itibar eden biri,En ufak hatanda seni en kötü görüp,hakaret eden,aşağılayan,kötüleyen tavır alması yani.Halbuki normalde sen böyle değilsindir.O da bilyor bunu anxak,duygularını kontrol edemediğinden aksini söylüyor.

Bence klasik bir terazi bu.
Maalesef.

Ben böyle değilim sanırım yani galiba yani herhalde:)

hangi duygu olursa olsun sıcağı sıcağına çok yoğun yaşanır
bunu kontrol etmek soğukkanlı kalabilmek iradeye bir çok şey katar o günden sonra.

Ne hissediyorsa yansıtıyor gibi algılansa da toplum içinde yaşamak aynı zamanda yerine göre hareket etmeyi gerektir. Duyguların kontrolsüzlüğü de çok ileri boyutta ise hem kişiye hem de çevreye zarar vereceği için uzman yardımı almayı zorunlu kılabilir.

Başlığı buzluktan çıkarmışsınız da SKT'sine falan baktınız mı?

Duygu kontrolü denince çoğu insan duygularını bastırmak olarak görüyor bu kontrol kelimesinin altında yatan anlamı. Bu bakış açısını doğru bulmuyorum.

Duygu kontrolü demek duygularını bastırma ya da yok sayma değildir.

Duyguların farkında olmak, ve bu duygularını toplumsal yaşayışa uygun bir şekilde yönetebilmek/açıklayabilmek/yaşayabilmek/göstterebilmektir.

Ezcümle bastırma, yönet.

Aşırı coşup aşırı çöküyorsa mani depresyondadır belki.

Geri