Düşünceleriniz için ölmeyi göze alır mıydınız?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 900 gün önce görüldü
Düşünceleriniz için ölmeyi göze alır mıydınız?

Nasıl düşünceler bunlar ki intihar düşüncesi mi evde kalma korkusu mu ne düşüncesi bu.. belki güzel şeyler düşünmüşte oalbilirim?

Düşüncelerim güzel bişeyse ölmeyi göze alırım

hayat bir satranç oyunudur ölümün bile işe yaramalı eğer yaramıyorsa ne düşünürsen düşün ne yaparsan yap boş günümüzde bir çok insan amaçsızca hareket ettiği için boşu boşuna ölüyor bence insan yaşamak ve yaşatmak için düşünmeli ve hareket etmeli ölmek ve öldürmek için değil

"Allah ölümün bile güzelini nasip etsin" diyerek bitireyim.

Düşüncelerim İçin Neden Ölümü Düşüneyim Bunu Anlamadım?Soruda bir eksiklik mi var ?Yoksa ben mi anlamadım?
Bunlar bir çelişkimi :haha:

Hayatı ne kadar yaşadığın önemli değildir. Önemli olan nasıl yaşadığın ve geride nasıl bir iz bıraktığındır. İsimler ve insanlar ölür ama geride fikir ve düşünceleri, ideolojileri, dünya görüşleri kalır. Bu hayatta neye inanıyorsan onun peşinden gideceksin. Düşüncelerin için öleceksin, ki öldüğün zaman yıllarca hafızalarda yer edinebilesin.

Düşüncelerden kasıt savunulan fikir olsa gerek. Siyasi görüşler , inançlar gibi. Hiçbir düşünce Allah'ın verdiği canı alma hakkını vermiyor ne bana ne de bir başkasına. Ben savunabildiğim müddetçe savunurum ama kabul görmüyorsa kalkıp da canıma son verecek değilim.

Ölmek bu kadar basit mi ya? Hem de saçma bi düşünce için. Özellikle sözde aşıklar her sevgilileri için ölürler .p çok komik bi durum oluyor :d Allah'ın verdiği canı Allah alır. İlla ölümü göze alırsam bu Allah için olurdu ki zaten günahların en büyüğüdür Allah'ın verdiği canı almak.

Yok düşünmem yaşamak çok güzel!

Alırım.
Ölümden korkmak unutulma korkumuzdan kaynaklanır..

düşüncelerim ölümsüz olucaksa, ölürüm.

Düşünce insanı ölüme sürüklüyorsa, mutlaka bir yanlış var demektir ;)

Aklıma Nazım ustamızın bir şiirinden bir paraf geldi:

"Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride, her kilometrede dostum ve düşmanım var.
Dostlar ki bir kerre bile selâmlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz. "

Olay budur bence yoldaş. :)

Geri