Düşündüm, isterdim, ve izliyorum. Garip bir tesadüf mü?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Hani bir ara bahsetmiştim ya hayatı şekillendiren insandır Biz hayal ederiz düşünürüz ve isteriz sonra hayat zaten gereğini yapar Biz sadece izleriz. Daha önce paylaştığım yazılara bakan olduysa fark edecektir bir ara Atıl durumdaki arazilerin yol kenarında gördüklerimizden bahsediyorum tarım için işlenmesi gerektiğini en basitinden en yakın ilçe ve beldelere tahsis edilmesinin Hem ülkemiz tarım açısından hem de ekonomimiz, bölgesel kalkınma açısından da iyi olacağından bahsetmiştim. --Sanırım dün, Haberlere bakıyordum çıkardığım özet şuydu; Devlet Atıl durumdaki arazilere tahıl ekimini yapmayı düşünüyormuş. Çok güzel bir tesadüf oldu değil mi? Hani demiştim demiyorum, Sadece tesadüfe dikkat çekiyorum.!

Öncelikle arazi nedir.
Tarım arazisi nedir
Ziraat nedir. Nasıl yapılır.

Türkiye'nin tarım politikası var mı. Varsa ne
Derdimiz arazi bulamamak mi.
Yani toprak yokluğundan mi buğdaysız kaldık yoksa bile isteye mi tarımı baltaladık.

Buna dair haber nerede var acaba, link olarak paylaşır mısın?

Öncelikle arazi nedir.
Tarım arazisi nedir
Ziraat nedir. Nasıl yapılır.

Türkiye'nin tarım politikası var mı. Varsa ne
Derdimiz arazi bulamamak mi.
Yani toprak yokluğundan mi buğdaysız kaldık yoksa bile isteye mi tarımı baltaladık.
Arazi dediğimiz şey, devlet arazileri. Toprak, yani tarım dediğimiz şey ise; toprakta bakliyat hububat meyve sebze ekimini kapsıyor. Bilmem anlatabildim mi? Telegram sayfasındaki yazılarımı Burada da paylaştığımı hatırlıyorum, hata yapmış olabilirim ama bu konuya değindim.

Abicim hakikaten cennetlik adamsın kamil. Abicim biz bile isteye hadım edildik. Buğday ekecek arazimiz olmaması değil sorun. Buğday almaya mecbur edildigimiz için buğdayımız yok. Senin dediğin şuna benziyor. Madem paramız yok niye para basıp dağıtmıyoruz.

Abicim hakikaten cennetlik adamsın kamil. Abicim biz bile isteye hadım edildik. Buğday ekecek arazimiz olmaması değil sorun. Buğday almaya mecbur edildigimiz için buğdayımız yok. Senin dediğin şuna benziyor. Madem paramız yok niye para basıp dağıtmıyoruz.
Yahu diyorum diyorum Bir türlü anlatamadım. Arkadaş sorun var demekle sorun çözülmüyor.! Beyler.! Çözüm sunun ki çözülsün. Ata tohumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yok yok hemen öyle ajanlık yapmayın İsrail projesi değil :)

Arazi varda tarim olayi malesef baltalandi. Yani cogu yillar once terk edip sehirlere/yurt disina goc etti. Bizimkiler baba topragini hala eker bicerler.

Arazi varda tarim olayi malesef baltalandi. Yani cogu yillar once terk edip sehirlere/yurt disina goc etti. Bizimkiler baba topragini hala eker bicerler.
Zorluklara dayansınlar ve biçsinler. Anadolu'nun davar köylüsü gibi para kazanacağım diye tohumlarını ve ürünlerini dökmesinler. Onların tohumlarını alıp, tarlaları üç kuruşa kapatıyorlar. Neyse.

Zorluklara dayansınlar ve biçsinler. Anadolu'nun davar köylüsü gibi para kazanacağım diye tohumlarını ve ürünlerini dökmesinler. Onların tohumlarını alıp, tarlaları üç kuruşa kapatıyorlar. Neyse.
Bizde baba yadigari degerlidir. Ciftcilikden yurt disina uzanan bi hayati oldu bizimkilerin ama hicbiri birakmadi tarla tapanini.

Bizde baba yadigari degerlidir. Ciftcilikden yurt disina uzanan bi hayati oldu bizimkilerin ama hicbiri birakmadi tarla tapanini.
Dünya da üreten kazanır. Gıdayı üreten, her zaman para kazanır. Kazandığı parayı da katlayarak hükmeder. Amerikan devrimi sırasında ortaya çıkan Çiftçi & Tüccar sınıfı sayesinde Amerika bugün dünyaya hakim.

Geri