Düşmanınızın düşmanı, Dostunuz olmalı mıdır ?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Düşmanının düşmanıyla dost olmak çıkarlara göre hareket etmektir. Çıkarlar ters düşünce ortaya çıkan rezillik oldukça ironik.

Ya düşmanımın düşmanı benim de düşmanımsa?

fikirler, düşünceler, ideolojiler uyuştuğu sürece uyuştuğu yere kadar herkesi yanımda taşırım. Bu düşünceler ve fikirlerde ayrım başladığı yerde noktayı koyarım.

Ülke olarak Abd'nin anlayışı olmalıdır şeklindedir. Ülkemizde ki suni teneffüsle yaşayan, düşmanını arkadan vurmayı iyi bilen solçuklarda seçimlerde buna bir örnek olduklarını gösterdiler.

Genellikle sonu hüsranla olur. olmamalıdır

Bunu her onaylayan için geçerli olmasa da,yalaka insanlar sık başvurur bu yola genelde.
Menfaatlerinin tutsağı olduklarından başkalarının gölgeleriyle hareket ederler.
Şükür ki herkes cephe alsa dahi kendimi savunacak gücüm, mücadele edecek iradem var.Herkes üstüne gelse dahi karakterinden ödün vermemeli bir insan; yüzününe bakmayacağı kişilerin menfaati için yalakası olmamalı. Tesadüf üzeri dost olanlar,yalaklanma amacı gütmeyenler de vardır elbet lakin her ikisi de samimi gelmiyor bana.

Hayır elbetteki bu ön yargılıca ve adaletsiz bir tavır olur. İlkeselliğe ve insanlığa yakışmaz. :)

Zaten dusman (kotulugumuzu isteyen diyelim) disinda, topluma karsi mesafeliyim ve hic kimseyle isim olmaz. Ugrasan olursa, bosuna olur, benden tik cikmaz. :D

Düşmanım Allah dostu ise, onun dostluğunu kazanmaya çalışırım. Dostum Allah düşmanı ise, onunla da düşman olurum.

Ben coktan asmisim bu tur denge iliskilerini.

Kimseyi düşman olarak görmedim, görmüyorum, görmeyeceğim. Sırf birisine sinir oldum diye de o insanı sevmeyenle iletişim kurmam. Bu vasatlık olur. Fazla hırs kalbe zarar verir.

Geri