Düşüncelerimi ucunda ölüm olsa bile savundum.

Konu sahibi son olarak 3802 gün önce görüldü
hocam ben birşey demiyorum
kızdığım nokta arkadaşın günaydın kelimesiyle yaratışılışı sorgulamasıdır
yahu sorgulayacaksak eğer derine inin biraz.

sevgili arkadaşlar bknz; ölümden sonra yaşam var değil mi?

tamam var. peki bu dünyaya neden gönderildik o halde?
bu dünya bir sınav diyenler için soruyorum aziz dostlarım
allah bizi bir sınava tabii tutuyorsa eğer neden töbe edince affeder allah kavramı var?

Senin bu etrafta gördüğün tüm maddeler ve renkler ve hissettiklerin... Algıladıklarının v.s. bunların hepsini senin beynin sana öyle gösterdiği ve aslında öyle şekillendirdiği ve öyle bildiği için sen bu şekilde biliyorsun. Aslında evrenin herhangi bir köşesinde her hangi bir varlık olabilirsin. Şuan baktığın ekran bile bir duvar olabilir. Bunları sana böyle gösteren beyindir. Fark ederse sınırsızı da kavrar. :T:

Tanrı sınırsızı kavramanı istemiyor.Eğer sonsuzu kavrayabilseydik inancımızın sınanmasının ne önemi kalırdı?

Tanrı sınırsızı kavramanı istemiyor.Eğer sonsuzu kavrayabilseydik inancımızın sınanmasının ne önemi kalırdı?

İnancımız sınanıyor diye bir iddeam olmadı :) İstemiyor mu? Tanrı'nın bir isteğe ihtiyacı mı var?

allah bizi bir sınava tabii tutuyorsa eğer neden töbe edince affeder allah kavramı var?

Senin yazdığın "hadi sistem düzeldi tanrı var"
Cümlesine karşılık.Dedimki yada demek istedimki.Madem doğrular ve gerçekler var.Neden bunları dile getiriyoruz? Senin söylediğine göre.Sabah günümüz zaten aydınlık oluyor madem.neden dile getiriyorsunki?

Onu dünya sınavdır diyenlere sor :)
Ben dünyanın sınav yeri olduğuna inanmıyorum....
Tevbe ise çok farklıdır ve Affedicilik farklı bir şeydir...

Bunların hepsi ayrı ayrı konuşulması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Zaten bunu konuşmak için önce varlığı kabul etmek gerek...

Derinlemesine analiz uzun makalelerle yapılacak bişey kısa anekdotlarla değil...

Herkes yaratılışı kendince bir sistem içinde sorgular, benim sorgulama şeklim farklı sizin farklı...
Aynı düşünmememiz aynı şeylerden farklı anlamlar çıkarmamız zaten normal değilmidir...

Arkadaş sadece kendini ifade ediyor diye düşünüyorum. TANRININ VARLIĞINI ISPAT DERDİNDE DEĞİL... Kendini ıspat tanrının sorunudur. onun yada benim değil...

bANA KENDİNİ ISPAT EDEN TANRI BAŞKA ŞEKİLDE BAŞKALARINADA ISPAT İÇİN FIRSATLAR TANIMIŞTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...

Yine tanrının deyimiyle, bakar ama göremez , duyar ama işitemezler ... Buda onların sorunudur...

Senin yazdığın "hadi sistem düzeldi tanrı var"
Cümlesine karşılık.Dedimki yada demek istedimki.Madem doğrular ve gerçekler var.Neden bunları dile getiriyoruz? Senin söylediğine göre.Sabah günümüz zaten aydınlık oluyor madem.neden dile getiriyorsunki?

yahu sabah günaydın diyorsan bu tanrının yaratmasıyla alakalı birşey değil
diğer hususlara birşey diyemem sorgulamaya açıktır.

İnancımız sınanıyor diye bir iddeam olmadı :) İstemiyor mu? Tanrı'nın bir isteğe ihtiyacı mı var?

Evet yine bir çelişki değilmi söyle hadi!
İnancımızın sınanmasını sen değil ben savunuyorum.Tanrı istemez emreder.sana uyarlamaya çalıştım cümleyi kusura bakma.

yahu sabah günaydın diyorsan bu tanrının yaratmasıyla alakalı birşey değil
diğer hususlara birşey diyemem sorgulamaya açıktır.

Ben sadece bir örnek verdim günaydın ile Tanrı kavramını kanıtlamaya çalışmıyorumki.Anlayacağınızı umuyordum.

Evet yine bir çelişki değilmi söyle hadi!
İnancımızın sınanmasını sen değil ben savunuyorum.Tanrı istemez emreder.sana uyarlamaya çalıştım cümleyi kusura bakma.

TaNrı'nın emre de ihtiyacı yoktur. :T:

Onu dünya sınavdır diyenlere sor :)
Ben dünyanın sınav yeri olduğuna inanmıyorum....
Tevbe ise çok farklıdır ve Affedicilik farklı bir şeydir...

Bunların hepsi ayrı ayrı konuşulması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Zaten bunu konuşmak için önce varlığı kabul etmek gerek...

Derinlemesine analiz uzun makalelerle yapılacak bişey kısa anekdotlarla değil...

Herkes yaratılışı kendince bir sistem içinde sorgular, benim sorgulama şeklim farklı sizin farklı...
Aynı düşünmememiz aynı şeylerden farklı anlamlar çıkarmamız zaten normal değilmidir...

Arkadaş sadece kendini ifade ediyor diye düşünüyorum. TANRININ VARLIĞINI ISPAT DERDİNDE DEĞİL... Kendini ıspat tanrının sorunudur. onun yada benim değil...

bANA KENDİNİ ISPAT EDEN TANRI BAŞKA ŞEKİLDE BAŞKALARINADA ISPAT İÇİN FIRSATLAR TANIMIŞTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...

Yine tanrının deyimiyle, bakar ama göremez , duyar ama işitemezler ... Buda onların sorunudur...

Bu yazınız yüzümde tebessüm oluşturdu.Bazen aynaya bakıyorum.Böyle mükemmel bir varlığın kendi kendine oluşmasını düşünmeye çalıştımsada olmadı işte.

Farklı bir tanrı algınız var neden aynı tanrı algısında buluşmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum :)

kimse öldürmemiş işte paranoya yapma

Yaratmak için olmasını istediği şeye "Ol" emrini verir ve olur.Düşünmekte zorlandığınızı biliyorum bende öyle ama inanıyorum.

Bir şeye ol dedikten sonra o olan şey kendiliğinden olmuyor. Onu yapan yine Tanrıdır. Bu durumda ol demek saçma değil mi?

Geri