Duyan gören varsa baksın

• Kullanıcı Abaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 1727 gün önce görüldü

Manavdan
Salatalık
Domates
Roka
Brokoli
Patates
Kırmızı biber aldım

Eve geldim poşetleri açtım , bide ne göreyim Aaaa maydanoz ve marul :u1: ben almadım manav poşetleri elime verince bu posetide elime tutuşturmus

Benim suçum yok manavin suçu:mks:

Şimdi geleyim soruma
Bu poseti gerimi gotureyim sorun yeni geldim dışarı çıkmak istemiyorum

Goturmesem çöpe atsam yinede günah olur mu
Ne yapmalıyım :bekle

Din kardeşim Mastor bey bu konularda bilgili gördüm sizi ,ben ne yapmalıyım.

Diğer arkadaşlardan cevap yazabilir.
Acil cevap bekler büyüklerin ellerinden küçüklerin yanaklarından öperim.:D

Biz bu gibi şeylere "kendi gelen" diyoruz, hepimiz din kardeşiyiz 2 deste maydanoz ile 2 göbek marulun lafı olmaz.

Maydanoz denilen şey hem leziz hem de faidelidir, limon ve tuz ile birlikte çok hoş olur, dilerseniz üzerine biraz da sarımsak ekleyebilirsiniz, bira veya rakıyla tüketilebilir.

Marul da en lüzumsuz, ne idüğü belirsiz, tek başına hiçbir anlamı olmayan lezzetsiz bir sebzedir. "Yumurtaya can veren Allahım, marulu neden yarattın, ne gerek vardı!" deyip şirke koşmak istiyorum bazen. Tabii ki buna şirk denilirse...

Marul için tavşan, tavuk vs. alın evinize, ancak onlar yer, yok ben 2 göbek marul için tavşan mavşan alamam ne münasebet diyorsanız, ki hak veririm, o halde atın gitsin. Zaten 2 gün beklese eciş bücüş oluyor lanet olası şey.

:hppy:​

Nimet cope atilir mi abaris :)
Madem yeni gelmissin bir daha cikma kullan onlari ziyan olmasin ve en kisa zamanda o manava gidip parasini odeyebilirsin. Buyuk ihtimalle almayacaktir parasini eger almazsa helal edin dersin. :)

Poşetin asıl sahibi manav ile saç başa girmiş olabilir. Bir an önce haber ver. Memlekette 5 tl için adam vuruyolar

Müşteri çekmek için tuzak bunlar *♀️ jklvvdx

Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için.

Bilakis sana din kardeşim Mastor :cici:

Marul ziyan olmasın çöpe gitmesin dedim, arkadaşları çağırdım, çiğköfte yapiyoruz

Buyurun çiğköfteye arkadaşlar içeceklerinizi kapın gelin :k1:

Bir ara manava uğrar parasını veririm artık.

Ben şimdi çiğköfteye döneyim

Gizli gizli yazıyorum onlardan,adrenalin birazcık olsun :D

olmasına az kaldı
Afiyetle yiyeceğiz :k1:

Marul ziyan olmasın çöpe gitmesin dedim, arkadaşları çağırdım, çiğköfte yapiyoruz

Hikaye hiç beklemediğim bir sonla bitti.
Yani 1 liralık marul ziyan olmasın diye 100 TL 'den fazlaya mal olacak olan çiğ köfte yapmak yaratıcı düşüncenin değil de ,aç düşüncenin eseridir bence.

Marul ziyan olmasın diye salata yapılır mesela ama çiğ köfte yapılmaz.
Canınız çiğ köfte istemiş, marulu ziyan etmiyoruz mantığı ile de alacağınız kalorilerden dolayı vicdanınızı rahatlatıyorsunuz.
Çok cingözce bir hareket :D

Ve afiyet olsun.

Hikaye hiç beklemediğim bir sonla bitti.
Yani 1 liralık marul ziyan olmasın diye 100 TL 'den fazlaya mal olacak olan çiğ köfte yapmak yaratıcı düşüncenin değil de ,aç düşüncenin eseridir bence.

Marul ziyan olmasın diye salata yapılır mesela ama çiğ köfte yapılmaz.
Canınız çiğ köfte istemiş, marulu ziyan etmiyoruz mantığı ile de alacağınız kalorilerden dolayı vicdanınızı rahatlatıyorsunuz.
Çok cingözce bir hareket :D

Ve afiyet olsun.

Nimet çöpe atılmaz,arkadaşlarda yukarda yazmış,
geride götüremezdim marulu,kalsa çürüyecek buzdolabımda zaten vardı
düşündüm taşındım en iyisi çigköfte yapmak dedim,arkadaşları aradım geldiler sohbet muhabbet eşliğinde güzel güzel yedik afiyetle :dyg:

en güzel çigköfteyle gidiyor marul

Benim kalorilerden bi derdim yok şükür,bayağı zayıfım zaten.

Teşekkür ederim..

Nimet cope atilir mi abaris :)
Madem yeni gelmissin bir daha cikma kullan onlari ziyan olmasin ve en kisa zamanda o manava gidip parasini odeyebilirsin. Buyuk ihtimalle almayacaktir parasini eger almazsa helal edin dersin. :)

Atmadım yedik arkadaşlarla bir güzel..
Dediğin gibi,parasını götürüp verecem :cici:

Biz bu gibi şeylere "kendi gelen" diyoruz, hepimiz din kardeşiyiz 2 deste maydanoz ile 2 göbek marulun lafı olmaz.

Maydanoz denilen şey hem leziz hem de faidelidir, limon ve tuz ile birlikte çok hoş olur, dilerseniz üzerine biraz da sarımsak ekleyebilirsiniz, bira veya rakıyla tüketilebilir.

Marul da en lüzumsuz, ne idüğü belirsiz, tek başına hiçbir anlamı olmayan lezzetsiz bir sebzedir. "Yumurtaya can veren Allahım, marulu neden yarattın, ne gerek vardı!" deyip şirke koşmak istiyorum bazen. Tabii ki buna şirk denilirse...

Marul için tavşan, tavuk vs. alın evinize, ancak onlar yer, yok ben 2 göbek marul için tavşan mavşan alamam ne münasebet diyorsanız, ki hak veririm, o halde atın gitsin. Zaten 2 gün beklese eciş bücüş oluyor lanet olası şey.

:hppy:​

Çok güzel aydınlatmışsın teşekkür ederim din kardeşim hakkını helal et.

marul çigköfteyle çok güzel gidiyor bunu unutmuşsun
çigköfte yapıp yedik birgüzel

manavın parasını götürürp verecem de
ya unutup götürmezsem :nee:,hem ben haram yemiş olacam hemde 7 arkadaşa yedirmiş olacam

onların günahınada girecem

cehennemde yanarmıyım din kardeş :bekle
Mastor

Marul çiküfde ile güzel olur evvet ama onda da yardımcı oyuncu maalesef.

Dinimizce "combo günah" dediğimiz şeyi yapmışsın, hem parasını manava vermedin hem yedin hem de yedirdin, bir de 7 kişiye, 7veren gülü gibi günahlar açılmış resmen, i n a n ı l ı r gibi değil.

lqW0pE.png

Bi marul kadar degerimiz yok su forumda.

Geri