Düşüncesizlik ve bilinçsizlik arasında fark var mıdır Varsa nedir?

Konu sahibi son olarak 88 gün önce görüldü
İkisinde de bilinç yok. Taksir var bence her ikisinde de.

Bilinçlenmek, farkındalık ile mümkündür ve bilinçsiz insan bana daha riskli geliyor çünkü düşüncesizlik yapan kişi bir şekilde yanlışını görebilir ancak bilinçsiz insan için işler daha karmaşık ilerler ve o farkındalığı yakalama potansiyeline sahip olmayabilir.

Bunu nütfen aciklar misin?
Kelime anlamlarini istemiyorum.Tam olrak ne?
Bilincden bilinci söküp atmak,ruhu cekmek gibi bi sey.dd
Yani kasıtlı olarak yapılmayan manada demek istedim. Tam, düz manasıyla kullanmadım. Bazen istemeyerek de olsa düşüncesiz ve bilinçsiz davranabiliyoruz. Onu demeye çalıştım.

Olumlu ya da olumsuz düşünülebiliyorsa bir farkındalık söz konusudur ki bilinç ile açıklanabilir. Her durumun da sorgulanması farkındalık ve bilinç ile açıklanamayabilir. Durumu ya da olguyu sorgulamak, düşünmek ve üzerine kafa yormak sonucu ne olursa olsun bilinç sahibi olunduğunu da gösterebilir. Düşüncesizlik konu ile alakalı sorumsuzluk, vurdumduymazlık ya da umursamazlık ile açıklanabilir. Bunların dahi kişide kabul edilmiş olması, kişinin olumsuz da olsa bilinç sahibi olduğunu göstermez mi ?
Sonuç: beynim yandı sanırım.

Bilinçsiz birine bilinçsizlik ile yaptığı bir davranışı/hareketi/söylemi söylerek uyarımda bulunabilirsin.
Ama düşüncesiz birine düşüncesizliğini anlatabilir misin? Sanmam,o yüzden shut down yeğenim.

Geri