Düşünen adam heykelinin akıl hastanesine dikildiği bir ülkede düşünür çıkarmı?

Konu sahibi son olarak 642 gün önce görüldü
Düşünen adam heykelinin akıl hastanesine dikildiği bir ülkede düşünür çıkarmı?

Fazla düşünmenin,takınçlığın insanı delirttiği,filozofların,fazla sorgulayanların yarı kaçık olduğu,dolayısıyla akıl hastalarına IQ yetersizi etiketi vurmanın yanlış olduğu betimlenmiş,güzelde olmuş fazla mana yüklemeyelim.Neredeyse her devlet kurumuna Atatürk heykeli diktilerde ne oldu? Heykel dikip,ses telimiz yırtılana kadar marş okuyup,bir baltaya sap olamadan milli benliğimizle övünüp,sadece tek bir ideolojiye saplanıp,aksini düşünenlere tü kaka dedikçe,genel madana insanlara ve hayvanlara saygı duymadıkça, bir (çok afedersiniz) bok ilerletemeyiz değerli arkadaşlar.

Cemil Meriç ve Tahir Musa Ceylan gibi bir çok Türk düşünür çıktığına göre çıkabilir. Ayrıca akıl hastanesinin doğrusu ruh ve sinir hastalıklarıdır. Bahçesindeki heykelle, ülkemizdeki düşünür sayısının ters yada düz herhangi bir orantıyla da alakası olduğunu düşünmüyorum.

Sizin deyiminizle o "akıl hastaları" birçok akıllı geçinenden daha zeki.

Konu akıllı olmaya zekaya hazır gelmişken yaklaşık 4 yıl önce ki bir anımıda anlatayım.

Randevu sıram gelmişti.Kapıyı çalıp Dr'umun yanına girdim.İçeride bir anne vardı,anladığım kadarıyla çocuğu dışarıda bekliyor klasik ''anne-psikiyatrist'' özel konuşması yapıyorlardı.Dr'um ; Muratcım şu köşede bekle biraz dedi ve odanın köşesindeki sandalyeye oturdum.Anneyle Dr'umun konuşmalarına kulak kabarttım ister istemez.Dr. şöyle bir şeyler diyordu.''Merak etmeyin, test sonucuna göre çocuğunuz normal zekaya sahip. geri,donuk zeka yada üstün zekalı değil.Dolayısıyla ağır bir akıl hastalığı ihtimalini eleyebiliriz.''

Bknz; Zeka ile akıl arasındaki farklar..

Oraya diktiler diye toplumdaki her bireyi neye göre genelleyebiliriz ?

Insomnia

Toplumdaki bireylerin toplamı o toplumun genelini verir. Genel toplum düşünceleri de genelde biraz da olsa bireyler üzerinde gözlemlenebilir. Yani, o heykeli dikenin zihniyetinden tümevarım yaparak genel toplum zihniyeti hakkında az da olsa bilgi elde edebiliriz. :)
Edit: Sırf cevap olsun diye yazdım. :p[/COLOR]

düşünmek gerçeklerlere sevkeder
gerçeklerde insanı delirtir
bana göre deliler nirvana ya ulaşmış kişilerdir
yazık ki hala binbir türlü gerçeği görmezden gelip düşünmekten kaçıyoruz:)
düşünmekten korkan bu millet düşünen adam i alıp ta şehir merkezine koymazdı herhalde:)
bu Benim görüşüm Size saçma gelebilir:)

Insomnia

Toplumdaki bireylerin toplamı o toplumun genelini verir. Genel toplum düşünceleri de genelde biraz da olsa bireyler üzerinde gözlemlenebilir. Yani, o heykeli dikenin zihniyetinden tümevarım yaparak genel toplum zihniyeti hakkında az da olsa bilgi elde edebiliriz. :)
Edit: Sırf cevap olsun diye yazdım. :p

:D:D İyi de o heykeli oraya dikmek için bireylere mi sordular bana kimse bişi sormadı :D Benden onay almayan bir şey için kendimi niye sorumlu tutayım :D
[/COLOR]

Neden cikmasin ? Bir cok ulkede muzelerde universitelerde galerilerde opera evlerinde sanatsal kopyasi mevcuttur. Ayrica bizim dusunen adam heykelinin hikayesi de oldukca ilginctir ve de garibandir, bunu yapan Kummat heykeltras bitmeden tutturmus parami isterim diye.O donemin bashekimi Kunmatin yuksek miktardaki istedigini karsilayamayinca Kunmat almis basini gitmis bitirmeden. Garibimin tek kolu eksik 6 ay bekletmisler. Sonra hastanede depresyon tedavisi goren bir hasta yaptirmis geri kalan kolunu. Boylesi gariban bir hikayesi varken bizim dusunen adamimizdan ne istiyorsunuz ?

Bunu yaptiran bashekime neden yaptirdigi sorulunca gulumseyerek bu cevabi vermis ; Hastane dışındakilerin durumu içerdekilerden daha kötü. Bu heykel onların durumu ne olacak diye düşünüyor

Merkezi bir bölgeye kaplumbağa heykeli dikilmişse toplum eğilimi ne yönde olur?

Heykelle ünlenmiş bir ulkeyiz sonra onlari put edinip tapmakla sevgi ve saygıyı karıştırir hale gelisimiz olağan üstü çaba gerektirir.Dusunuyorum öyleyse yokum

Neden cikmasin ? Bir cok ulkede muzelerde universitelerde galerilerde opera evlerinde sanatsal kopyasi mevcuttur. Ayrica bizim dusunen adam heykelinin hikayesi de oldukca ilginctir ve de garibandir, bunu yapan Kummat heykeltras bitmeden tutturmus parami isterim diye.O donemin bashekimi Kunmatin yuksek miktardaki istedigini karsilayamayinca Kunmat almis basini gitmis bitirmeden. Garibimin tek kolu eksik 6 ay bekletmisler. Sonra hastanede depresyon tedavisi goren bir hasta yaptirmis geri kalan kolunu. Boylesi gariban bir hikayesi varken bizim dusunen adamimizdan ne istiyorsunuz ?

Bunu yaptiran bashekime neden yaptirdigi sorulunca gulumseyerek bu cevabi vermis ; Hastane dışındakilerin durumu içerdekilerden daha kötü. Bu heykel onların durumu ne olacak diye düşünüyor

Bunu bilmiyordum merak ediyordum, iyi oldu öğrendiğim.Teşekkürler güzellik:)

Geri