Duvara bantlanmış muz eseri

Konu sahibi son olarak 183 gün önce görüldü

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın ‘Komedyen’ adı verilen 'Duvara bantlanmış muz' çalışması, ABD'de bir sanat galerisinde 120 bin dolara (yaklaşık 700 bin TL) alıcı buldu.

images

230611-819662673.jpeg

• Beğen
Tepkiler: X
Neyin sanat eseri olup olmayacağının tarifi olmadığı için bu da bi' sanat eseri olabilir gayet.

Ve zaten bu esere bakıp 4-5 dakika düşündükten sonra 'Etkileyici!' demeyen de ben sanatist 1 kişiliğim benim dedem Friedrich hayranıydı filan demesin.​

Kırk yıl + duvara bantlanmıs muz 120 bin dolar.
Sonuçta bu muz şu an tüm dünyaca biliniyor.
Bu kadar meşhur bir muz kilo ile satılamaz.

Satın alanın bakıp da ne gördüğünü cidden merak ediyorum.

Bastırılmış cinsellik

Bilinçli bir seçim mi yoksa bilinçaltına işlenmiş bir şekilde farkında olmadan mı seçti acaba? Yoksa parası çok ve kimsenin cesaret edemeyeceği farklı bir şeyi yapma takıntısı mı?

Adam fikrin dikkat çekici olduğunu söylemiş.
Fazla sazan.avi.

Durdum düşündüm.Baktım inceledim.
Aklıma asla gelmez dedim.
Hem duvar bulayım hem gri koli bandı hem de muz.
Bu şahane eseri nasıl olurda biz yapamayız?Hay Allah!

Çürüyecek şeye o parayı nie verirsin
Oyle sanat olmaz al evinde duvara bantla

Yapmıştır demiyorum da, kara para aklayacak olsam bir gün duvara muz bantlayıp satma/satın alma fikri benim de aklımda vardı hep.

Ama vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.

Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Gündem olduğundan beri tüm Dünya muzu da tanıdı sanatçıyı da. Dolayısıyla bu sanat eserinin (!) gerçekten satın alınıp alınmadığı konusunda emin değilim.

Konu muz değil, kimin muzu olduğu .p
Sizin muzunuzu kim ne yapsın .p

Satanın tam bir uyanık alanın da tam bir gerizekalı oldugu, pahalı bir sanat eseri (!)

Bilinçli bir seçim mi yoksa bilinçaltına işlenmiş bir şekilde farkında olmadan mı seçti acaba? Yoksa parası çok ve kimsenin cesaret edemeyeceği farklı bir şeyi yapma takıntısı mı?

Parası çok. İlgi istiyor

Yapmıştır demiyorum da, kara para aklayacak olsam bir gün duvara muz bantlayıp satma/satın alma fikri benim de aklımda vardı hep.

Ama vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.

Kara para öyle aklanmaz. Akladigin şeyin piyasa değeri olmalı yada katma değer üretmeli. Bu ne lan. İki gün sonra curuyecek muzla para mı aklanır? Git Taksim'de yak daha iyi

İnsan yanina ananas, avakado, portakal, kivi falan yapıştırır. Hem entelektüel facia eserinin fiyati da artardi. Olmamis. Duvar cok boş!
Ufak bir hatirlatma, Ajdar çikita muz şarkısı yaptı.

O değil de muz çürüyüp düştüğünde ne olacak?

Geri