Düşüncelerimi ucunda ölüm olsa bile savundum.

Konu sahibi son olarak 3806 gün önce görüldü
Başkaları yanlış olduğunu düşünse bile ben düşüncelerimi savundum.Bu yüzden ortamlara uyum sağlayamadım.Doğru düzgün arkadaşım olmadı.Ben Ortama kendimi kabul ettirmek istedim ortamı kabul edip kendime uyarlamaya çalışmadım.İtiraf ediyorum düşüncelerimi savunduğum için dayak yediğim bile oldu.Düşüncelerim bedenimden önemli benim.Ölecek olsam bile düşüncemi savunmaktan çekinmem.Bu yüzden kaybettim ve düşüncelerimi savunduğum için birşeyler kaybedeceksem hiç sorun değil.Bu benim suçum değil çünki.Ben böyleyim işte.

Ne düşünüyosun başgan. Bize söyle de ölünmeye değer mi bakalım.

Düşüncem yok benim düşüncelerim var.

En ölmeye değecek olan hangisi?

dusunemedi_524737.jpg

Düşüncen ne olursa olsun , onu herzaman dinleyecek, ve düşüncene değer verecek ve gerektiğinde onu geliştirmek için masaya yatıracak yada düşüncelerinden yararlanmaya çalışacak bir Qasem kardeşin olduğunu unutma... Yalnız değilsin...

Tanrının varlığını bilmekte gerçekten düşünmeyi gerektirecek bir düşünce.Sonuçta sınırlı bir beyin sınırsızı kavrıyamıyor.

sevgili dostum

düşünce özgürlüğü diye birşey var tamamda bunu karıştırmayalım
senin her düşündüğün doğru olmayabilir.
her düşündüğünüde söyleme bence
bazıları seninle kalsın.

Düşüncen ne olursa olsun , onu herzaman dinleyecek, ve düşüncene değer verecek ve gerektiğinde onu geliştirmek için masaya yatıracak yada düşüncelerinden yararlanmaya çalışacak bir Qasem kardeşin olduğunu unutma... Yalnız değilsin...

Teşekkür ederim :)

Tanrının varlığını bilmekte gerçekten düşünmeyi gerektirecek bir düşünce.Sonuçta sınırlı bir beyin sınırsızı kavrıyamıyor.
Düşüncenin(Beyin derken düşünceyi kastetmişsindir.) sınırlı olduğunu nereden biliyorsun?

sevgili dostum

düşünce özgürlüğü diye birşey var tamamda bunu karıştırmayalım
senin her düşündüğün doğru olmayabilir.
her düşündüğünüde söyleme bence
bazıları seninle kalsın.

Böyle düşünmeni sağlayan sistemden şikayetçiyim ben aslında.

Düşüncenin(Beyin derken düşünceyi kastetmişsindir.) sınırlı olduğunu nereden biliyorsun?

Beyin derken organ olan beyinden bahsediyorum.Kütlesi olan. nöronların sınırsız olduğunu söyleyemezsin.Dolayısıyla düşünme işlemi yine beyinde biten birşey.Öyle olmasa bile ölüm gerçeği bir sınırın olduğunu açıkça gösteriyor.

hadi değiştirdik sistemi
hadi al sana tanrıyıda getirdik
tamam tanrı var
eee noldu?

İnsan beyni sınırsız düşünceye sahip olabilseydi sonsuzluk kavramınıda rahatça anlayabilirdi.

hadi değiştirdik sistemi
hadi al sana tanrıyıda getirdik
tamam tanrı var
eee noldu?

İnsanın bir amacı olması lazım.Sabahları uyandığında ailene "günaydın" diye neden diyorsun?Onlar günün aydın olduğunu bilmiyorlarmı?

İnsanın bir amacı olması lazım.Sabahları uyandığında ailene "günaydın" diye neden diyorsun?Onlar günün aydın olduğunu bilmiyorlarmı?

bunu bana değil tanrına sor adamım !
seni gölgede bırakmış
bağır bakalım amacı neymiş bizde öğrenelim

Beyin derken organ olan beyinden bahsediyorum.Kütlesi olan. nöronların sınırsız olduğunu söyleyemezsin.Dolayısıyla düşünme işlemi yine beyinde biten birşey.Öyle olmasa bile ölüm gerçeği bir sınırın olduğunu açıkça gösteriyor.

Senin bu etrafta gördüğün tüm maddeler ve renkler ve hissettiklerin... Algıladıklarının v.s. bunların hepsini senin beynin sana öyle gösterdiği ve aslında öyle şekillendirdiği ve öyle bildiği için sen bu şekilde biliyorsun. Aslında evrenin herhangi bir köşesinde her hangi bir varlık olabilirsin. Şuan baktığın ekran bile bir duvar olabilir. Bunları sana böyle gösteren beyindir. Fark ederse sınırsızı da kavrar. :T:

bunu bana değil tanrına sor adamım !
seni gölgede bırakmış
bağır bakalım amacı neymiş bizde öğrenelim

Tanrı gözle görülür elle tutulur bir varlık olsaydı kusuru olmazmıydı sence?Kusursuz bir varlığı sonsuzluk kavramı ile bağdaştırabiliriz sadece.Sonsuzluk kavramınıda düşünemiyoruz işte.Tanrı inancımızı sınıyor ve sen kaybettin dostum.Kaybettin.

Geri