Düşmanınızın düşmanı, Dostunuz olmalı mıdır ?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Mertlik anlayışıma sığmaz .. Düşmanıma onunda düşmanıyla saldırmam .. Benim meselem benimdir başkasını karıştırmam ..

Edit : Güzel bir soru konu ..

Maalesef ki bu mantık günümüz insanının çoğunda var ve kısa vadede kazanıyor gibi görünseler de uzun vadede bir kayıptır bence.
herşeyden önce düşman kelimesini sevmiyorum ve bir insanı düşman görmek için sudan sebepler öne süren insanlar tanıyorum bunun nedeni de çıkarlarına ters düşmesi sanırım.
Ne düşmanlık ne de dostluk böyle ince hesaplarla olmaz olmamalı...

Maalesef ki bu mantık günümüz insanının çoğunda var ve kısa vadede kazanıyor gibi görünseler de uzun vadede bir kayıptır bence.
herşeyden önce düşman kelimesini sevmiyorum ve bir insanı düşman görmek için sudan sebepler öne süren insanlar tanıyorum bunun nedeni de çıkarlarına ters düşmesi sanırım.
Ne düşmanlık ne de dostluk böyle ince hesaplarla olmaz olmamalı...

Kırmızı doğru söyle avatarında ki sen misin :)

İltifatı gerçek yaptın duruşunla .. Bir tane mesajın olsun şöyle seviye oranı düşük, çemkirdiğin ya da hiddetlendiğin .. :)
İyi ki buradasın ..

Yemişim öyle **Spam/Adversiting** dostu ben.

Dostumun dostu düşmanım olabileceği gibi, aynı zamanda dostumun düşmanı dostumda olabilir. Beraber hareket etme, aynı hedef ve amaçlara birlikte yürüme kısa vadede belki bir çok başarının altına imza atmak olabilir, ama dostluklar ilkeler bazında kendinzi yenilemedikçe uzun vadede sizi yıpratır benliğinizi, kişiliğinizi, karekterinizi, ideolojinizi, amaçlarınızı, hedeflerinizi yıpratır dejenere eder.

Aynı amaç için Aynı hedeflere ulaşmak için kısa vadede dostlar edinip onlarla yürümek, hedefe ve amaca uygun olsada süreç uzadıkça menfaatlerin, ayrışmasından dolayı bu şekil bir dostluk sizi zedeler...

Kişisel olarak ta bu değişmez. Gün gelir dostunuzun çıkarlarına hizmet etmiş olursunuz. Oysa birlikteliklerde düşmanlıklarda ilkeler üzerinden olmalıdır.

Kardeşlik bile bir hukuki zemine bağlanmalıdır. Bırakalım artık dostluğu...

Kişileri var eden ilkeleridir. Devletleride hayatlarını idame etmesini sağlayan hem ilkeleri hemde ilişkileridir. İlişkiler dostluk yada kardeşlik bağlamında değil ilkesel bir hareket ile Hukuki bağlamda belli bir zemine oturtulmalıdır ki, Dostunuzun yada kardeşinizin size ihanetini önleyebilsin yada sizi onun menfaatlerine hizmet eden bir köle olmaktan kurtarabilsin...

BİLGİ - İNANÇ - EYLEM

Benim var oyle valla ortak yonumuz dusmanimizin ayni olmasi kavga etsek dusmanimizla kesinlikle gelir arkadasim :D

Bu entrikalarla bi yol olmaz ne dosttan ne düsmandan .d

Bknz;
Esed, Kilicdaroglu, Demirtas, Fettullah, Putin, dostlugu.

Bunlar ezelden beri birbirine düsmanlardi. Ama simdi can ciger kuzu sarmasi.

dostumun düşmanı düşmanım olabilir belki ama düşmanımın düşmanı dostum olamaz. mecazi de olsa dostluğun bu kadar kolay kazanılamayacağına olan inancımdan böyle düşünüyor olabilirim ve bir dostluğun düşmanlıktan beslenebileceğine kesinlikle inanmıyorum. ama farklı görüşlere de saygı duyarım.

çıkarcı dostluk olur ve buna dostluk demekte saçma

Geri